Allegri: "Nem tudtuk kihasználni az esélyeinket"

maxi_vs_sass.jpgA Lazio elleni, múlt heti kudarcot követően a Juventus újabb vereséget szenvedett el a bajnokságban, ezúttal a tabella középmezőnyében elhelyezkedő Sassuolo gárdájától, ami miatt a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri is csak csalódottságának tudott hangot adni a találkozót követő interjújában, kárhoztatva fiai lassú reakcióját, egyúttal viszont a felállásra és az út folytatására ösztökélve őket. 

"Egyértelmű, hogy legközelebb hamarabb kell aktivizálnunk magunkat, mivel ma egészen az 58. percig egyetlen lövést sem tudtunk leadni a Sassuolo kapujára. Eddig a pillanatig gyakorlatilag semmit sem voltunk képesek felmutatni, a kapott pofont követően viszont jól reagáltunk, még akkor is, ha ez összességében véve nem vezetett eredményre. Ma megtehettünk volna egy nagyon fontos lépést a bajnokság szempontjából, ugyanis megvolt az esélyünk arra, hogy 11 és 9 pontos különbséget alakítsunk ki közöttünk, illetve a két milánói gárda között, ezzel viszont nem tudtunk élni" – nyilatkozott a DAZN kamerái előtt. 

"Legutóbbi két Serie A-meccsünkön egyaránt vereséget szenvedtünk, ráadásul mindkétszer idegenben, s ezt követően még nehezebb megmérettetések várnak ránk, mivel a lisszaboni EL-visszavágó után a Napolit fogadjuk, majd pedig Milánóba utazunk a Coppa Italia elődöntőjének második mérkőzésére. Mindenképpen össze kell szednünk magunkat, dolgoznunk kell az elkövetett hibák kijavításán, s meg kell próbálnunk máshogy állni a meccs egyes szakaszaihoz, leginkább azért, hogy ne kövessük el ugyanazokat a baklövéseket, mint ma este. 

Nem gondolnám, hogy a srácok már akár tudat alatt is a kupasorozatokra fókuszálnának, ugyanis mindannyiunk számára világos, hogy a bajnokság legalább ugyanakkora fontossággal bír, mint az EL, vagy a Coppa. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak olyan futballistáink, akiknek sérülésük után még vissza kell nyerniük kondíciójukat a jó teljesítményhez. Ebbe a körbe tartozik például Federico Chiesa és Paul Pogba is, akik ma jól szálltak be a meccsbe, javarészt rutinjuknak köszönhetően. A fent említett probléma persze nem szolgálhat alibivel vagy mentséggel számunkra, mivel kétség sem férhet hozzá, hogy ennél sokkal jobb produkciót kell nyújtanunk, mindenekelőtt alapvető hozzáállásunk tekintetében: ma este számos helyzetben szaladtunk bele a Sassuolo nekünk előkészített pofonjaiba, egyebek mellett például a szögleteknél, ahol sokszor elképesztően figyelmetlenek voltunk. 

A befejezések terén továbbra is sokkal jobbnak kellene lennünk, azonban figyelembe kell vennünk, hogy a helyzetek teremtésében jeleskedő Chiesa végig a pályán volt csütörtökön, ma pedig nem volt olyan állapotban, hogy kezdőként szerepelhessen, ami rányomta a bélyegét a hatékonyságunkra. Fede egy kis terheltséget érzett a lábában, ami miatt nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, ma viszont alapvetően hasznos volt csereként beállva. Pogba még mindig nem az igazi erőnléti szempontból, bár ma este jobban futballozott, mint legutóbb. Ha egészséges, teljesen más szintet képvisel, mint a többiek. Rajtuk kívül persze számos olyan kerettagunk van, akik rengeteg mérkőzésen kaptak lehetőséget, ezért pedig most csak az a dolguk, hogy csendben folytassák a munkát, s hogy ezáltal kihozzák magukból azt az energiát, melynek segítségével továbbjuthatunk a Sporting ellen, majd pedig megverhetjük a Napolit. 

Az, hogy Nicolò Fagioli könnyekben tört ki a hibája miatt, ismét csak alátámasztja, hogy egy rendkívül felelősségteljes srácot tisztelhetünk személyében. Egy találkozón bárki követhet el kisebb-nagyobb baklövéseket, s bár egyértelmű, hogy középpályásunk szerencsétlen döntést hozott az adott szituációnál, nem varrhatjuk az ő nyakába a vereséget, s nem nevezhetjük ki bűnbaknak őt egy olyan meccs miatt, amit együtt veszítettünk el. Mindannyian felelősek vagyunk abban, hogy így alakult az összecsapás, mivel azzal a céllal utaztunk el a Sassuolo stadionjába, hogy kihasználjuk az előttünk álló esélyt, amit nem tudtunk megtenni figyelmetlenségünk és lassú reakcióink miatt. 

Az orvosi stáb szerint Pogba állapota egyre csak javul, ám jelenleg még nincs elég jól ahhoz, hogy lejátsszon egy teljes mérkőzést. Lassan meg fogunk próbálkozni azzal, hogy már a 60. perc környékén bevetjük őt, ezt követően pedig mindig kitoljuk majd a neki jutó időkeretet, a legfontosabb viszont az, hogy Paul immár folyamatos edzésmunkát végezhet, s hogy a térde egyelőre jól reagál a terhelésre. A szerdai nappal, s az akkor kihirdetésre kerülő ítélettel kapcsolatban csak annyit mondtam a srácoknak, hogy a döntéstől függetlenül mindig a győzelmet kell megcéloznunk, különösen egy olyan kedvező helyzetben, mint amilyen a mai volt. Ha ezt nem tudjuk megtenni, sosem leszünk ismét kellően versenyképesek ahhoz, hogy a Scudettóért harcolhassunk, s hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy esetleg nem érjük el a BL-indulást érő helyek egyikét sem. Vannak olyan meccsek, ahol a Juventusnak nem játszania, hanem elsősorban nyernie kell" – összegzett a szakvezető.