SMS is szóba jöhet Rabiot távozásakor

rabiot_sms.pngA Juventus ügyeit illetően általában megbízható értesülésekkel rendelkező olasz szakember, Giovanni Albanese a minap ismét egy régi ismerős nevét lengette be a torinóiakkal kapcsolatban, kijelentve, hogy abban az esetben, ha a Bianconeri nem tudja megtartani Adrien Rabiot-t, a vezetőség a Lazióban játszó Sergej Milinković-Savić felé fordulhat. 

Mint ismert, Rabiot szerződése az idény végén lejár, s bár eddig egyetlen hírforrás sem számolt be konkrét fejleményekről vele kapcsolatban, könnyen lehet, hogy a remek szezont futó francia szabadon igazolható játékosként int búcsút az Öreg Hölgynek a nyáron, ami mindenképpen szükségesség tenné pótlását, ráadásul egy hasonló minőséget képviselő labdarúgóval. 

SMS kontraktusa eközben 2024 júniusában fut ki a római klubnál, a szerb pedig egyelőre nem mutatott hajlandóságot a hosszabbításra, még annak ellenére sem, hogy a Sasok évi 5 millió eurós bért ajánlottak fel neki. Amennyiben tehát a középpályás nem maradna a fővárosban, remek célpontot jelenthetne a Juve számára, akik megszerzésének érdekében még a jelenleg csak kölcsönben a Laziónál játszó Luca Pellegrinit is belevennék az üzletbe szükség esetén. 

Mindeközben persze a Juventus is a Rabiot-tal való hosszabbításon gondolkodik, SMS pedig ilyen formán csak egy B-tervet jelentene a fekete-fehéreknél. Ugyan Massimiliano Allegri remek kapcsolatot ápol a világbajnoki ezüstérmes franciával, Rabiot maradása nagyban függ attól, hogy a Bianconeri jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhet-e majd, valamint attól, hogy a Zebrák megadják-e neki az általa követelt 10 millió eurós bért, amit a Juve egyelőre csak bónuszokkal együtt biztosítana számára. 

Ha csak a statisztikákat vesszük alapul, Rabiot a jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 34 meccsen ölthette magára a bianconero mezt, melyeket 9 gólt mellett 4 gólpasszt osztott ki, míg Milinković-Savić 37 mérkőzésen 7 találatot és 8 asszisztot írathatott fel a neve mellé, miközben piaci értéke a Transfermarkt számításai szerint 60 millió eurót tesz ki a francia 30 milliós értékével szemben.