Több jelölt is van a sportigazgatói posztra

giuntoli_1.jpgGiovanni Albanese a minap átfogóbban írt az együttes sérültjeinek helyzetéről, értesülései alapján pedig Paul Pogba és Leonardo Bonucci a minap ismét a kerettel együtt edzhettek, azonban egyelőre nincsenek jelei annak, hogy valóban bevethetők lennének majd a Lazio, vagy a Sporting elleni mérkőzéseken. Ugyan Alex Sandro felépült, a szakmai stáb innentől fogva valószínűleg nagyobb szerepet fog szánni az elmúlt hetekben berobbanó Federico Gattinak, aki ezzel gyakorlatilag a kezdőcsapat tagjává vált. 

Az újságíró szerint Allegri továbbra is számol a jobb-, és a bal oldalon egyaránt bevethető Mattia De Sciglio játékával, a támadósorban azonban kétségek övezik a trénert, ugyanis Dušan Vlahović már hosszabb ideje gólképtelen a bajnokságban, ami miatt a szerb mellé egy jobb formának örvendő játékost kell majd helyezni a szombat esti összecsapáson. Mivel Moise Kean eltiltott, Federico Chiesa pedig továbbra sem 100%-os, a center társa Arek Milik és Ángel Di María közül kerülhet majd ki. 

Albanese ezt követően kitért a keddi Juve-Intert kísérő rasszista incidensekre is, melynek eredményeképp az Olasz Labdarúgó Szövetség egy meccs erejéig bezárta a csapat egyik legjelentősebb ultracsoportjának helyet adó Curva Sudot, valamint három kupameccsre eltiltotta Juan Cuadradót (s egy-egy mérkőzésre Romelu Lukakut és Samir Handanovićot). A szakember úgy tudja, hogy a Bianconeri szakemberei sikeresen azonosították a belga csatár provokálásának céljából majomhangokat kiadó elkövetőket, akik közül egy kiskorú drukkert tíz évre, nagykorú társát pedig örökre kitiltották az Allianz Stadiumból. 

Romeo Agresti és Albanese szerint mindazonáltal a Juve fontolóra vette annak lehetőségét, hogy fellebbezést nyújtson be a FIGC-hez a Curva Sud bezárása miatt, ugyanis a szektor éppen a kulcsfontosságú, Napoli elleni hazai rangadón nem buzdíthatná az együttest, ami jelentős hátrányt jelentene az Öreg Hölgy számára, ám az újságírók úgy tudják, hogy a klub mindeddig nem hozott végleges döntést az ügyben. 

Marco Conteiro végezetül a vezetőséggel kapcsolatos aktualitásokra tért ki, leszögezve, hogy miközben a Juve tűkön ülve várja a CONI ítéletét, valamint a PRISMA-ügyet illető vádakat, a fejesek máris elkezdték tervezni a jövő igazgatótanácsát. A szakember úgy tudja, hogy a napokban ismét felmerült Alessandro Nasi neve lehetséges elnökként, a sportigazgató szerepkörére pedig változatlanul a Milan szakembere, Frederic Massara, valamint a Napolinál dolgozó Cristiano Giuntoli számít favoritnak. 

Conteiro úgy tudja, hogy mindeközben Alessandro Del Pieróval is folynak az egyeztetések egy vezetőségi poszt elfoglalásáról, ám Albanese szerint egyelőre semmi jele annak, hogy felgyorsultak volna a tárgyalások az egykori kiváló támadóval, aki annak ellenére, hogy Andrea Agnelli távozása óta egyre többször tűnik fel a stadionban a vezetőség és a szurkolók nagy örömére, jelenleg pusztán a Bianconeri Los Angele-i akadémiájának torinói látogatása miatt tartózkodik a klub környékén, nem pedig azért, mert jövőbeli visszatérését készítené elő.