Allegri: "Hinnünk kell abban, hogy minden okkal történik"

allegri_pre_lazio_juve.jpgA Juventus holnap este a Lazio együttesével méri össze erejét a Serie A-ban, azonban a szokásos sajtótájékoztatóját ezúttal is megtartó Massimiliano Allegri sajnálatos módon nem lehet majd ott a kispadon egy influenzás megbetegedés miatt, ami állítása szerint természetesen eltörpül az AC Milan egykori és a Monza jelenlegi elnökének, Sivlio Berlusconinak betegsége mellett, akinél az orvosok leukémiát diagnosztizáltak a napokban. 

"Mielőtt válaszolnék a kérdéseikre, szeretnék sok szerencsét kívánni Silvio Berlusconinak, s egy nagy ölelést, valamint sok szeretetteljes gondolatot küldeni neki, reménykedve abban, hogy minél hamarabb viszontláthatom őt. A Lazio kiválóan teljesít ebben a bajnoki szezonban, jelenleg pedig 54 ponttal rendelkeznek a mi 59 pontunkkal szemben. A holnapi találkozó lényegében egy rangadó lesz a felek között a második hely megszerzéséért. Maurizio Sarri visszatért edzői gyökereihez, most pedig ugyanúgy a remek védekezés jellemzi csapatát, mint annak idején Nápolyban. Ezt alátámasztja, hogy eddig a Sasok kapták a legkevesebb gólt a Serie A-ban 19 találattal és 6 clean sheettel, ami miatt mindenképpen egy nehéz találkozóra számítok" – szögezte le a tréner. 

"A kezdőcsapatról mindeddig nem hoztam döntést, a lényegi kérdésekre majd csak az utolsó edzés után fogunk válaszokat találni. Samuel Iling-Junior és Enzo Barrenechea biztosan hiányozni fognak, mivel a két srác nemrég a Next Gen kötelékében került bevetésre, ami nagyon fontos volt fejlődésük szempontjából. Federico Chiesa jobban van, azonban azt még nem tudom, hogy holnap a kezdőbe nevezem-e majd, vagy csak a kispadon kap helyet, mivel csütörtökön újabb fontos megmérettetés vár ránk. A védelemben biztosan változtatni fogunk, hiszen itt ugyanazok a játékosok szerepeltek a legutóbbi összecsapásokon, Alex Sandro kezdőbe való visszatérése pedig igencsak valószínűnek tűnik. 

Federico Gatti sokat fejlődött az utóbbi időben, ám a passzolás terén még ennél is többre lehet képes. A növekedés lehetősége persze nem csak rá, hanem az egész csapatra igaz, mivel mindannyiunknak jobb teljesítményt kell nyújtania, s nem elégedhetünk meg a jelenlegi szinttel, ezért pedig minden nap azon dolgozunk, hogy elérjünk egy magasabb színvonalat. Ciro Immobile magától értetődően egy nagyszerű labdarúgó és többszörös gólkirály, aki a mezőnyben is kiváló, mélységi támadásai pedig sok védő dolgát nehezítették már meg. Holnap kiemelt figyelmet kell fordítanunk az ő megállítására, viszont ez igaz a rómaiak többi futballistájára is. 

Rossz volt látni az Inter elleni meccs rasszista incidenseit, s nem szabad hagynunk, hogy az efféle esetek még egyszer megtörténjenek. Ami az öltözőben és a pályán történt, ugyancsak nem volt szép, mivel a vezetőségi tagoknak, a szakembereknek, illetve a játékosoknak egyaránt példát kellene mutatniuk. Persze tudom, hogy vannak bizonyos helyzetek, mikor nehéz visszafogni az indulatainkat, ám a legfontosabb, s nagy büszkeséget kiváltó dolog az, hogy a Juve egy nap alatt azonosította a bekiabáló egyéneket.

Az Öreg Hölgy kiáll mindenfajta diszkrimináció és rasszista cselekedet ellen, mivel az, hogy valakinek fehér, vagy fekete a bőre, egyáltalán nem mutatja meg értékét. A Juventus következetesen harcol és lép fel a hasonló személyekkel szemben, viszont azzal, ami a pályán történt, nem igazán lehet mit kezdeni. A mérkőzés, különösen egy Derby d'Italia 95. percében, egy hátrányos ítéletet követően elszabadulhatnak az indulatok, ugyanakkor nekünk nem ezzel, hanem a bajnoksággal, majd pedig a visszavágóval kell foglalkoznunk. 

Annak idején engem is egy Scudetto megnyerését követően menesztettek a Juventustól, hasonlóan Maurizio Sarrihoz, az én esetemben pedig az adott pillanatban helyes döntés volt, hogy külön utakra léptünk a klubbal, részben azért is, mert ha a dolgok máshogy alakulnak, később nem találhattunk volna még egyszer egymásra. A Bianconeri Sarri segítségével a következő szezonban is aranyérmes lett. Az élet tele van fordulatokkal és váratlan meglepetésekkel, néha pedig el kell engednünk bizonyos dolgokat, s a fatalizmus alapján hinnünk kell abban, hogy minden okkal történik. 

Sarri nagyszerű munkát végez a Laziónál, ahol egy nagyon masszív csapatot hozott létre, az általuk produkált számok pedig ugyancsak alátámasztják a mester eredményességét. Mivel a bajnoki szezon vége felé haladunk, a megszerezhető pontok egyre értékesebbekké válnak. Alapvetően egy végletekig kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok, ám nem szeretném, ha a forgatókönyv úgy alakulna, mint a kapura lövések nélkül lezajló, s 0-0-ra végződő Aglianese-Sangiovannese találkozón. A Lazio ellen nehéz hatékony támadásokat vezetni, mi pedig szintén jól védekezünk. 

Juan Cuadrado eltiltásáról és a Curva Sud bezárásáról nem tudnék mit mondani, mivel ezeket a döntéseket nem nekem, hanem az érintett testületeknek kell meghoznia. Nekünk csak és kizárólag a pályán zajló eseményekkel kell foglalkoznunk, az attól távol eső történések pedig nem terelhetik el a figyelmünket, főleg, hogy nem ez volt az első, s várhatóan nem is az utolsó olyan határozat, ami negatívan érintett bennünket. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, főleg most, amikor egy ilyen fontos rangadó következik a Serie A-ban. Úgy vélem, hogy már eddig is túlzottan sokat beszéltünk a meccs végi balhéról, pedig alapvetően egy jó összecsapást tudtunk le az Inter ellen, ami nagy kár, hogy egy ekkora vitába torkollott. Cuadradóval pedig nyilvánvalóan nem számolhatunk a Coppa további részében, mivel eltiltása három meccsre szól" – zárta mondandóját a szakember.