Beharangozó - a Hellas Verona elleni meccs

loghi400x400hellas-verona-blu.pngHa behunyjuk a szemünket, és csak azt nézzük, hogy ki lesz a mai ellenfelünk, akkor az lehet az érzésünk, hogy jó darabig ez lesz az utolsó könnyű találkozónk, hiszen aztán a kupában az Inter oda-vissza, római látogatás a Lazióhoz, utazás Sassuolóba, fogadjuk a Napolit, Sporting szintén kétszer, tehát valóban komoly falatok következnek. Ha viszont kinyitjuk a szemünk, akkor azt fogjuk látni, hogy a sárga-kékek ellen mindig szenvedős meccseink vannak, pláne a kis csapatok ellen nem ül az Allegri féle játékfelfogás, de hát nincs mit tenni, hazai pályán győzni kell bármi áron.  A helyszín ezúttal az Allianz Stadium, a kezdés 20:45, a tévében a SPORT 1 adja, és a játékvezető Matteo Marchetti lesz. 

A bíró még friss húsnak számít az olasz élvonalban, hiszen nem egész két éve vezette az első csatáját a sorozatban, a Genoa-Hellas összevetésben, és a 2:2-re végződő találka óta további 16 alkalommal bízták meg dirigálással. A hazaiak egyszer találkoztak vele, idén januárban az Udinese ellen nyertek 1:0-ra szintén hazai pályán, a vendégeknek viszont már háromszor is sikerült vele összefutni, és minden alkalommal döntetlen született. Ezt a párosítást még nem vezette, 75 sárga mellett csupán egy pirosat osztott ki, valamint 7 büntetőt ítélt meg. 

Az Adige-partiak jelen pillanatban a tabella 18. helyét foglalják el, 19 pontot gyűjtöttek eddig, legutóbbi öt meccsükből hármat elvesztettek és egyet sem nyertek meg. Keretük értéke 85 millió euró, ebből egyedül a skót Josh Doig tesz ki 10 milliót. Hat válogatott játékos van a keretükben, átlagéletkoruk 26,8 év. Eddig minden sorozatot figyelembe véve 84 alkalommal találkozott a két gárda, 49 fekete-fehér siker mellett 15 veronai diadal és 20 döntetlen született. Roberto Bettega 9 góllal vette ki a részét a 151 találatból, míg a túloldalon 71 esetben érkezett gól. A torinóiak már kétszer is építettek 16-os veretlenségi sorozatot, megspékelve 4,5 vagy akár 6 lőtt góllal. 

Massimiliano Allegri mester eddig 13 alkalommal vezette harcba csapatait a Butei ellen, 9-1-3 a mérlege ezen meccseken, a Sassuolo edzőjeként kétszer is győznie sikerült, a Milan élén kikapott azon az egy találkozón, amit ellenük tudhatott le, míg a Bianconeri trénereként kétszer érezhette a vereség keserű ízét, legutóbb 2021-ben Veronában, ahol csapata 2:1 arányban vérzett el. Emlékezhetünk, hogy Simeone negyed óra leforgása alatt szedte ízekre az Öreg Hölgy védelmét, Weston McKennie pedig csak a 80. percben tudott szépíteni. Allegri mindhárom veresége 2:1 arányú lett egyébként, ezzel szemben aratott egy 4:0-ás győzelmet is a bajnokságban,  2015-ben, ezen mérkőzésen Carlos Tévez tudott duplázni.

Az ellen edzője Marco Zaffaroni még sem Maxi, sem a Juve ellen nem mérette meg magát, tavaly december óta irányítja a Boszorkányokat, szerződése az idény végéig szól, a célja viszont csak a benntmaradás kiharcolása lehet. 1969. január 20-án született Milánóban, játékosként a legmagasabban jegyzett csapata a Torino volt, kedvenc felállása a 3-5-2. Edzői pályafutását a Perugia-nál kezdte, aztán kis csapatok padján folytatta, a Monza kötelékében 88 meccs jutott neki, aztán jött az AlbinoLeffe, majd a Chievo, ahol már a felkészülési időszakban megváltak tőle, aztán a Cosenza testén át vezetett az útja jelenlegi kenyéradójához. Eddigi 12 meccsén 3-5-4 a mérlege.

A sérültek és eltiltottak listája ma sem rövid, a hazai oldalon Adrien Rabiot, Paul Pogba, Leandro Parades, Leonardo Bonucci, Kaio Jorge és Federico Chiesa nem elérhető, a túloldalon Diego Coppola, Thomas Henry, Milan Đurić, Ajdin Hrustic, Darko Lazović és Deyovaisio Zeefuik nem lép ma pályára.