Pessotto: "Az ellenfeleknek is van okuk az aggodalomra"

pessotto.jpgA ma délutáni Európa-liga-sorsoláson a Juventus egykori játékosa, a jelenleg is a klubnál tevékenykedő Gianluca Pessotto képviselte a torinói alakulatot, a szakember pedig a párharcok kialakulását követően szólt is néhány szót az olasz média kamerái előtt, melyben a Sporting mellett a CONI pontlevonás ügyében meghozandó döntéséről, valamint egyes játékosokról is beszélt. 

"A Sporting elleni párharc egy remek kihívást tartogat számunkra egy erős ellenféllel szemben. A portugálok tegnap is bebizonyították, hogy nagy játékerőt képviselnek, mivel Londonban arattak győzelmet a torna egyik nagy esélyese, az Arsenal fölött. A lisszaboni alakulat a szezont még a Bajnokok Ligája csoportkörében kezdte meg, hasonlóan a Juventushoz, ennek alapján pedig természetes, hogy jó teljesítményt szeretnének nyújtani az Európa-ligában" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A CONI április 19-én hoz majd döntést fellebbezésünk ügyében, a visszavágót pedig másnap fogjuk lejátszani, ráadásul idegenben. A döntés nem rajtunk múlik, ami miatt nekünk egyedül a meccsre kell majd összpontosítanunk, attól függetlenül, hogy pozitív, vagy negatív végkifejlet születik-e majd. Csak és kizárólag tőlünk függ, hogy milyen produkcióval állunk elő a pályán, ugyanakkor kedvezőtlen eredmény esetén szintén teljesítményünkkel bizonyíthatjuk majd be, hogy a határozat igazságtalan. Jelenleg igyekszünk nem gondolni az ügyre, mindazonáltal nagy előny, hogy az ítélet már a bajnokság vége előtt másfél hónappal meg fog születni, ekképp pedig lesz időnk felkészülni a következményekre. 

Bízunk benne, hogy az előttünk álló fontos meccsekre, többek között az Inter elleni Coppa Italia-elődöntő idejére vissza fogjuk kapni jelenlegi sérültjeinket, hogy minél versenyképesebb alakulattal futhassunk ki a gyepre. Csapatunk nagyban támaszkodik az olyan futballistákra, mint Federico Chiesa, Ángel Di María, vagy éppen Paul Pogba, akik azonban huzamosabb ideig még sosem tartózkodhattak a pályán együtt. Reményeink szerint ez hamarosan változik majd, hiszen ez azt jelentené, hogy a szóban forgó labdarúgók már a Sporting elleni párharc során is segíthetik majd a Juventust. 

A hozzájuk hasonló, bajnokoknak tekinthető játékosok nem csak képességeik miatt bírnak nagy jelentőséggel számunkra, hanem azért is, mert kisugárzásuk és mentalitásuk a keret többi tagjára is átragad, úgy a pályán, mint azon kívül. Di María, Chiesa, illetve Pogba egytől-egyig erős karizmával rendelkeznek, ennek alapján pedig 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ők hárman hatalmas értékei a Bianconerinek. 

A Sporting egy fiatal és erős alakulat, ami miatt ez a sorsolás rendkívül kemény a Juve számára. Ellenfelünk nagyszerű formát tudhat magáénak, mely még akkor is igaz, ha a portugál bajnokságban idén kissé halványabban futballoznak. Ha sikerül továbbjutnunk az elődöntőbe, a Manchester Uniteddel, vagy a Sevillával kell majd összecsapnunk, így tehát kizárólag erős gárdákat kaphatunk. Annak ellenére, hogy nagy fejtörést jelentő párosítások és ágak alakultak ki, véleményem szerint ellenfeleinknek is van okuk az aggodalomra, ugyanis az Öreg Hölgynek erős kerete van" – összegzett Pessotto.