Calvo: "Pogba családtag számunkra"

calvo_on_pogba.jpgA Juventus pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo a tegnapi, Freiburg elleni meccs előtt rövidebb nyilatkozatot tett az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy azok a hírek, melyek szerint az Öreg Hölgy a Paul Pogbától való megváláson gondolkodik, teljesen alaptalanok, emellett pedig szót ejtett a 15 pontos büntetés ügyében benyújtott fellebbezés jelenlegi állásáról is. 

"A mai napon megtudtuk, hogy a CONI Sportgarancia Bizottsága április 19-én fog döntést hozni a fellebbezésünk ügyében. Úgy vélem, hogy mindenképpen jó rendelkeznünk egy konkrét dátummal, mivel a klub és a csapat számára is előnyös, ha tudjuk, hogy mikor kapunk végleges választ, s hogy pontosan miért fogunk játszani az utolsó néhány bajnoki mérkőzésen. Ez egyfajta bizonyosságot adhat nekünk, ami semmiképpen sem válhat hátrányunkra" – szögezte le a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Szeretném kifejezni gratulációnkat az AC Milan, az Inter, valamint a Napoli számára, akik bejutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, s akik ezáltal történelmi eredményt értek el az olasz futball szempontjából. A Serie A gazdasági tekintetben egyértelműen le van maradva az angol, a spanyol, vagy a német ligához képest. Elég csak arra gondolnunk, hogy ma este egy ilyen fantasztikus arénában fogunk játszani, majd ezt viszonyítsuk a hazai viszonyokhoz... Éppen ezért ilyen jelentős eredmény, hogy három együttesünk is ott lehet a legjobb nyolc között. Nagy dicséret illeti ezen gárdákat, továbbá az őket irányító mestereket, akik a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtották Európában. Remélem, hogy ez az eredmény ösztönzőleg hat majd az itáliai labdarúgásra, hogy idővel mindannyian egyre jobb és jobb eredményeket érhessünk el. 

A Pogbát illető helyzet kapcsán legfőképpen maga Paul számít elégedetlennek, aki nagyon csalódott amiatt, hogy ismét sérülést szenvedett. Amikor a média nagy játékosokról beszél, általában mindig túllő a célon, s elveti a sulykot. Kiváló címlaphíreket olvastam arról, hogy a Juventus már most el szeretné adni Pogbát, pedig ez egyáltalán nincs így. Paul tizenkilenc esztendős korában érkezett első ízben Torinóba, számára pedig ez a klub nem csupán egy munkahelyet, hanem egy valódi családot jelent, ahogy mi is családtagként gondolunk rá. Mi ugyanakkor egy olyan család vagyunk, ami nagy elvárásokat támaszt tagjaival szemben, ezért pedig reméljük, hogy középpályásunk minél hamarabb visszatérhet a pályára. 

Nagy bizalmat fektettünk Pogbába, máskülönben nyáron nem kötöttünk volna egy négy évre szóló kontraktust vele. A fennálló helyzetet legalább ugyanannyira sajnáljuk, mint ő maga, s naponta beszélünk vele annak érdekében, hogy tartsuk benne a lelket, s hogy érzékeltessük jelentőségét. Paul tisztában van vele, hogy a klub nem elégedett a kialakult szituáció miatt, azonban ezt róla is elmondhatnánk, hiszen a franciát nagy düh és szomorúság jellemzi a szezon eseményei miatt" – összegzett a szakember.