Allegri: "Nem játszhatunk még egyszer így"

allegri_vs_freiburg_away.jpgA Juventus egy alapvetően sima, ám feledhető meccsen aratott 0-2-es idegenbeli győzelmet a Freiburg ellen Dušan Vlahović és Federico Chiesa góljai által, mellyel a Bianconeri sikeresen kvalifikálta magát az Európa-liga negyeddöntőjébe. A találkozó után a szokott módon a csapat mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, szót ejtve az együttes produkciójáról, s igen erős kritikát fogalmazva meg a látottakkal kapcsolatban. 

"Fontos, hogy sikerült továbbjutunk, azonban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy néhány szituációban mindenképpen javulnunk kell a jövőben. Ez alatt olyan helyzeteket értek, mint például a létszámfölény hatékonyabb kezelését: ha az ellenfél egyik játékosát kiállítják, sokkal jobban kell futballoznunk, s okosabb döntéseket kell hoznunk a pályán. Futballistáink legtöbbje a kontrák terén számít igazán kiemelkedőnek, ám még ezzel együtt sem szabadott volna előfordulnia annak, hogy a Freiburg helyenként tíz emberrel is dominálja a meccset" – jelentette ki a Sky Sport Italia riporterének. 

"A második félidőben néha egészen borzalmas megoldásokat választottunk. Nem szabad hagynunk, hogy még egyszer olyan dolgok forduljanak elő velünk, mint ezekben a percekben, ugyanis az ellenfelek könyörtelenül kihasználhatják, hogy elkövetjük ezeket a hibákat, valamint, hogy elveszítjük a kellő koncentrációt. Örülök annak, hogy Dušan Vlahović és Federico Chiesa ismét csúcsormában vannak mentális szempontból, az általuk szerzett gólok pedig minden bizonnyal jelentősen növelik majd önbizalmukat is. A fenti kritikát éppen ezért természetesen nem is rájuk, hanem együttesünk második játékrészben mutatott produkciójára értettem, a felelősség e téren pedig mindenkit egyformán terhel. 

Nehéz lenne egyetlen hibát kiemelni a rengeteg baklövés közül, ám a habot a tortán minden bizonnyal Wojciech Szczęsny egyik megmozdulása jelentette, aki egy védést követően Moise Keanhez pattintotta a labdát, melynek következtében ellenfelünk kishíján egyenlített. Ezen a téren mindenképpen javulnunk kell, ami nem is jelenthet kérdést számunkra, ugyanakkor ahhoz, hogy könyörtelenebbé váljunk, az előttünk álló lehetőségeket is nagyobb arányban kellene kihasználnunk, ami magától értetődő módon támadóinkon múlik" – összegzett Allegri.