Szczęsny: "Jövőre mi is a BL-ben akarunk szerepelni"

tek_pre_feriburg_juve.jpgA Juventus holnap este a Freiburg otthonába látogat, hogy a Torinóban elért 1-0-ás siker után idegenben harcolja ki a továbbjutást az Európa-liga negyeddöntőjébe, s a mérkőzést megelőzően az ilyenkor szokott módon a keret egyik játékosa, Wojciech Szczęsny is megszólalt a sajtótájékoztatón, kijelentve, hogy az Európa-liga megnyerése egyértelmű cél a Zebrák számára, ezen felül pedig szót ejtett az olasz futball fejlődéséről és egy esetleges büntetőpárbajról is. 

"Ahhoz, hogy holnap a megfelelő eredményt érjük el, meg kell ismételnünk az első mérkőzést, elsősorban hatékonyság és dominancia tekintetében. Torinóban kellőképpen rendezettek voltunk, s nem hagytuk, hogy a Freiburg lehetőségekhez jusson, amit az is megmutat, hogy ellenfelünk alig volt képes kapura lőni. A Juventusnak mindenekelőtt fegyelemre és szilárdságra van szüksége, mivel tudjuk, hogy a németek hátul masszívan védekeznek, ami miatt nehéz betalálni ellenük" – szögezte le a lengyel hálóőr. 

"Az európai mérkőzések egyáltalán nem könnyebbek a Bianconerinek, azonban a tudat, hogy lehetőségünk van egy komoly nemzetközi trófea elhódítására, rendkívül motivál bennünket. Ettől függetlenül a bajnokság is rendkívül fontos nekünk, ennek alapján pedig a ligában is mindig a három pont begyűjtésére törekszünk. Nem gondolnám, hogy a kupameccsek egyszerűbbek volnának, ám mindenképpen serkentőbb hatást gyakorolnak ránk, hiszen az efféle versenysorozatok mindig egy serleg bezsebelésének esélyét tartogatják számunkra. 

Úgy vélem, hogy holnap egy másik Freiburgot láthatunk majd a torinói összecsapáshoz képest, mivel ezúttal ők lesznek majd eredménykényszerben, s nekik kell majd mindenáron gólt szerezniük. Az odavágón egy rendkívül kompakt gárda benyomását keltették, azonban a kapu előtt kevés lehetőséget alakítottak ki. Tudjuk, hogy a németek nagyon hatékonyak a beadásokból és a rögzített szituációkat követően, ezekre a helyzetekre tehát kiemelt figyelmet kell majd fordítanunk. 

Személy szerint már az első meccs előtt felkészültem az ellenfél várható büntetőrúgóiból, mivel számoltunk, s jelenleg is számoltunk azzal, hogy a párharc tizenegyespárbajba torkollhat. Az Európa-liga némiképp ismeretlen terep a Juve számára, hiszen az elmúlt években nem igazán fordultunk meg a sorozatban, viszont nem gondolnám, hogy csapatunk energiái csökkennének amiatt, hogy nem a BL-ben futballozunk, s természetesen magamon sem érzékelem ezt. A Bajnokok Ligájában nyújtott produkciónk alapján nem érdemeltük meg, hogy továbbjussunk a csoportból, jelenleg pedig a szintünknek megfelelő ligában kell helytállunk, s mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük az EL-t. 

Örülök annak, hogy az Inter és a Milan továbbjutottak a BL-ben, s remélem, hogy ma este a Napoli is képes lesz erre, mivel az efféle eredmények jót tesznek az olasz labdarúgásnak. Ezek a sikerek azt mutatják, hogy bajnokságunk fejlődik, s bízom benne, hogy holnap este a Juve, a Roma, valamint a Lazio is kiharcolja majd a továbbjutást a maga meccsén. Jövőre természetesen mi is a Bajnokok Ligájában szeretnénk majd futballozni, az EL megnyerése pedig már csak ezért is kiemelt célunk, azonban abban is hiszek, hogy a bajnoki szereplés által is odaérhetünk a tabella második, harmadik, vagy negyedik helyére, még a -15 pontos büntetés ellenére is" – szögezte le Szczęsny.