Rabiot, Danilo és Cuadrado a meccs után

rabiot_goal.jpgA Sporting elleni továbbjutást követően a Juve három labdarúgója, az ezúttal is csapatkapitányként pályára lépő Danilo, a remekül játszó Juan Cuadrado, valamint a továbbjutást érő gólt szerző, s ezzel a szezon legeredményesebb Bianconeri-játékosává előlépő Adrien Rabiot is értékelték a látottakat, magától értetődő módon nem feledkezve meg az év elején elvett 15 pont visszaszerzésének jelentőségéről sem. 

"Örülök a továbbjutásnak, mivel ma este nagy szívvel és erős mentalitással futballoztunk. Bár a mérkőzés egyes szakaszaiban nagyon megszenvedtünk az ellenféllel, a lényeg az, hogy ott vagyunk az Európa-liga elődöntőjében. A cél továbbra is a finálé elérése, azonban mivel lépésről lépésre haladunk, egyelőre a bajnokság számít prioritásnak, egészen a jövő hét közepéig. Boldog vagyok, s örülök a közös sikernek, ugyanis a mai győzelem egyben a társaimé, a mesterünké, valamint a klubnál dolgozó összes szakemberé is" – szögezte le Rabiot a Sky Sport Italia riporterének. 

"Készen állunk a Sevillával való összecsapásra. Ma este tisztességgel végeztük a dolgunkat, s az elődöntőben is ezt fogjuk tenni. A lényeg az, hogy alaposan felkészüljünk majd az ellenfél játékából, s hogy továbbra is hideg fejjel, valamint forró szívvel futballozzunk. Biztos vagyok benne, hogy ma jobb teljesítményt is nyújthattunk volna, ám az alapvető cél a kvalifikáció volt. A Sevilla egy nagyszerű alakulat, akiket rendkívül tisztelek, ám játékerő szempontjából ugyanolyanok lesznek számunkra, mintha a Manchester United jutott volna tovább, mivel senkitől sem szabad megijednünk. Meggyőződésem, hogy remek felkészülést fogunk produkálni a párharc előtt. 

A 15 bajnoki pont visszaszerzése nyugalommal és örömmel tölt el bennünket, hiszen pontosan tudjuk, hogy min mentünk keresztül, s hogy soha, egyetlen perc erejéig sem adtuk fel a reményt. Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt az állandó bizonytalanság és a hírek sokasága miatt, ugyanakkor most hatalmas kő esett le a szívünkről, s az események kedvező alakulása után is ugyanilyen elszántsággal fogunk dolgozni annak érdekében, hogy a szezon végén dobogós helyen álljunk majd" – zárta szavait a francia. 

danilo_sporting.png"Tudom, hogy elkövettem néhány hibát a meccsen, amiknél szerencsére is szükség volt ahhoz, hogy ne történjen nagyobb baj, viszont alapvetően elégedett vagyok magammal, s ezt mindennemű nagyképűség nélkül mondhatom. Számítottunk rá, hogy egy nehéz kihívással kell majd megbirkóznunk, mivel a Sporting egy remek, számos fiatalt foglalkoztató, s egy kiváló, jó futballt játszató edzőt magáénak tudó együttes. Úgy vélem, hogy ha nem is kiemelkedő, de tisztességes teljesítménnyel sikerült abszolválnunk a mérkőzést, s kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemeltük a továbbjutást" – hangsúlyozta Danilo a Sky kérdésére. 

"Csapatunk fiatal játékosai már nem gyerekek, s pontosan tudják, hogy miként kell futballozni. A Next Gen projekt nagyon fontos alappillére a klubnak, ami miatt egyértelmű, hogy a továbbiakban is ezt az irányvonalat kell majd követnünk a tehetségek kinevelésének terén. A Torino elleni derbi és a Maccabi Haifa elleni vereség óta egészen más hangulat uralkodik a Juventus öltözőjében, ugyanis a számos nehézség, melyen keresztül kellett mennünk ebben az idényben, igencsak összehozott bennünket. Mi, játékosok sosem kételkedtünk csapatunk minőségében, s mindvégig tisztában voltunk azzal, hogy milyen célokat szeretnénk elérni, ami segített bennünket abban, hogy eljuthassunk oda, ahol most vagyunk. Az évad során persze még semmi kézzelfoghatót nem tudtunk elérni, a következő 45 napban viszont minden esélyünk megvan erre. Kezdetnek mindjárt ott lesz a Napoli elleni, vasárnapi bajnoki, ahol ismét meg kell majd mutatnunk az erőnket. 

Jó érzés ránézni a helyreállított tabellára, s azt látni, hogy a hetedik hellyel szemben a dobogó alsó fokán állunk, közel a második pozícióhoz. Úgy vélem, hogy ez a megérdemelt jutalom a szezon során képviselt hozzáállásunkért, melynek alapján sosem kerestünk kifogásokat, s mindig arra összpontosítottunk, hogy minél eredményesebb munkát végezzünk, s hogy minél több találkozón arassunk győzelmet. A tabella azonban csak a pillanatnyi állást tükrözi, nekünk pedig éppen emiatt nem ezzel, hanem mindig a következő összecsapással kell foglalkoznunk. Védőnek lenni sosem könnyű, mivel nem egyszerű szorult helyzetben, olykor pedig emberhátrányban védekezni, főleg, ha az ellenfeled állandóan keresi a megtörésedre szolgáló lehetőségeket. Eleinte bőven akadtak nehézségeim középhátvédként, ám a mester rengetget segített nekem, Chiellini, Bonucci, valamint Alex Sandro játékát figyelve pedig még többet fejlődtem" – összegzett a brazil védő. 

cuadrado_rabiot_1.jpg"Elégedettnek érzem magam az eredmény miatt. Tisztában voltunk azzal, hogy egy nehéz megmérettetés vár ránk, ám végig küzdöttünk, s egységesen, valódi csapatként védekeztünk, ami továbbjutást eredményezett nekünk egy nagyszerű alakulattal szemben. Úgy gondolom, hogy mindvégig megvolt bennünk a sikeréhség és az elszántság, ami ki is ütközött rajtunk, s meglátszik a végeredményen is. Egyértelmű, hogy legnagyobb célunk a döntő elérése. A Juventus egy nagyszerű csapat, mely nem is tűzhet ki maga elé ennél kisebb trófeákat. Régóta nem álltunk ilyen nagy lehetőség előtt, s úgy vélem, mindenki felfogja, hogy innentől kezdve valóban 100%-ot kell nyújtanunk, saját magunkért, valamint az Öreg Hölgyért is" – vágott bele mondanivalójába Cuadrado a Sky kamerái előtt. 

"Megérdemeljük, hogy itt legyünk, s biztosíthatok mindenkit, hogy a végsőkig harcolni fogunk a sikerért, mivel tartozunk ennyivel a csapatnak, a klubnak, továbbá a szurkolóknak. Reméljük, hogy Isten segítségével bejuthatunk majd a fináléba. Néhány dolog még hiányzik ahhoz, hogy ez valóban egy tökéletes nap legyen, azonban rendkívül elégedettnek érzem magam amiatt, hogy visszakaptuk a levont 15 pontot, melyek reményeink szerint meg is fognak maradni, s nem veszik el ismét őket tőlünk. Ezekért a pontokért nem a zöld asztal mellett, hanem a pályán küzdöttünk meg az idény során, ettől a tudattól pedig még akkor sem foszthatnak meg bennünket, ha végül mégis kedvezőtlen forgatókönyvek érvényesülnek majd" – jelentette ki a kolumbiai.