Allegri: "Vlahović csupán egy nehezebb időszakot él át"

maxi_pre_juve_samp.jpgA Juventus ma este a sereghajtó Sampdoria együttesét látja vendégül az olasz bajnokságban, a találkozót megelőzően pedig természetesen a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melynek keretében szót ejtett a várható összeállításról, a Zebrák nehézségeiről, valamint Dušan Vlahović helyzetéről is. 

"Ugyan a tabella állása alapján a Sampdoria elleni mérkőzés egyszerűnek tűnhet, azonban a genovaiak eredményei megtévesztőek, mivel a Bologna, illetve a Lazio ellen is szoros meccseket vívtak, a Salernitana ellen pedig balszerencsés körülmények között értek el döntetlent. Az előttünk álló találkozó rendkívül fontos lesz a táblázaton elfoglalt helyek szempontjából. Először kerülhetünk a bajnokság második helyére, persze csak akkor, ha valódi, 50 pontos eredményünket vesszük ehhez alapul. Úgy vélem, hogy ezt mindig fontos kihangsúlyozni, mivel a pályán 50 pontot szereztünk, most pedig lehetőségünk van arra, hogy három ponttal megelőzzük az Inter alakulatát. Tisztában vagyunk a nehézségekkel és a mérkőzés jelentőségével" – fogalmazott a szakember. 

"Paul Pogba rendelkezésünkre áll, s csak azért, mert elkésett a csütörtöki edzésről, magától értetődő módon nem tettük ki a keretből huzamosabb időre. Pogba a Samp ellen is bevethető lesz, azonban az összeállításról még nem döntöttem. Csupán két játékos helye biztos, mivel a kapuban Mattia Perin áll majd, s Dušan Vlahović is játszani fog. A középpályán Leandro Paredes és Enzo Barrenechea közül valaki a kezdőben lesz. A meccs előtti utolsó, reggeli tréningen felmérjük majd, hogy ki milyen állapotban van, e tekintetben pedig nem számít, hogy eddig mennyi perchez jutottak az egyes labdarúgók, mivel a lényeg a hozzáállásban van. 

Nem tudom, hogy Danilo kaphat-e pihenőt, mivel ehhez fel kell mérnem Leo Bonucci állapotát, valamint azt, hogy Danilo és Gleison Bremer mennyire fáradtak. Daniele Rugani és Federico Gatti szintén készen állnak a játékra, mivel fizikailag jól vannak, s ha úgy döntök, hogy őket jelölöm a kezdőbe, egyáltalán nem lesz probléma. Mattia De Sciglio és Samuel Iling-Junior visszatértek a keretbe, Arek Milikkel kapcsolatban pedig az Inter elleni, jövő vasárnapi meccset céloztuk meg. Federico Chiesának szerencsére semmi komolyabb baja nincs, csupán egy kis kellemetlenségtől szenved. Ángel Di Maríához hasonlóan ő is pihenőt fog kapni, hogy csütörtökön a legjobb állapotban segíthesse a Juventust. 

Az egyes futballisták tulajdonságai különbözőek, ekképp pedig az ő jellemzőik döntik el a mérkőzéseket, nem pedig az, hogy hány támadóval futunk ki a gyepre. A Samp elleni keretben ezúttal a Next Genben szereplő Mattia Compagnon is benne lesz, ha pedig szükségünk lesz rá, pályára is küldjük majd. A legfontosabb az, hogy a srácok felmérjék az egyes összecsapások jelentőségét, ám az, ha valaki játszik, valaki pedig nem, lényegében semmin sem változtat. Ellenfelünk egy jól szervezett, erős nyomást gyakorló alakulat, akik sokat futnak, ezért pedig nekünk jól kell teljesítenünk velük szemben. 

Dušan Vlahović teljes mértékben felépült. Csütörtökön azért cseréltem le őt, mert Di María még remekül érezte magát az adott pillanatban, Chiesa és Moise Kean személyében pedig két hatékony fegyverünk is helyet foglalt a kispadon. Ha a pályán hagytam volna őt, Dušan maradt volna az egyetlen center, s ő is fáradtnak érezte magát, ezért pedig a váltás mellett döntöttem. Alapvetően nagyon elégedett vagyok az általa nyújtott produkcióval, s külön öröm, hogy támadónk mostanra fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Nagyon magabiztos vagyok vele kapcsolatban, s mindenki másnak is annak kéne lennie, mivel a játékosok, különösen a csatárok olykor átélnek nehezebb időszakokat, hiszen a góljaik alapján ítélik meg őket, ami egy nagyon relatív fokmérő. Úgy vélem, hogy Vlahović technikai szempontból remekül teljesített a legutóbbi meccseken. 

A következő időszak nem döntő jelentőségű, azonban nagyon fontos. Egyszerre csak egy lépésben szabad gondolkodnunk. A végelszámolásnál gyakran a kisebb csapatok elleni eredmények döntenek. A közvetlen összecsapásokat illetően kétes a mérlegünk, mivel a Roma ellen egyszer döntetlent játszottunk, egyszer pedig kikaptunk, a Napoli és a Milan ellen vereséget szenvedtünk, az Atalantával ikszeltünk, míg a Laziót és az Inter legyőztük. A rangadókat meg lehet nyerni, vagy el lehet veszíteni, az igazán fontos pontokat azonban mindig a kicsik ellen szerezzük meg, ezeken a mérkőzéseken pedig éppen ezért nem igazán szabad hibázni. A mostani meccs e tekintetben egy igencsak kockázatos kihívás lesz. 

A pontlevonás nem akadály számunkra, viszont plusz ösztönzést sem jelent nekünk, mivel ez egy olyan dolog, amivel a klubnak kell foglalkoznia, nem pedig nekem és a játékosoknak. Az adott helyzet mindenki számára ismert, nekünk azonban továbbra is a pályán zajló eseményekre kell koncentrálnunk. A bajnokság megnyerése lehetetlen feladat, ám holnap tehetünk egy kisebb lépést előre azzal, hogy megelőzzük az Inter együttesét, persze csak akkor, ha sikerül begyűjteni a három pontot. A pályán kívül eső történéseknek nem szabad hatással lenniük ránk. 

A meccs tekintetében ki fogom értékeli a fiatalok helyzetét, ugyanis Matías Soulé, Fabio Miretti, Nicolò Fagioli, s Mattia Compagnon mind a keretben lesznek, két futballista pedig várhatóan kezdőként jut majd szerephez közülük. Rajtuk kívül még Iling-Junior is pályára léphet a bal szélen. Miretti véleményem szerint egy klasszikus mezzala, aki szeret a középpálya bal oldalán játszani, s aki jó az emberfogásban, valamint a helyzetek felismerésében is. Fagioli alapvetően szintén egy mezzala, ám a védelem előtt is bevethető, igazi pozíciója viszont kétségkívül a csapat tengelyének jobb oldalán van. Mindannyian bíztunk benne, hogy Nicolò berobban idén, azt viszont nem gondoltam volna, hogy máris ennyire éretten fog játszani. Fagioli egy nagyon okos labdarúgó, aki remekül teljesít, a gólszerzés terén ugyanakkor még van hova fejlődnie, mivel több találat van a lábaiban. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy igazán nagy játékos legyen, s hogy ennél sokkal több gólt szerezzen a következő idényben" – összegzett Allegri.