Di Livio: "Jóval több profizmus kellene Pogbától"

angelo_di_livio.jpgA Juventus egykori labdarúgója, Angelo Di Livio a minap rövidebb interjút adott a Tuttomercatowebnek a csapat aktuális ügyeivel kapcsolatban, melyben szót ejtett a Bianconeri EL-szerepléséről, Ángel Di María hatásáról, valamint Paul Pogba helyzetéről is, aki sérüléseit követően az utóbbi napokban fegyelmi vétségével hívta fel magára a figyelmet, s vívta ki a szurkolók és a vezetőség rosszallását. 

A Juventus csütörtök este megérdemelt győzelmet aratott a Freiburg ellen, ám a különbség igencsak szűkösre sikeredett, ami miatt a párharc nyitottnak tekinthető. Többet vártál volna a csapattól? 

"Igen, egy kicsit mindenképpen többet vártam. Arra számítottam, hogy a Juve több gólt fog szerezni, ugyanakkor láttuk, hogy a Zebráknak így is meggyűlt a bajuk a németekkel, s nem is feltétlenül az általuk képviselt játékerő miatt, hanem azért, mert a meccs során több kulcsjátékosuk is lesérült, értve ezalatt például Federico Chiesát. A Bianconerinek mindenképpen a legjobb arcát kell majd mutatnia a visszavágón, ugyanis a továbbjutás csak így sikerülhet."

Mit jelenthet az Európa-liga a Juve számára? 

"Úgy vélem, hogy jelenleg mindent ennek a sorozatnak, valamint a Coppa Italia elődöntőjének kellene alárendelni. Sajnos arra, hogy az együttes a Serie A küzdelmeiben harcolja ki a BL-szereplést, nem látok sok esélyt, bár meglátjuk, hogy mi lesz az elvett 15 pont sorsa. A játékosoknak most össze kell dugniuk a fejüket, s meg kell próbálniuk eljutni a Coppa, illetve az EL döntőjéig. Ebben a rendkívüli nehézségekkel tarkított szezonban ez lehet a legtöbb, amit a csapat elérhet, ami miatt ennek kell a legfőbb céllá válnia."

Di María ismét meghatározó szerepet játszott a győzelemben. Mostanában rengeteg szó esik az argentin esetleges maradásáról, így adja magát a kérdés, hogy te hosszabbítanál-e a támadóval. 

"Kétségkívül. Egy olyan játékosról beszélünk, aki igazi veteránnak számít, ugyanakkor továbbra is elképesztően sokat jelent a Juventusnak, sőt, talán ő az egyetlen futballista a keretben, aki valóban olyan teljesítményt nyújt, ami egy vezéregyéniségtől és egy nagy bajnoktól elvárható lenne. Szeretném, ha Di María jövőre is az Öreg Hölgynél futballozna, mivel az argentin egyértelműen hozzáadott értéket jelent a rekordbajnok számára."

Mint ismert, Paul Pogba elkésett a meccs előtti utolsó edzésről, ami miatt Max Allegri kirakta őt a keretből. Mikor a francia visszatért a Bianconerihez, ilyen produkciót és hozzáállást vártál tőle?

"Allegri nagyon jól tette, hogy így járt el Pogba tekintetében. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egy olyan labdarúgó, aki sérülései miatt még csak két találkozót játszott az idényben, ilyen hanyag hozzáállást fog tanúsítani egy nemzetközi kupameccset megelőzően. Az ehhez hasonló összecsapások előtt jóval nagyobb profizmusra lenne szükség. Ha egy olyan futballista helyében lennék, aki hónapok óta arra vár, hogy végre ismét pályára léphessen, már másfél órával a kijelölt időpont előtt az edzőtáborban volnék."

Mit gondolsz a 15 pontos büntetésről, valamint a Juventus ellen folyó vizsgálatokról? 

"Úgy gondolom, hogy a Juventus előző vezetőségéből hiányzott a kellő szakmaiság, melynek nyomán túlságosan sok hibát követtek el, sajnálatos módon az együttes rovására. Egy profi sportvezető nem engedhet meg magának ilyen súlyos baklövéseket, mindazonáltal a fekete-fehéreket érő büntetés túlzott mértékű volt, nem is beszélve az ítélet gyorsaságáról, melyre annak váratlansága miatt a klub még csak fel sem tudott készülni. A döntéshozók több időt is szánhattak volna az ügy átgondolására, hogy megleljék az arany középutat, mivel ezzel a határozattal tönkretették a Bianconerit, s nem csupán erre az évadra, hanem a következő szezonra nézve is" – összegzett Di Livio.