Chiesa nem szenvedett sérülést

chies_injury.jpgA Juventus szurkolóinak körében nagy aggodalomra adott okot, hogy a csütörtök esti, Freiburg elleni meccs vége felé a csapat egyik legnagyobb sztárja, Federico Chiesa a térdéhez kapott, majd, mivel együttesének nem volt több cserelehetősége, sérülten is a pályán maradt, hogy társainak ne tíz emberrel kelljen lejátszaniuk a találkozó hátralévő részét. 

Ugyan a találkozót követő hírek némelyike azt prognosztizálta, hogy az olasz szélsőre akár hosszabb kihagyás is várhat a szerencsétlen mozdulat miatt, miközben a Bianconeri futballistái közül egyébként Ángel Di María is fájdalmakra panaszkodott, Alex Sandrót pedig már a félidőben ne kellett cserélni, az Öreg Hölgy hivatalos közleménye szerint a két támadó labdarúgó jó kondícióban van, s legkésőbb a visszavágó idejére fel fognak épülni, míg a brazil védő a válogatott szünet után térhet majd vissza. 

"Federico Chiesa és Ángel Di María diagnosztikai vizsgálatokon estek át a J|Medical épületében. A felmérések kizárták Chiesa jobb térdének szalagsérülését [az olasz válogatott támadó szerencsére másik térdében szenvedett szalagszakadást tavaly januárban – a szerk.], valamint Di María bal combjának izomsérülését. A két játékos állapotát a stáb napról napra értékeli majd. Alex Sandro ugyancsak diagnosztikai vizsgálatokon esett át, melynek alacsony fokú elváltozást mutattak ki a bal comb hajlítóizmában. Az ő pályára való visszatérése a válogatott szünet után következhet be" – szól a Zebrák híre. 

A Sky Sport Italia arról értekezett, hogy a holnap esti, Sampdoria elleni meccsen Max Allegri várhatóan pihentetni fogja Di Maríát és Chiesát, hogy a csapat erősségei megfelelő állapotban legyenek a Freiburg elleni idegenbeli meccsre. Arek Milik sérülése és Moise Kean eltiltása miatt a mester az együttes fiataljainak, elsősorban Samuel Iling-Juniornak, illetve Matías Soulénak szavazhat majd bizalmat, ám Gianluca Di Marzio szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a szakvezető benevezi a keretbe a Primavera-gárda legújabb csillagát, Kenan Yıldızt. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben Paul Pogbáról közölt friss híreket, kijelentve, hogy a klubvezetést mélységesen felháborította, hogy a francia késett a Freiburg elleni, kulcsfontosságú EL-meccs előtti edzésről, a fejesek pedig egyre nagyobb csalódottsággal szemlélik a középpályás sérülésekkel és fegyelmezetlenségekkel tarkított idényét, s ha a kihágások folytatódnak, az sem elképzelhetetlen, hogy a futballista jövője veszélybe kerül a Juventusnál.