Calvo: "Szeretnénk megismerni annak a dokumentumnak a tartalmát"

calvo.pngFrancesco Calvo, a Juventus jelenlegi pénzügyi igazgatója az elmúlt időszakban több ízben is beszélt az Öreg Hölgyet aktuálisan érintő témákról, és ezen sajtótájékoztatók számát a minap ismételten növelte egyel. Az egyik fő témakört az szolgáltatta, hogy Paul Pogba kimaradt a tegnap esti Freiburg elleni mérkőzés keretéből, ezúttal azonban nem sérülés okozta a francia távolmaradását, hanem fegyelmezetlenség, egészen konkrétan az edzésről való késés miatt büntették ezzel a középpályást. A Sky riportereinek adott nyilatkozat magyarra fordítsát az alábbiakban tesszük közzé:

Hogy fogadta a klub döntését Pogba? Milyen intézkedések várhatóak a középpályással kapcsolatban?

"A döntés nagyon könnyedén megszületett, későn érkezett edzésre, és az Öreg Hölgynél vannak szabályok, melyek minden játékosra egyetemlegesen vonatkoznak. A fegyelem a csapaton belül alapvető, a legreprezentatívabb játékosoktól, mint amilyen Pogba is, elvárjuk, hogy példát mutassanak a többieknek, így a döntés, hogy nem lesz tagja az EL-ben pályára lépő játékoskeretnek, természetes és spontán volt az edző és a klub közös döntése alapján, így lényegében azonnal letudta az emiatt járó büntetést."

Európában nagy a lelkesedés, a bajnokságban kicsit kevesebb. Ez tükrözi, hogy mi történik odakint....

"Természetesen az európai meccseken mindig nagyobb a feszültség, más a hangulat, ezen mérkőzések lényegében a futball és a kiváló csapatok esszenciája, így számunkra öröm ilyen sorozatokban játszani. Tudjuk, hogy ez egy rendkívül fontos meccs, és mindent megteszünk majd a jó szereplés érdekében."

Egy kérdés a Lazio Regionális Közigazgatási Bíróság ítéletével kapcsolatban, amely arról szólt, hogy volt hozzáférésük az ügyészség és a Covisoc közötti levelezéshez. Változtat ez az önök kilátásain a büntetés szempontjából?

"A Lazio-i TAR döntés manapság sokszor szóba kerül, a valóságban ez egy bejegyzett irat, amelyet az eljárás kezdete óta folymatosan kérünk, hogy mutassanak be nekünk, mivel senki, mi legalábbis egészen biztosan nem ismerjük ennek tartalmát. Így ma még nem lehet megjósolni, hogy lesz-e az ebben foglaltaknak bármiféle hozománya ránk nézve, és emiatt nem is kívánunk spekulációkba bocsátkozni a folyamatban lévő bírósági eljárásunk alatt. Várjuk, hogy megismerjük ezen dokumentum tartalmát."

Mikor válik nehézzé ez az alperesi szakasz?

"Iszonyatosan nehéz a csapat számára ez a helyzet, folyamatosan motivációt találni, megérteni, milyen célokért játszunk, és ez rendkívül nehéz. Mindezek miatt a klub egysége és az edzővel való összhang egyértelműen segít abban, hogy meccsről meccsre célokat tűzzünk ki."