Calvo: "Jövő héten fellebbezni fogunk a CONI-nál"

calvo_vs_nantes.jpgAz Öreg Hölgy pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo a tegnapi, Nantes elleni mérkőzést megelőzően rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben szót ejtett az Európa-liga megnyerésének lehetőségéről, Paul Pogba állandó beszédtémát képező állapotáról, valamint arról is, hogy a Juve a jövő hét folyamán végre be fogja nyújtani a pontlevonás miatti fellebbezését a CONI illetékeseinek. 

"A Nantes elleni visszavágó egy nagyon fontos összecsapás számunkra, melyhez úgy kell hozzáállni, mint egy döntőhöz. Az egyes találkozókkal kapcsolatban elsősorban két szempont vezérel bennünket: úgy gondolkodunk, hogy a szezon meccsről meccsre, és sikerről sikerre épül fel, melynek alapján ez az idény még nagyon hosszú lesz. A második vezérelv az, hogy a Bianconerinél a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, ami miatt mindig az a feladatunk, hogy megnyerjük az adott megmérettetéseket" – fogalmazott a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Paul Pogba immár rendszeresen részt vesz a tréningeken, nemrég pedig egy edzőmeccsen is pályára léphetett. Ez azt jelenti, hogy középpályásunk végre a csapattal együtt dolgozhat, ami önmagában is rendkívül pozitívnak számít. Reményeink szerint kisvártatva teljesen helyre fog állni a kondíciója, ami azt jelenti, hogy idővel egy tétmérkőzésen is visszatérhet majd a gyepre. 

A pontlevonással kapcsolatos fellebbezésünk benyújtásának határideje a jövő hét folyamán jár majd le, ezért pedig klubunk úgy készül, hogy a következő hét elején eljuttatjuk a szükséges dokumentumokat a CONI illetékes bizottságaihoz. Jogászaink nagy erőfeszítéseket hoztak annak érdekében, hogy indoklásunk minden tekintetben összeálljon a határidő lejártáig, a Juventus pedig ennek nyomán bátran továbbíthatja a fellebbezést a szervezethez. 

A bennünket sújtó büntetés természetesen nagy hatást gyakorolt ránk, s az ítélet közzététele utáni első napokban átmenetileg össze is zavart minket, ahogy a játékosokat is. Futballistáink mostanra tudatosították magukban, hogy egyedül a pályán zajló eseményekre szabad összpontosítaniuk, s arra, hogy a megfelelő eredményeket érjék el az egyes találkozókon, illetve a különböző versenysorozatokban. A klub maximális felelősséget vállal a sportágon kívül eső történésekért, míg együttesünk megpróbálja a maximumot adni a gyepen, ami azt jelenti, hogy sikerült teljes egészében szétválasztanunk, valamint kezelnünk a probléma két ágát" – összegzett Calvo.