Calvo: "Meg akarjuk tartani Di Maríát"

francesco_calvo.jpgAz Öreg Hölgy pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo a tegnap esti, Roma elleni meccs előtt rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, ennek keretében pedig beszélt Danilo nemrég hivatalossá váló hosszabbításáról, a számlahamisítási ügy (és Paulo Dybala) kapcsán felmerülő legújabb fejleményekről, valamint arról is, hogy a klub mindig is legjobbjai megtartására törekedett, ami miatt a vezetőség szeretné, ha Ángel Di María a következő szezont is Torinóban töltené. 

"A klub álláspontja egyértelmű Ángel Di Maríát illetően, aki páratlan technikai képességekkel rendelkezik, valamint igazi vezére csapatunknak az öltözőben, ami miatt egy nagyon fontos játékos számunkra. A Juventus mindig is arra törekedett, hogy megtartsa legjobb futballistáit, amire Danilo héten bejelentett szerződéshosszabbítása is ékes bizonyítékot adhat" – fogalmazott a DAZN munkatársának. 

"Kijelenthetem, hogy az elmúlt hetekben Ángellel is folytattunk tárgyalásokat egy esetleges hosszabbításról, azonban mivel a jövőjéről szóló döntést neki kell meghoznia, klubunk annyi időt ad számára a helyzet átgondolásához, amennyire csak szüksége van. Egyelőre a kulisszák mögött, sötét, füstös szobákban mozgunk és egyeztetünk, mikor pedig lesz mit bejelenteni, mindenképpen tájékoztatjuk majd a nyilvánosságot az eredményekről. Annyit viszont elmondhatok, hogy nagyon bizakodóak vagyunk. 

Az elmúlt napok Dybalával kapcsolatos híreire nem igazán szeretnék reagálni. Paulo hét idényen keresztül erősítette a Juventust, s nagyon fontos játékosa volt alakulatunknak, elvégre személyében egy igazi bajnokot tisztelhetünk. A támadó ma már a Roma futballistája, nekünk pedig az Öreg Hölgy labdarúgóira, illetve klubunk jelenére és jövőjére kell összpontosítanunk, ami miatt nem foglalkozhatunk a múlttal, s nem nézhetünk vissza állandóan az utóbbi évek történéseire. 

Olyan olasz állampolgárként, aki külföldön is rengeteg időt töltött élete során, mindig meglepetést okoz nekem, ha bizonyos lapokban olyan állításokkal és beszélgetésekkel találkozom, melyeket elméletileg nem szabadna nyilvánosságra hozni a bizonyítékok ereje, illetve a vonatkozó jogszabályok miatt. A szóban forgó okiratok természetesen ügyvédjeink kezében is ott vannak, s higgyék el, mi sokkal többet tudnánk mondani a témát illetően annál, ami a médiában megjelenik, még ha a Juventus részletes beszámolóját nem is lehetne ekkora szenzációként tálalni. Szeretném hangsúlyozni, hogy a kérdéses dokumentumok és vallomások közül még egyetlen egy sem állt bírósági vizsgálat alatt, az ítéleteket pedig nem a médiában, hanem a törvényszéken hozzák meg. Ehhez nem tudok, s nem is akarok többet hozzáfűzni" – zárta szavait Calvo.