Calvo: "A CONI ítélete sokak jövőjét befolyásolhatja"

calvo_vs_nantes.jpgA Juventus pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo tegnap este maga is az olasz média rendelkezésére állt egy, a klubot érintő legfontosabb ügyekről szóló interjú erejéig, melynek keretében szót ejtett a CONI-hoz benyújtott fellebbezésről, valamint arról is, hogy a lejáró szerződésű játékosok, ekképp Ángel Di María és Adrien Rabiot jövője mennyiben függ az ítélet kimenetelétől. 

"Jelenleg még nincsenek különösebb várakozásaink az ítélettel kapcsolatban, azonban mindenképpen fontos, hogy április 19. immár egy fix dátumot jelent, s nem hagy teljes bizonytalanságban bennünket. A szóban forgó nap csak egy véletlen egybeesés eredménye, s a döntés kihirdetési időpontjának semmi köze nincs ahhoz, hogy másnap fogjuk lejátszani a Sporting elleni idegenbeli EL-visszavágót. A mi dolgunk az, hogy kellőképpen felkészítsük, majd magas koncentrációszinten tartsuk a csapatot, attól függetlenül, hogy miként határoz a CONI" – szögezte le a DAZN mikrofonja előtt. 

"Örülünk annak, hogy Di María a legjobb formája szerint teljesít, s bár a szezon első felében sem voltak kétségeink vele kapcsolatban, az ekkortájt jelentkező fizikai fájdalmai és kisebb-nagyobb problémái miatt sajnos nem tudta azt a szintet hozni, aminek köszönhetően mindenki megismerte őt. Most végre jól érzi magát, s a tőle megszokott teljesítményt nyújtja. Jövőjével kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy Ángelnek volt néhány reménykeltő szava hozzánk, mikor beszélgettünk ezekről a kérdésekről, ennek pedig nagyon örültünk, mivel az általa elmondottak azt támasztották alá, hogy labdarúgóink, valamint az igazán nagy bajnokok szeretnek a Juventusnál futballozni, még egy ilyen bonyolult és nehézségekkel teli szezonban is. 

Természetesen folytonos párbeszédet folytatunk az argentinnal, ahogy más, hasonló helyzetben lévő játékosokkal is, ennek keretein belül pedig a jövőről is szót ejtünk, mindezt azonban csak és kizárólag a színfalak mögött. Még sok időnk van az idény végéig, mind sportszakmai szinten, mind pedig ezen kívül eső szempontok alapján, melynek nyomán nem szeretnénk elsietni bizonyos bejelentéseket. Ha lesz mit közölnünk a nyilvánossággal, egyébként is maguk, újságírók lesznek az elsők, akik tudni fognak róla. 

Sok munka és hosszú út vezetett odáig, hogy ma este olyan tehetségek is helyet kapjanak a kezdőben, mint Fagioli vagy Soulé. A Next Gen-projekt alapjait öt évvel ezelőtt fektettük le, ma pedig, ha nem tévedek, három olyan futballista is a pályán lesz az első perctől fogva, aki 2000 után látta meg a napvilágot, ami mindenképpen nagy eredménynek számít. Hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket, hogy öt olyan labdarúgót is az első csapat kerettagjai között tudhatunk, akik a Next Genből érkeztek a Juventushoz, hiszen a fent említett két kiválóság mellett Iling-Junior, Miretti, továbbá Barrenechea is Max Allegri rendelkezésére állnak. Hosszú távú terveink lényege éppen az volt, hogy saját alapembereket neveljünk ki, s úgy vélem, joggal lehetünk büszkék magunkra, valamint az olasz reménységeknek egyre nagyobb teret adó itáliai futballra is. 

Adrien Rabiot-tal mindeddig nem beszélhettünk a folytatást övező kérdésekről, azonban mivel a francia egy kiemelkedő játékos, hamarosan erre is sort fogunk keríteni. Középpályásunk néhány héttel ezelőtt nyíltan beszélt arról, hogy mennyire jól érzi magát a Juventusnál, ez pedig Di María esetéhez hasonlóan nagy elégedettséget és büszkeséget jelent számunkra. A jövőt illetően közösen kell gondolkodnunk, mellőzve mindennemű sietséget. Rabiot tudja, hogy mennyire fontos nekünk, mi pedig tisztában vagyunk vele, hogy boldog Torinóban, a CONI ítélete azonban sokak sorsát befolyásolhatja, ami miatt április 19-ét követően minden labdarúgónkkal le fogunk ülni, hogy felmérjük az előttünk álló lehetőségeket" – zárta szavait Calvo.