Di María a hosszabbítás felé halad

di_maria_nantes.jpgA La Gazzetta dello Sport tegnapi száma új információkat tartozott a Juventus argentin klasszisával, Ángel Di Maríával kapcsolatban, ugyanis a milánói lap szerint a klubvezetés lényegében eltökélte, hogy a hosszabbításra fog törekedni a veterán szélsővel, akinek jelenlegi szerződése az idény végén jár le a torinóiaknál. 

Az újság munkatársai úgy tudják, hogy Di María 2023-as mutatói – a támadó a klubfutball januári újraindulása óta 6 gólt szerzett, illetve 3 gólpasszt osztott ki – minden kételyt eloszlattak a fejesekben a hosszabbítás tekintetében, miközben immár állítólag maga a játékos is szívesen maradna még egy idény erejéig a Zebráknál, hiszen remek viszonyt ápol a klub szurkolóival, emellett pedig szeretné, ha lehetőséget kapna a jövő évi Copa Américán, amit véleménye szerint könnyebben elérhet egy topklub labdarúgójaként, mintha máris hazatérne a Rosario Central gárdájához. 

A Gazzetta szerint a Juventus kész lenne a lehető legrövidebb időn belül kiterjeszteni a támadó szerződését, akár kisebb áldozatok árán is, viszont Di María sorsa nagyban függ a szezon végeredményétől, ugyanis a nemzetközi kupaszereplés hiánya várhatóan elbizonytalanítaná a dél-amerikai futballistát. A lap mindenesetre úgy értesült, hogy a támadó családja ugyancsak a maradás mellett tette le a voksát, ennek alapján pedig a tárgyalások hamarosan akár meg is kezdődhetnének a felek között. 

A Corriere Torino mindeközben arról írt, hogy bár a Juve mindeddig nem tájékoztatta hivatalos úton Alex Sandro környezetét arról, hogy marasztaná a brazil védőt, minden jel arra mutat, hogy a játékos meg fogja hosszabbítani szerződését a klubbal, s nem is feltétlenül pusztán egy évre. A torinói orgánum szerint az illetékesek az utóbbi időben egy két éves kontraktusról szóló ajánlatot is fontolóra vettek, mely adott esetben további egy szezonra vonatkozó opciót is tartalmazhatna, ami azt jelentené, hogy a balhátvéd akár 2026-ig is a Bianconeri kötelékében maradhatna, persze csak akkor, ha belemenne egy jelentősebb, 3 millió eurós fizetéscsökkentésbe. 

A La Stampa forrásai végezetül kijelentették, hogy Adrien Rabiot az idény végén szinte biztosan búcsút int majd a fekete-fehéreknek, a francia játékost pedig a Manchester City igazolhatja le, mely hónapok óta éles figyelemmel kíséri a középpályás teljesítményét. Bár a Juve alapvetően szeretné megtartani a 2019-ben igazolt labdarúgót, az eddigi megbeszélések alapján a felek álláspontjai között jelentős távolság van, elvégre a klub semmiképpen sem akarja kielégíteni Rabiot közel 10 millió eurós bérigényét, s továbbra is csak a jelenlegi, 7 millió eurós fizetést tudná felkínálni a gallnak. 

Rabiot korábban maga is kifejtette, hogy egyik legnagyobb álma a Premier League lenne, a hírek szerint pedig számos angol klub mutat érdeklődést iránta, melyek közül minden bizonnyal a Man City tudná a legcsábítóbb ajánlatot tenni a középpályásnak, akik hamarosan komolyabb lépéseket is tehetnek a játékos szerződtetéséért. Rabiot eredményesség szempontjából egyébként élete idényét futja, mivel 20 Serie A-meccsen 5 találatot szerzett, a BL-ben pedig 2 ízben vette be az ellenfelek kapuját, miközben más szempontból is megkérdőjelezhetetlen alapembere lett az olasz rekordbajnoknak.