FRISSÍTVE 17:28-kor – Az Európa-liga nyolcaddöntőjének sorsolása

europa_liga_logo.jpgMint ismert, a Juventus Ángel Di María triplájával tegnap este sima, 0-3-ás sikert aratott a Nantes otthonában az EL-playoff visszavágóján, mellyel sikerrel kvalifikálta magát a kontinens második számú kupasorozatának nyolcaddöntőjébe. 

A párharcok lejátszását követően ma 12 órától az UEFA egyik székhelyének számító svájci Nyonban már meg is rendezik a következő fordulók párosításainak sorsolását, melynek keretében ekképp eldől, hogy a márciusban megrendezendő összecsapásokon melyik alakulattal mérhetik majd össze erejüket Max Allegri fiai. 

Ugyan a Bianconeri a Bajnokok Ligája-küzdelmeiben minden tekintetben kudarcot vallott a jelenlegi idényben, a Nantes elleni második találkozón a csapat megmutatta, hogy képes jó futballt játszva felülkerekedni ellenfelén egy európai kupameccsen, a csapat szurkolói emiatt pedig joggal reménykedhetnek abban, hogy a Zebráknak a negyeddöntőbe jutás sem jelent majd túlzottan nagy akadályt, holott a klub egyebek mellett a Premier League éllovasának számító Arsenallal, vagy a La Ligában hagyományosan jól szereplő Real Betisszel is összekerülhet adott esetben, nem is említve a regnáló magyar bajnok Ferencváros gárdáját. 

A nyolcaddöntőben a Juventus ellenfele a Freiburg együttese lesz. Az odavágóra március 9-én, a visszavágóra március 16-án kerül majd sor. Az Öreg Hölgy hazai pályán kezdheti meg a negyeddöntő kiharcolását.

További párosítások: 

Ferencváros–Leverkusen
Union Berlin–Union SG
Sevilla–Fenerbahce
Sporting CP–Arsenal
Man. United–Real Betis
Roma–Real Sociedad
Sahtar Doneck–Feyenoord

Az UEFA közleménye szerint a párharc mérkőzéseinek dátumai a következők lesznek: 

1. meccs: március 9, Juventus-Freiburg 

2. meccs: március 16, Freiburg-Juventus

Cikkünk a sorsolás kezdetétől fogva folyamatosan frissül.