Európa-liga-sorsolás, a Bianconeri az FC Nantes együttesével találkozik

el_2023.jpgMa délben szokatlan helyzetben találhatják magukat az Öreg Hölgy szerelmesei, ugyanis a 2013/2014-es szezon óta először fordul elő, hogy a Juventus nem érte meg a tavaszt a Bajnokok Ligájában, mindazonáltal a torinóiak a csoport harmadik helyének megkaparintásával februártól az Európa-ligában folytathatják majd, csakúgy, mint a legrangosabb kupasorozattól szintén búcsúzó Ajax, vagy a Leverkusen, az FC Barcelona, a Sporting, az RB Salzburg, a Shakhtar Donetsk, vagy a Sevilla együttesei. 

Az Európa-liga mezőnyét jelen állás szerint huszonnégy gárda alkotja, azonban a BL-től elbúcsúzó alakulatoknak az egyenes kieséses szakasz márciusi kezdete előtt februárban egy rájátszást kell játszaniuk az EL-csoportok második helyezettjeivel, ezzel szűkítve a csapatok létszámát, s alakítva ki a nyolcaddöntő mezőnyét. 

A ma 13 órától kezdődő sorsoláson az UEFA ezen rájátszás párosításait fogja kihirdetni, helyzetéből fakadóan pedig természetesen a Juventus is az érdekeltek között lesz az eseményen, melyen eldől, hogy mely alakulattal mérheti majd össze erejét a párharc február 16-án megrendezendő első felvonásában, illetve a 23-án lejátszandó visszavágón. 

Mivel az Arsenal, a Fenerbahçe, a Betis, az Union SG, a Real Sociedad, a Feyenoord, a Freiburg, illetve a Ferencváros első helyen jutottak tovább a csoportból, ezen gárdák automatikusan a nyolcaddöntőben folytathatják majd, s ekképp a Juve lehetséges ellenfele sem közülük fog kikerülni. 

A Bianconeri várható ellenlábasainak listája a következő: 

PSV (holland), Rennes (francia), Union Berlin (német), Manchester United (angol), FC Midtjylland (dán), Nantes (francia), Monaco (francia). Az AS Roma az azonos országból származó együttesekre vonatkozó szabályok miatt a sorozat ezen szakaszában még nem kerülhet össze a fekete-fehérekkel.

Az Európa Liga rájátszásában az Öreg Hölgynek az FC Nantes együttesét kell legyőznie annak érdekében, hogy tovább dédelgethesse az EL megnyeréséről szóló almait. A találkozóra 2023 februárjában kerül majd sor.