Danilo szerződést hosszabbít

danilo_contract.jpgA tegnapi nap legfontosabb, Juventusszal kapcsolatos híre egyértelműen az együttes csapatkapitány-helyetteséhez, a Leonardo Bonucci távollétében az együttes karszalagját is átvevő Danilóhoz kötődött, ugyanis az olasz sportmédia megbízható forrásai szinte egyidejűleg számoltak be arról, hogy a brazil védő szerződést hosszabbít a Bianconerivel, ami az első lépést jelenti a védelem tervezett megszilárdításában. 

Fabrizio Romano, Gianluca Di Marzio, illetve Romeo Agresti mindannyian arról értekeztek, hogy Danilo további egy évvel, 2025-ig terjeszti ki kontraktusát, melyre a felek igény esetén még egy pluszt szezont pakolhatnak majd rá, ami azt jelenti, hogy a dél-amerikai – akinek fizetése a jelek szerint változatlan marad – akár 2026-ig is az Öreg Hölgy kötelékét erősítheti. 

Romano szerint a feleknek az elmúlt napokban mindenben sikerült megállapodniuk egymással, a Juventus pedig várhatóan az elkövetkezendő időszakban be is fogja jelenteni a hosszabbítás tető alá hozását, elvégre Danilo hamarosan aláírja majd új szerződését, amiről egyébként egy tegnapi interjúban maga is beszámolt a Tuttosport munkatársának. 

"Jelenlegi szerződésem 2024-ben járna le, hamarosan viszont fontos hírek fognak érkezni a témával kapcsolatban. A klubbal folytatott egyeztetések már előrehaladott állapotban vannak, az ügyben pedig nagyon pozitív fejlemények történtek. Úgy vélem, hogy az Öreg Hölgy mindenképpen folytatni szeretné velem, én pedig ugyancsak maradni akarok a Juventusnál" – fogalmazott a labdarúgó. 

Romeo Agresti híreinek alapján a torinóiak egyébként nem csupán Danilóval jutottak dűlőre a hosszabbítást illetően, ugyanis a csapat egyik üdvöskéje, a mindössze tizenhét esztendős holland védő, Dean Huijsen ugyancsak elkötelezte magát a maradás mellett, ennek nyomán pedig kisvártatva egy négy évre szóló kontraktust fog aláírni a fekete-fehérekkel.