Elkann: "Igazságtalan az ítélet, foggal - körömmel védjük az igazunkat"

elkann_2023.jpgJohn Elkann az Exor vezérigazgatója, a Repubblica újságíróinak adott rövid, ámde annál velősebb nyilatkozatot a Juventus csapata körül kialakult kényes szituációkról, és kijelentette, hogy foggal-körömmel harcolnak az ellen az igazságtalanság ellen, ami az Öreg Hölgyet érte. 

A Bianconerit sújtó 15 pontos levonást eredményező büntetésről Elkann elmondta, hogy "Az ítélet igazságtalansága teljesen nyilvánvaló, ezt még sokan azok közül is észrevették, akik nem a Juventus hívei. Foggal - körömmel fogjuk védeni magunk igazát, ahogyan a Juve-szurkolók és mindazok érdekeit is, akik szeretik a futballt. A tét a Serie A jövője, amely egyre marginálisabbá és jelentéktelenebbé válik. A Juventus a legkedveltebb és legtöbbek által követett olasz csapat, amely a nemzeti labdarúgásunkat képviseli."

Az egyesület, valamint az olasz labdarúgás jövőjével kapcsolatban az Exor feje a következőket osztotta meg a nagyérdeművel: "Reménykedem abban, hogy a többi csapattal és a kormánnyal karöltve, összefogással meg tudjuk változtatni a hazai labdarúgást, hogy egy fenntartható és ambiciózus jövőt építsünk. A Juventus nem a probléma, hanem a megoldás része ahogyan ez mindig volt és lesz is."

"Az együtt töltött 100 év alatt nagy sikereken, és nagy nehézségekkel teli időszakokon vagyunk túl, míg az elmúlt 20 évben a Juventus 11 bajnoki címmel, 6 Olasz Szuperkupával, 5 Olasz Kupával, valamint a női csapatainkkal elért sikerekkel is büszkélkedhet. A 2006-os világbajnoki- és a '21-es Európa-bajnoki címet olyan válogatottak nyerték, melynek gerincét a Juventus játékosai alkották. Argentína idei győzelmével pedig a Juve az a csapat, amelynek a legtöbb játékosa nyert világbajnokságot." -foglalta össze a múltban elért eredményeket Elkann.