Allegri: "Vialli mindannyiunknak hiányozni fog"

allegri_pre_juve_udinese.jpgA Juventus ma este az Udinese csapatát fogadja majd a bajnokságban, azonban a találkozót jelentősen beárnyékolja, hogy a minap elhunyt a klub egyik legismertebb legendája, illetve az utolsó BL-győztes csapat kapitánya, Gianluca Vialli. Ebből a szomorú okból természetesen Max Allegri ilyenkor megszokott sajtótájékoztatója is a kivételes olasz labdarúgóra való megemlékezéssel kezdődött, s a mester csak ezt követően tért rá az együttes várható összeállítására, valamint a Bianconerit illető egyéb tudnivalókra. 

"A mai sajtótájékoztató előtt illene megemlékeznünk két kivételes legendáról és futballistáról, Ernesto Castanóról és Gianluca Vialliról, akik sajnálatos módon befejezték földi pályafutásukat. Viallit volt szerencsém személyesen is ismerni, s tudom, hogy mennyi mindent adott a Juventusnak, valamint a teljes labdarúgásnak. Kérem Önöket, hogy egy perces néma csönddel tisztelegjünk az ő emlékük előtt" – kezdte mondanivalóját General Max. 

"Gianluca rengeteg dolgot képviselt játékosként, s talán még ennél is többet emberként, ezek miatt pedig egészen biztosan követendő példa lehet a fiatalabb generáció számára. Mindannyiunknak hiányozni fog. Vialli rengeteg személyes emléket hagyott maga után, hozzáállása pedig mindenki számára példaként állhat, mivel egy olyan játékosról beszélünk, aki mindig szívét-lelkét tette bele a találkozókba, s nagy technikával, valamint jelentős szenvedéllyel futballozott. 

A mostani meccs egy jó élmény lesz mindannyiunk számára, hiszen ismét saját szurkolótáborunk előtt játszhatunk majd. Ángel Di María felépült, Leandro Paredes egyre jobb kondícióban van, Gleison Bremer azonban kissé fáradt, így az ő állapotát mindenképpen ki kell értékelnünk. Daniele Rugani kész beállni helyette, azonban a poszt szempontjából még fontos döntéseket kell meghoznom. Az Udinese egy fizikális alakulat, ami nagyon jól szerepel a bajnokságban, javarészt olyan játékosoknak köszönhetően, mint Roberto Pereyra, vagy Beto, akiknek segítségével kiválóan fedik le a területeket, s rengeteg futballistával rohamoznak a pályán. 

Matías Soulé fizikailag már abszolút készen áll az ehhez hasonló meccsekre, ezért pedig fel fogom mérni, hogy lehetőségünk lesz-e őt bevetni a kezdőcsapat tagjaként. Az argentin már a Cremonese előtt is sok helyzetet teremtett számunkra, ám úgy vélem, hogy még ennél is többre képes, hiszen nagy minőséggel rendelkezik, amit igyekszik is kihasználni. Elégedett vagyok fejlődésének ütemével, s próbálok minél több játékpercet adni neki, mivel egy fiatal tehetség esetében ez a legfontosabb. 

Alex Sandro jól érzi magát, ami miatt még nem döntöttem arról, hogy kiket vessek be Gatti, Rugani, Danilo, illetve Sandro közül. Hárman biztosan a gyepen lesznek az Udinese ellen. Bremer egy kissé fáradt, ami miatt vele nem igazán kockáztatnék. Federico Chiesa legutóbb egy félidőt játszhatott, ami sokkal jobb annál, hogy a szünet előtt csak 8-10 perceket adhattunk neki. Fede nagyon jól teljesített a szünetet követően, mivel képes volt emelni a csapat tempóját, erőnléti szempontból pedig egyébként is szüksége volt egy hasonló megmérettetésre. Egyelőre nem tudom, hogy bírni fogja-e, ha kezdőként játszhatom majd, ám biztos vagyok benne, hogy minél több mérkőzést játszunk, ő annál több lehetőséghez fog jutni. 

Moise Kean az elmúlt hónapokban hat kilót fogyott, s egyébként is jó produkciót tett le az asztalra. A center folyamatosan fejlődik, amit az is megmutat, hogy jelenléte sokkal többet nyom a latba a pályán, mint korábban, attól függetlenül, hogy jól, vagy éppen rosszul futballozik-e. Labdarúgóként rengeteget fejlődött, illetve sokkal érettebb lett, mint az eddigiekben, azonban nem tudom, hogy holnap őt vetem-e majd be Arek Milik társaként, vagy pedig Di María lesz-e a kezdő. 

Juan Cuadrado és Mattia De Sciglio visszatérése egyelőre elképzelhetetlen lenne. Juan jól dolgozik, s néhány napon belül ismét a csapattal edzhet majd, míg Mattia nagyjából 15 nap múlva térhet vissza a kerettel való közös tréningekhez, akárcsak Paul Pogba, vagy Dušan Vlahović. Most az a legfontosabb, hogy letudjuk az előttünk álló találkozókat, miközben a pályán kívül azon munkálkodunk, hogy sérültjeink minél hamarabb visszatérhessenek. 

A Napoli továbbra is a Scudetto legfőbb várományosa, mivel az elmúlt 17 meccsen rengeteg pontot gyűjtöttek. Egy ilyen sorozatot követően normális, hogy kikapnak egy rangadón, az Inter elleni kudarc dacára pedig minden szempontból rendkívüli idényt futnak. Mellettük a két milánói alakulat is jól teljesít, a cél nekünk pedig emiatt az marad, hogy a legjobb 4 közé kerüljünk a szezon végén, s hogy a lehető legmesszebb jussunk a Coppa Italiában és az Európa-ligában.  

A cserék által igyekszem mindig egyre kiegyensúlyozottabbá tenni a csapatot, ami azonban nagy mértékben függ az adott meccs jellemzőitől is. Ennek során rengeteg szempontot kell mérlegelni, értve ezalatt az éppen fennálló körülményeket, vagy az előttünk álló összecsapásokat is. A változtatásokkal kapcsolatban mindig szükséged van egy kis szerencsére, hiszen van, mikor jól döntesz, s érdemi előrelépést érsz el, s van, amikor ennek fordítottja történik: az első esetben zseni leszel, a másodikban pedig dilettáns. Ma este az edzőtáborban fogunk maradni, mely délután négy órától kezdődik meg számunkra, ez pedig mindenképpen jól fog tenni a keretnek" – összegzett Max Allegri.