Számos játékos távozik az idény végén

sandro_cuadrado.jpgMint ismert, a holnapi nappal a Serie A-ban is megkezdődik a januári mercato, melyet megelőzően azonban a különféle olasz lapok és újságírók már most számos hírrel szolgáltak a Juventus helyzetével, illetve a keret egyes játékosainak lehetséges sorsával kapcsolatban. 

A Sky Sport Italia mindenekelőtt leszögezte, hogy a Bianconeri leendő új vezetősége a jövőben mindenképpen nagyobb szerepet szánna majd a fiataloknak, ezért pedig elképzelhető, hogy a jövő évtől fogva több, a klub ifjúsági együtteseiben szereplő tehetség is felkerül majd az első csapathoz, ami a most is itt szereplő reménységek mellett további öt-hat nevet jelenthet a gyakorlatban. 

A lap szerint a friss világbajnok Leandro Paredes szerződésében rejlő vételi opciót egészen biztosan nem fogja érvényesíteni az Öreg Hölgy, ugyanis Max Allegri a középpályás szerepkörében inkább a vb miatti leállás előtt kiváló formát mutató Manuel Locatellit favorizálná, miközben az argentin honfitársa, Ángel Di María ugyancsak búcsút int majd Torinónak, hogy visszavonulását megelőzően még lehúzhasson pár évet szülőhazájában. 

Hasonló szituáció állt elő Juan Cuadrado és Alex Sandro tekintetében is, mivel a két szélsővédő kontraktusa ugyancsak lejár a nyáron, a fekete-fehérek pedig nem is tervezik magukhoz láncolni a brazil és a kolumbiai futballistákat. A Sky munkatársai úgy tudják, hogy a vezetőség Cuaradót voltaképpen már tavaly tájékoztatta arról, hogy a jelenlegi lesz az utolsó idénye a Juve szerelésében, míg Alex Sandrót illetően Fabrizio Romano írt arról, hogy a fejesek nem terveznek tárgyalásokba kezdeni a játékossal egy esetleges hosszabbításról. 

A dél-amerikai kontingens jelentős része mellett fél év múlva Adrien Rabiot is lezárhatja olaszországi kalandját, mivel a Bianconerinek nem áll szándékában megadni a franciának az ügynöke és édesanyja által követelt 10 millió eurós bért, ami miatt a középpályás hamarosan a Premier League felé veheti majd az irányt, tekintve, hogy a hírek szerint több angol klub is komoly érdeklődést mutat iránta. 

Jó hír ugyanakkor, hogy a Sky Sport Italia jelentésének értelmében Danilo közel áll ahhoz, hogy még több időre kötelezze el magát a Zebrák mellett, mivel a brazil labdarúgó előrehaladott egyeztetéseket folytat a vezetőséggel szerződésének kiterjesztéséről. Az új megállapodás várhatóan 2026-ig kötné a klubhoz a védőt, aki ebből kifolyólag nagy valószínűséggel az Öreg Hölgytől vonulna majd vissza három év múlva.