Allegri: "Most még nagyobb lesz a felelősségünk"

max_allegri_arsenal_friendly.pngA világbajnokság és a sérülések miatt hiányzó labdarúgók távollétében a főleg fiatalokkal kiálló Juventus egy tegnap este megrendezett barátságos mérkőzésen még a nyomasztó Arsenal-fölény ellenére is meggyőző, 0-2-es győzelmet aratott a londoni alakulat ellen, melyet követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is nyilatkozott az olasz médiának, szót ejtve a keret egyes tagjainak várható visszatéréséről, a meccs biztató jeleiről, a számlahamisítási ügy miatt megbukó Andrea Agnelliről, valamint a sportág pénteken elhunyt legendájáról, Siniša Mihajlovićról is. 

"Mindenekelőtt azzal szeretném kezdeni, hogy kifejezzem részvétemet Siniša Mihajlović, és a szintén a napokban elhunyt legendás újságíró, Mario Sconcerti halála miatt. Jelen pillanatban még nehéz lenne bármit is mondani az ő nagyságukról, vagy eltávozásukról, ezért pedig csak mély szomorúságomat és együttérzésemet tolmácsolnám családjaik felé" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Ma este egy nehéz meccset vívtunk meg, mivel egy technikás ellenféllel kellett szembenéznünk, mely ráadásul jelen állás szerint a Premier League tabellájának élén áll. A hiányzók miatt számos fiatalt vetettünk be, s úgy vélem, hogy alapvetően jól teljesítettünk, kiváltképp a védekező fázisban. A támadásokkal küszködtünk egy kicsit a találkozó elején, azonban ezután összeszedtük magunkat, bár nem titok, hogy sokkal jobban is lehettünk volna. Győzelmet aratni mindazonáltal mindig jó érzés, főleg akkor, ha egy ilyen csodálatos stadionban érhetjük el a sikert. 

Federico Chiesa fáradtságot érzett a napokban, ami viszont teljesen normális, mivel ha valaki hirtelen akarja emelni a tempót egy ilyen sérülés után, könnyedén felmerülhetnek kisebb-nagyobb problémák, ami miatt ma nem szerettük volna kockára tenni a játékos egészségét. Fede biztosan velünk lesz következő, 27-i felkészülési mérkőzésünkön, ezt azonban nem mondhatom el Paul Pogbáról, aki mindeddig egy métert sem volt képes futni az edzéseken, ezért pedig nem tudnom megmondani, hogy mikor és hogyan térhet majd vissza a pályára. 

Leonardo Bonucci szerencsére nem fog sokáig hiányozni, tíz nap múlva pedig vele is számolhatunk majd, míg Juan Cuadrado ugyancsak visszatér erre az időpontra, ám a Cremonese ellen valószínűleg még nem lesz bevethető. Mattia De Sciglio jól érzi magát, ugyanakkor mindenképpen nagy kár, hogy továbbra sem számíthatunk Pogbára, mivel nagyon szeretnénk, ha a középpályás minél hamarabb visszatérne fél éves távollétét követően. Danilo és Alex Sandro karácsony után ismét a Continassán lesznek, míg Adrien Rabiot, Ángel Di María, s Leandro Paredes plusz pihenőidőt fognak kapni a vb-döntő miatt. 

Filip Kostić és Weston McKennie az elmúlt napokban nagyszerű edzésmunkát végeztek Torinóban, Arkadiusz Milik és Wojciech Szczęsny pedig az elkövetkezendő néhány napban fog majd munkába állni központunkban. Úgy vélem, hogy az előttünk álló tíz-tizenöt napban nem lesznek nagy változások erőnlétünket és kondíciónkat illetően, ami miatt megengedhetünk magunknak némi pihenést az ünnepek alatt, amire természetesen szükség is van egy ilyen hosszú ideig tartó leállás után. 

Továbbra is az a felelősségteljes alakulat vagyunk, ami voltunk, ez teljesen független attól, hogy kiket vetünk be, vagy hogy hány éves labdarúgók lépnek pályára a Juventus szerelésében. Csak és kizárólag az edzésmunkára és az általunk elérendő győzelmekre összpontosítunk, a klub pedig gondoskodik a többi összetevőről, ahogy azt mindig is tette. Az Öreg Hölgy a világ egyik legnagyobb és legfontosabb klubja, ami százhúsz éves múltra tekinthet vissza, ebből kifolyólag pedig a fent említettek így is fognak maradni. Nekünk az a feladatunk, hogy jó munkát végezzünk, ahogy eddig is tettük. Ma este bebizonyítottuk, hogy a Juve eredményesen tevékenykedett az ifjúsági szektorban, elvégre számos fiatalnak adtunk lehetőséget, köztük egy 2005-ben született srácnak is. 

Nem gondolnám, hogy a keretnek szüksége lenne pszichológiai támogatásra az utóbbi hetek történései miatt. Természetesen nagyon sajnáljuk az elnök úr és a vezetőség lemondását, akikhez érzelmi szempontból is kötődtem, azonban a sportszakmai területen nem történtek változások, így tehát az ismert események nem fogják megzavarni a srácok mindennapi munkáját. A mi felelősségünk magától értetődő módon még nagyobb lesz, s még nagyobb erőfeszítéseket kell majd tennünk a kellő eredmények eléréséért, hiszen a bajnokság hamarosan újraindul, nekünk pedig készen kell állnunk erre a pillanatra. A ma esti meccs egy jó teszt volt számunkra, ugyanis fennállt a veszélye annak, hogy nem fogunk jó futballt bemutatni az atmoszféra és a hiányzók magas száma miatt, a játékosok viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ami nagy boldogsággal tölt el" – összegzett Allegri.