Allegri: "Ma este pontosan így kellett futballoznunk"

allegri_vs_hellas_verona.jpgA Juventus ma este egy meglehetősen szenvedős mérkőzésen 0-1-es sikert ért el a sereghajtó Hellas Verona otthonában Moise Kean találatának köszönhetően, mellyel a torinói klub visszatért a bajnokság négy legjobb együttese közé, s öt meccse őrzi győzelmi, valamint kapott gól nélküli meccssorozatát. A találkozó után az ilyenkor szokott módon a csapat mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, elmondva, hogy bár nem elégedett a mutatott játékkal, fiait alapvetően dicséret illeti az általuk mutatott hozzáállás miatt. 

"Az elmúlt közel másfél órában egyáltalán nem teljesítettünk jól technikai szinten, azonban egy olyan masszív csapat ellen, mint a Hellas Verona, egy ehhez hasonló megközelítéssel kellett szerepelnünk, s nagyjából ennyit tudtunk nyújtani egy felállt védelemmel szemben. A srácoknak nem volt különösebb mondanivalóm a lefújást követően, mindazonáltal megdicsértem őket, mivel ma este pontosan így kellett futballozniuk" – szögezte le a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A srácok tökéletesen megértették, hogy milyen hozzáállást kell mutatniuk a mai meccsen, ami már alapvetően is egy nagyszerű jel együttesünk számára. Az utóbbi hetekben számos fontos összecsapást kellett megvívnunk, miközben elveszítettük néhány fontos labdarúgónkat, azonban közülük néhányan ma ismét pályára léphettek, a cserék pedig egyértelműen hozzásegítettek bennünket a diadalhoz. 

Ángel Di María és Leandro Paredes egyaránt jó produkciót nyújtottak technikai szempontból, mivel előbbi remekül bánt a labdával, s kiváló beadásokkal operált, utóbbi pedig sokat segített a játékszer megtartásában. Teljesen normális, hogy a válogatottjaiktól meghívót kapó játékosok már inkább a pár nap múlva kezdődő világbajnokságra gondolnak, s bár ez nem azt jelenti, hogy csak félszívvel futballoznak, a teljes koncentrációt nem várhatjuk el tőlük. Mattia Perin nagyszerűen védett ma este. Az olasz egy igazi bajnok, s mivel Wojciech Szczęsny  ezt megelőzően zsinórban tizenkét meccsen játszott, ma meg kellett kapnia a lehetőséget. 

Moise Kean sokszor él rossz döntésekkel, vagy hozza magát lehetetlen helyzetbe a kapu előtt. Az első félidőben számos olyan szituáció akadt, mikor csak egy kicsit kellett volna elmozdulnia eredeti szerepköréből ahhoz, hogy ígéretesebb pozícióba kerüljön, azonban ő és Arek Milik sokat fejlődtek ebben a második játékrészre, aminek végül gól lett a gyümölcse. Moise megítélésekor sosem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ő egy 2000-ben született, huszonkét esztendős játékos, ami miatt még sok tapasztalatot kell szereznie.

Tisztában vagyunk vele, hogy támadónknak nincsenek olyan technikai képességei, mint keretünk más tagjainak, azonban Kean számos kiváló jellemvonással rendelkezik, s gyakran jut el helyzetei befejezéséig. Az olasz egy nagy csapat fontos játékosa, ha pedig többször lépne pályára, minden bizonnyal több gólt is szerezne. Boldog vagyok, mivel Moise idén jóval összeszedettebbnek tűnik mentálisan, mint az elmúlt években: szellemisége rendkívül pozitív, ledolgozta az eddig őt hátráltató súlyfelesleget, valamint gyorsabbá is vált. Ezek biztató jelek, azonban Kean még mindig csak egy fiatal srác, ezt pedig mindannyiunknak meg kell értenie ahhoz, hogy jobb teljesítményre sarkallhassuk őt. 

A lefújás előtti pillanatokban nagy könnyelműséget engedtünk meg magunknak, ugyanis Paredes ahelyett, hogy szabálytalankodott volna, inkább elengedte emberét, középhátvédjeink pedig nem zártak össze időben, azonban Alex Sandro egy második sárga lapért cserébe megmentett minket, amiért nem kiállítást érdemelt volna, hanem kitüntetést. Nagyon sajnáltam volna, ha a találkozó döntetlennel végződik, ám a brazilnak hála ez végül nem így alakult. 

Jelen pillanatban nem gondolkodom azon, hogy milyen hadrendben fogunk játszani a világbajnokság után, ám ha problémáink adódnak, bizonyára megoldjuk majd azokat. A futballisták nem gépek, hanem emberek, ezért pedig figyelembe kell vennünk, hogy Paul Pogba hét hónapja nem játszott tétmeccset, míg Federico Chiesa tíz hónapja nem játszott végig egy mérkőzést. Nem tudom, hogy keretünk többi tagja milyen formában tér majd vissza a katari tornáról, mivel biztos vagyok benne, hogy az érintett válogatottak közül sokan minimum a negyeddöntőig jutnak, ezért pedig nekünk továbbra is meccsről meccsre kell gondolkodnunk, s elsőként a Laziót kell szem előtt tartanunk. 

A Napoli rendkívüli dolgokat művel idén, s szinte mindig győztesként hagyja el a pályát, ám az is igaz, hogy egy szezonban sem megnyerni, sem pedig elveszíteni nem lehet minden mérkőzést. Mentális szempontból egyértelműen javuló tendenciát mutatunk, ma este pedig egy kedvező eredményt értünk el, azonban vasárnap ismét egy fontos találkozó vár ránk, egy nagyszerű csapattal szemben. Optimistának, higgadtnak, valamint türelmesnek kell maradnunk, ugyanis jelenleg nincs ennél fontosabb" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: