Pimenta: "Pogba csak a Juventusra gondol"

pimenta_pogba.pngA tegnapi Golden Boy-díjátadón számos más trófea mellett az év legjobb futballügynökének járó elismerést is kiosztották, melyet ezúttal az áprilisban elhunyt Mino Raiola helyét átvevő Rafaela Pimenta kapott a döntőbizottság szavazatai alapján, aki a serleg átvételét követően egy rövidebb nyilatkozatot is adott egykori főnöke emlékéről, valamint Paul Pogba és Moise Kean helyzetével kapcsolatban. 

"Nagy örömömre szolgál, hogy a kérdésben illetékesek nekem ítélték ezt a magas presztízsértékkel bíró díjat, azonban természetesen minden boldogságom ellenére is van bennem némi szomorúság, hiszen Mino Raiola, vagyis az a személy, akinek meg kellene kapnia ezt az elismerést, s aki mindannyiunknak nagyon hiányzik erről a gáláról, ma már sajnos nem lehet közöttünk" – fogalmazott köszönőbeszédében a menedzser. 

"Vegyes érzéseim ellenére büszke vagyok, ugyanis a szakértők döntése hatalmas megtiszteltetést és visszaigazolást jelent teljes csapatunk számára, akik az elmúlt nyáron gyakran anélkül dolgoztak velem éjjel-nappal, hogy látták volna családjukat, vagy hogy aludtak volna. Ez a trófea a tiétek is, srácok, mivel együtt munkálkodtunk érte, összezárva azokban a bizonyos irodákban, s egymást segítve érdemeltük ki ezt a rangos díjat.  

"Mindig is úgy tartottam, hogy a szezon ezen szakaszában nem túlzottan elegáns az egyes klubokkal szemben, ha bizonyos futballistáik jövőjéről beszélünk, mivel egyelőre még az idény felénél sem tartunk. A világbajnoki szünetben természetesen ki fogjuk használni a lehetőséget arra, hogy kiértékeljük az általunk képviselt labdarúgók, többek között Moise Kean és Stefan de Vrij helyzetét is, azonban mivel még rengeteg tennivalónk van, egyelőre nem láttunk hozzá e folyamat elindításához. 

Paul Pogba csak és kizárólag felépülésére, s a pályára való visszatérésre koncentrál. Ügyfelem tisztában van a feljavulását hátráltató nehézségekkel, ám tudja, hogy ezek megszüntetéséhez csak dolgoznia kell, mivel ezáltal képes lehet leküzdeni az előtte tornyosuló akadályokat. Pogba 100%-ig készen áll a következő kihívásra, még akkor is, ha egyelőre nem számít bevethetőnek, s ahogy eddig minden percben, úgy most is csak a Juventusra gondol, hiszen Torino és az Öreg Hölgy az otthona" – összegzett Pimenta.