Tencone: "A vb kihagyása jót fog tenni Pogbának"

pogba_juve_1.jpgA Juventus orvosi stábjának egykori vezetője, a klubnál 2013 és 2017 között tevékenykedő Fabrizio Tencone a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának Paul Pogba augusztus óta húzódó sérülésével, a francia játékos visszatérésének várható dátumával, valamint a középpályás világbajnokságról való lemaradásával kapcsolatban, melynek keretében gyakorlatilag kijelentette, hogy a Bianconeri illetékesei az elmúlt időszakban kissé félrekezelték a helyzetet, ami miatt hosszú hónapokra elvesztették a csapat egyik alappillérének szánt labdarúgót.

"A klub által kiadott közlemény alapján úgy vélem, hogy miután a Juventus és Pogba közösen úgy döntöttek, hogy elkerülik az egyébként szükséges műtétet, s megpróbálják egy konzervatív terápia által kezelni a szóban forgó sérülést, meghagytak a labdarúgó térdében egy bizonyos szintű gyulladást, ebből fakadóan pedig a játékos minden gondoskodás és körültekintés ellenére sem épülhetett fel teljes mértékben. Ez végül ahhoz vezetett, hogy Paulnak végül mégis kés alá kellett feküdnie, mivel, bár a gyulladás az időtartam viszonylagos rövidsége miatt nem vált krónikussá, tartós problémát eredményezett a térdben, még akkor is, ha ez nem jár jelentős fájdalommal" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"Mivel nem hajtatott végre magán műtétet, Pogbának nyilvánvalóan ismét fájdalmai lettek, ugyanis az általa végrehajtott mozdulatsorok tovább ingerelték a sérült meniszkuszt és az ízületeket, ez pedig innentől fogva egyenes utat jelentett az orvosi beavatkozáshoz, ami hosszas huzavonát követően végül megszüntette a fent említett irratív, azaz gyulladást okozó ingert. Ezzel együtt ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a műtét óta eltelt időszakban a játékos nem próbált meg pihenni, s ha nem is külső kényszerből, de tovább folytatta a számára kijelölt edzésmunkát, ami miatt egy kisebb fokozatú gyulladás még mindig fennmaradhatott a térdben. 

A futballista ezen a ponton végre úgy döntött, hogy megragadja az egyébként régóta fennálló lehetőséget arra, hogy egyeztessen egy térdspecialistával, aki teljes körű felvilágosítást adott neki a témában. A magam részéről nem gondolnám, hogy Pogbának szalagproblémái lennének, s emiatt azt sem tartom valószínűnek, hogy újabb operációnak kellene őt alávetni. A franciának minden bizonnyal csak elég időre van szüksége a felépüléshez, s a meniszkuszszakadás által okozott gyulladásból való kilábaláshoz. 

Személy szerint úgy gondolom, hogy Pogba környezetének nem feltétlenül kellett volna Amerikáig utaznia ahhoz, hogy felmérjék a játékos állapotát, ám ők úgy látták, hogy jobb, ha kikérik Volker Musahl professzor véleményét, aki a Raiola-ügynökség által képviselt labdarúgók megbízható orvosi specialistájának tekinthető. Az ő szakértelme egyébként valóban kétségbevonhatatlan, már csak azért is, mert tudtommal annak idején Musahl is részese volt annak a sebészcsoportnak, melyet az azóta sajnos már elhunyt Freddie Fu professzor vezetett, s ami végrehajtotta Zlatan Ibrahimović keresztszalag-műtétjét. 

Úgy kalkulálok, hogy a Juventus januárra egy jó állapotban lévő futballistát kaphat majd vissza Pogba személyében, ugyanis ha az ízületek javulása az eddigi beszámolók szerint alakul, s nem lépnek fel további komplikációk, akkor az elkövetkezendő két hónapban a labdarúgó felépülése az ismert ütemterv mentén haladhat. Paul nyilvánvalóan nagyon sajnálja, hogy nem léphet pályára a hamarosan kezdődő világbajnokságon, azonban a térdének biztosan jót fog tenni, hogy kihagyja a tornát, ez pedig igaz a Juventusra is, mivel azzal, hogy nem utazik el Katarba, a középpályásnak bőven lesz ideje felépülni és formába lendülni" – zárta szavait Tencone.