Danilo: "Kezdünk visszatérni saját utunkra"

danilo_vs_psg.jpgA Juventus brazil védője, Danilo a minap a DAZN kamerái előtt válaszolt néhány kérdésre, egyebek mellett szót ejtve Paul Pogba sérüléséről és januári visszatéréséről, Fabio Mirettiről és Nicolò Fagioliról, valamint a csapat általános helyzetéről, a BL-kiesésről, s az Inter elleni vasárnapi rangadó előjeleiről is. Az alábbiakban ezen nyilatkozat magyar fordítását olvashatjátok. 

"Jelenleg tíz pontra vagyunk az első helyen álló Napolitól, nekünk viszont egyértelműen ezt a pozíciót kell megcéloznunk, hiszen a Juventusnak mindig a győzelemre kell törekednie. Természetesen nem mondhatjuk azt, hogy jó helyzetben vagyunk, ám biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk felülkerekedni a mostani gondokon, s elkezdeni felfelé mászni a tabellán. Céljaink legjava elérhető azzal a hozzáállással, amit a legutóbbi meccseken mutattunk, mi pedig csak ezzel foglalkozunk, s megpróbáljuk kizárni a pályán kívülről beszűrődő véleményeket" – kezdte mondanivalóját a labdarúgó. 

"A Lecce elleni győzelem egyfajta erődemonstrációnak számított a részünkről, még annak ellenére is, hogy csak 0-1-re nyertünk, mivel a sikernél, vagy annak arányánál sokkal fontosabb volt, hogy megfelelő szellemiséggel fussunk ki a gyepre. Ahogy az életben, úgy a futballban is vannak rossz pillanatok, azonban a felállni akarás vágya sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen módon kerültünk a kérdéses gödörbe. 

Tisztán emlékszem a tizenhét esztendős Phil Fodenre azokból az időkből, mikor még a Manchester Citynél játszottam. A szélsőnek már ekkor is látszott a szemében a bizonyítási vágy, s már ekkor is megvolt benne az akarat ahhoz, hogy fejlődjön, hogy tanuljon, illetve hogy egy napon a világ legjobbjai közé kerüljön, ahol most tart. A Juventus jelenlegi keretében szintén vannak hozzá hasonló labdarúgók: elég csak Fabio Mirettire, vagy Nicolò Fagiolira gondolnunk, akikben ugyanazt a vágyat vélem felfedezni, mint annak idején Fodenben. Nekünk, a keret tapasztaltabb futballistáinak extra lökést ad, ha látjuk, hogy a hozzájuk hasonló fiatalok ennyi mindent megtennének a Juventusért.

A magam részéről igyekszem gyakran beszélgetni velük, vagy akár tanácsokkal látni el őket, ugyanis amellett, hogy ez nekik is segít, engem is motivál, hogy bizonyos szempontból fontosabb szerepet tölthetek be a csapat életében. Úgy gondolom, hogy nekünk egyébként is nagy szükségünk van az olyan játékosok segítségére, mint ők, elvégre Fabio és Nicolò egészen kiskoruk óta a Bianconeri kötelékébe tartoznak, s tudják, hogy ennél a csapatnál nem elég, ha jól futballozol, mivel fejben, illetve technikai szinten is ott kell lenned a döntő momentumoknál, amik egyúttal a meccs legnehezebb pillanatai is, ezért pedig meggyőződésem, hogy ők ketten sokat fognak adni ennek az alakulatnak az elkövetkezendő években. 

Paul Pogba itt, a Juventusnál ismét otthonra találhatott, ezért pedig az Öreg Hölgynek nagy veszteséget jelentett, hogy a középpályás nem léphetett pályára az elmúlt hónapokban. Paul a pályán kívül ennek ellenére szerves részét képezi csapatunknak, még akkor is, ha a mindennapokban nem találkozunk túlzottan sokszor, mivel nehéz összehangolni a tréningeket az ő uszodai, vagy edzőtermi munkájával. Ha az ember beszél egy pár szót Pogbával, rögtön érezni fogja, hogy a francia mennyire szeretne visszatérni a gyepre, továbbá, hogy mennyire szeretné segíteni együttesünket, mivel állandó érdeklődésével és jelenlétével mindig kifejezi, hogy ennek a gárdának, s ennek a családnak a tagja akar lenni. 

Az Inter elleni tavaly áprilisi meccsen a megfelelő hozzáállást képviseltük, és jól is játszottunk, nyerni azonban nem tudtunk, vagyis a legfontosabb dolgot még mindig nem sikerült megtennünk. A Juventus futballistájaként nem mondhatom azt egy vereségről, hogy az volt az elmúlt szezon legjobb összecsapása, mivel ők betaláltak, mi pedig nem, ami miatt elbuktuk a találkozót, holott az a három pont nagyon fontos lett volna számunkra a bajnokság tekintetében. A későbbi események tükrében nyilvánvaló, hogy az a vereség elvett valamennyit az önbizalmunkból, ám úgy gondolom, hogy idén megvan az esély arra, hogy a dolgok másképp alakuljanak. Természetesen nagyon tisztelem az Intert, viszont úgy érzem, hogy mi lassacskán kezdünk visszatérni a saját utunkra, hiszen egyre hosszabb ideig tudunk koncentráltan játékban maradni, ami az efféle rangadók esetében alapvető fontossággal bír" – összegzett a dél-amerikai játékos. 

Az interjú végén a DAZN munkatársa néhány villámkérdést is feltett Danilónak. 

DAZN: "Ki a példaképed?"

Danilo: "A szüleim, mivel láttam, hogy gyermekkoromban mennyi mindent tettek azért, hogy tisztességes embert neveljenek belőlem és testvéreimből."

DAZN: "Ki volt pályafutásod legnagyobb kihívást jelentő ellenfele?"

Danilo: "Neymar." 

DAZN: "Melyik meccset felejtenéd el legszívesebben?"

Danilo: "A 2019-es Copa América-döntőt, ugyanis nem voltam a keret tagja."

DAZN: "Ki hallgatja a legrosszabb zenét a Juve-játékosok közül?"

Danilo: "Moise Kean."

DAZN: "Ki öltözködik a legrosszabbul a Juve-játékosok közül?"

Danilo: "Weston McKennie."