Fagioli apja: "Remélem, hogy ez csak a kezdet Nicolò számára"

fagioli_goal_vs_lecce.jpgA Serie A elmúlt fordulójában a Lecce ellen remek gólt szerző Nicolò Fagioli edesapja, Marco Fagioli a minap hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, szót ejtve fia Bianconeri iránti imádatáról, az ifjú középpályás előtt álló lehetőségekről, továbbá csapattársaival való kapcsolatáról is. 

"Én magam édesapámnak köszönhetően lettem Juventus-szurkoló, gyermekkoromban pedig valósággal megőrültem Michel Platiniért, később pedig Nicolòval is ugyanez történt, mivel mikor leült a televízió elé, hogy velem együtt nézze a csapat meccseit, szinte egyből beleszeretett a Bianconeribe. Az Öreg Hölgy imádata egy generációkon átívelő szenvedély a családunkban" – jelentette ki a büszke édesapa. 

"Nicolò első bálványa Alessandro Del Piero volt, azonban a szobájában nem rakott ki plakátokat róla, mivel ott csak focilabdák, valamint teniszlabdák voltak, hiszen kiskorában ez a sportág volt a másik kedvenc elfoglaltsága. Alex után elsősorban Paulo Dybaláért rajongott, később pedig volt szerencséje találkozni, majd egy csapatban futballozni La Joyával. Fiam mindig is jó érzésekkel gondolt az argentinra, aki, azt hiszem, még a Lecce elleni találatához is gratulált neki a minap. 

A szóban forgó gól természetesen engem is könnyekig meghatott, akárcsak fiamat, mivel gyönyörű találat volt. Remélem, hogy ez még csak a kezdet Nicolò számára a Juventusnál, azonban nekem, mint az együttes drukkerének, már most is egy valóra vált álmot jelent, hogy gyermekem itt futballozhat. Apaként csak egyetlen dolgot tudtam tanácsolni neki a meccset követően: azt mondtam, hogy próbálja meg kiélvezni a gól miatt érzett örömöt még néhány óráig, hiszen megérdemli, hogy kicsit lazítson, s a jó dolgokkal foglalkozzon. 

Mióta Gigi Milani, a Juventus játékosmegfigyelőinek egyik legkiválóbb képviselője tizenkét éves korában felfigyelt Nicolòra, a családdal havonta egyszer elvihettük őt Vinovóba edzeni, mivel a Bianconeri kötött egy erről szóló megállapodást a fiam nevelőegyesületének számító Cremonesével. Természetesen az általunk választott napokon a Juve általában pályára lépett a Bajnokok Ligájában, mi pedig megragadtuk az alkalmat, hogy este megtekintsük az együttest a stadionban, ahogy az az igazi drukkerekhez illik. 

Nicolò talán Álvaro Moratát kedveli leginkább egykori csapattársai közül, akivel jó barátok, s nagyon szoros kapcsolatban állnak. Idén fiam, illetve barátnője, Giulia is a spanyol családjával nyaralhattak, s biztos vagyok benne, hogy a támadó az elsők között gratulált Nicolònak a góljához. Cristiano Ronaldo ugyancsak rendkívül rokonszenvesen viselkedett gyermekemmel a múltban, főleg szívproblémáinak idején, melyek akkor mindannyiunkat megijesztettek. CR7 ekkor azzal nyugtatta meg Nicolòt, hogy korábban neki is voltak hasonló gondjai, s azt javasolta neki, hogy ne aggódjon emiatt túlzottan, mivel ezek a nehézségek általában megoldódnak. 

Szombat óta legalább harmincszor megnéztem a Lecce elleni találatot, s még mindig ejtek legalább egy-egy könnycseppet, ha meglátom a lövést. Az, hogy fiam képes volt egy ilyen találatot szerezni, önmagában nem okozott számomra meglepetést, mivel Nicolò korábban többször is lőtt hasonló gólt az ifjúsági csapatok valamelyikében, emlékeim szerint a Genoa, illetve az Empoli korosztályos gárdái ellen. Nagyon szeretném, ha fiam az Inter ellen is megismételné a kérdéses mozdulatot, ám ezt elsősorban szurkolóként mondom, nem pedig apaként" – összegzett Marco Fagioli.