Allegri: "Kezdünk hasonlítani egy valódi csapatra"

allegri_juve_empoli.jpgA Juventus Moise Kean és Weston McKennie góljainak, illetve Adrien Rabiot duplájának köszönhetően péntek este könnyed, 4-0-ás győzelmet aratott az Empolival szemben a Serie A 11. fordulójában, mely összecsapást követően természetesen az együttes mestere, Massimiliano Allegri is megtette a maga nyilatkozatát a látottakkal kapcsolatban, szót ejtve a játékosok által mutatott produkcióról, valamint a találkozó fontosabb tanulságairól is. 

"Ma ismét egységesen futballoztunk, s egyre inkább kezdünk hasonlítani egy valódi csapatra. Még mindig úgy gondolom, hogy alapvetően jól kezdtük az idényt, azonban később produkáltunk egy olyan hetet, ami egyenesen elvezetett a bajnokságban fennálló hátrányunk kialakulásához. A derbin elért siker után ismét győzelmet kellett aratnunk, a srácok pedig remekül teljesítettek, ami korántsem volt könnyű egy olyan jól játszó ellenféllel szemben, mint az Empoli" – jelentette ki a DAZN munkatársának. 

"Az első félidőben szenvedtünk egy kicsit, ugyanakkor a második játékrészben jelentősen felpörgettük a mérkőzés tempóját, miközben ellenfelünk elkészült az erejével, ennek következtében pedig összességében véve egy kellemes mérkőzést hagyhattunk magunk mögött. Úgy vélem, hogy kétségtelenül a fejlődés útján járunk, mivel a félidő után sikerült ritmust váltanunk, ami erőnléti szempontból mindenképpen pozitív fejleménynek számít. A héten kiválóan dolgoztunk, most pedig az a feladatunk, hogy ennek szellemében folytassuk a közös munkát. Kedden egy remek kihívás vár ránk a Benfica ellen, s ezen találkozón egyedül a diadal elérése jelenthet opciót a Juventusnak. 

Moise Kean kiválóan futballozott ma este, s alapvetően is jó pillanatban van, ami miatt immár három kiváló támadónk van általa, valamint Miliknek és Vlahovićnak köszönhetően. Egy labdarúgónál teljesen normális, hogy időnként felmerülnek nehezebb pillanatok és időszakok, azonban centerünk az utóbbi hetekben régi fényében tündököl, amit az is bizonyít, hogy találata mellett számos esélye volt, s még egy lesgólt is szerzett. Kijelenthetem, hogy végtelenül elégedett vagyok vele, s mindenki mással is, aki kifutott a gyepre az Empoli ellen, nem feledkezve meg a cserékről sem, akik szintén hozzátették a maguk részét a győzelemhez. 

Természetesnek tartom, hogy Juan Cuadradóból és Filip Kostićból akkor hozhatjuk ki a legtöbbet, ha a széleken vetjük be őket, mivel a két játékos itt érzi otthon magát igazán. Az Empoli ellen különösen fontos szerep hárult a kolumbiaira és a szerbre, mivel ma esti ellenfelünk rendkívül tömören és szorosan játszik, nekünk pedig ezért a védelem széthúzására kellett törekednünk, amit szélsőink segítségével el is tudtunk érni. 

Megítélésem szerint az első játékrészben nem hajtottunk végre elegendő passzt a jobb oldalon, akcióink pedig túlzottan sematikusak voltak. Ebben az is szerepet játszott, hogy Weston McKennie, nagymértékű munkabírásának ellenére nem igazán jeleskedik az előremutató passzok kiosztásában, azonban a szünetet követően e téren is sokkal jobb produkciót tudtunk felmutatni, mint addig. Adrien Rabiot fantasztikus formát mutatott a mögöttünk álló időszakban, mindazonáltal továbbra is van hova fejlődnie, mivel teljesen más képességekkel és ütemérzékkel bír, mint keretünk többi tagja. 

Leandro Paredes nem volt túlzottan jó fizikai állapotban, mikor megérkezett az Öreg Hölgyhöz, ám még ezzel együtt is lehetőséget adtunk neki Adrien Rabiot és Manuel Locatelli hosszabb távú kidőlése miatt. Ma azért vetettem be őt, mert úgy láttam, hogy a pályán lévő futballisták a fáradtság jeleit mutatják, Leandro pedig minősége által még az utolsó percekben is képes lehet szinten tartani az alakulatot. Tegnap este közöltem vele, hogy ma nem nevezem majd őt a kezdőcsapatba, mivel az ehhez hasonló megmérettetéseken inkább box-to-box-középpályásokra van szükség, különösképpen abban az esetben, ha Alex Sandro nem fedi le a védelem bal szélét" – zárta szavait Allegri. 

A meccs összefoglalója: