Barzagli és Tardelli a Juve helyzetéről

barzagli_juve_2021_22_1080x648.jpgA tegnapi nap folyamán a Juve két jelentős legendája, Andrea Barzagli, valamint Marco Tardelli is kifejtették véleményüket a Bianconeri körüli legújabb történésekkel, s a klub általánosságban vett helyzetével kapcsolatban, szavaikban pedig elsősorban mindketten a csapat körüli kilátástalanságra igyekeztek fektetni a hangsúlyt, kifejtve, hogy a Zebráknál jelentős zavar és káosz uralkodik, ebből pedig nem is igazán látni a kiutat. 

"A Milan elleni meccs előtt úgy véltem, hogy Stefano Pioli nagy bajban van, mivel számos játékosa hiányzott, ebből fakadóan pedig néhol kényszermegoldásokhoz is folyamodott, azonban a Rossoneri mentalitása és eltökéltsége a legkevésbé sem változott meg: a csapat ragaszkodott alapvető játékához, s a megfelelő módon koordinálták az eseményeket, míg a Juventus az első félidő közepén teljesen eltűnt a pályáról, s hagyta, hogy az ellenfél minden téren fölé kerekedjen. Talán ez a legnagyobb különbség, amit megfigyeltem a két együttes között" – fogalmazott Barzagli a DAZN kamerái előtt. 

"Számomra úgy tűnik, hogy Vlahović egyáltalán nem érzi magát jól az utóbbi időben, ezt pedig magán, s másokon vezeti le, talán azért, mert nem látja, hogy társai támogatnák őt, vagy hogy egy-egy meccsen komoly esélye nyílna a gólszerzésre. Ennek révén természetes, hogy a szerb negatív érzésekkel küzd, ami viszont a csapatra is kihat, mivel egy olyan játékost, mint Dušan, nagyon nehéz kibillenteni a holtpontról, ha egyszer elmegy a kedve a futballtól. Úgy vélem, hogy az Öreg Hölgynél most már senki sem vonhatja ki magát a kollektív felelősség alól, ugyanis annak ellenére, hogy Max Allegri is tehet a kialakult helyzetről, nem mehetünk el a játékosok hibái mellett sem. 

Az állandó változás hosszabb távon mindenképpen károkat okoz egy klubnak, ezért pedig a mester elsősorban a stabilitásra szeretne törekedni. Feltételezem, hogy a Juventus alapvetően ezért játszik az esetek többségében azonos szisztéma alapján, azonban ez a taktika egy idő után kiismerhetővé vált az ellenfelek számára, ami természetesen jelentős zavart okozott a csapatnál, mivel a játékosok nem eléggé felkészültek ahhoz, hogy a megfelelő reakciót adják a váratlan helyzetekre" – zárta szavait Barzagli. 

tardelli.jpg"Minden csapat életében vannak nehéz pillanatok, a Juve azonban nagyon rosszul kezeli a mostani nehézségeket, ez pedig elsősorban a klub részéről számít helytelennek, ugyanis a vezetőség úgy döntött, hogy inkább csendbe burkolódzik a problémák megoldása helyett, amivel én egyáltalán nem értek egyet. A fejesek nem lehetnek nyugodtak, ahogy Max Allegri sem az, mivel tudja, hogy az illetékesek valószínűleg már nem bíznak benne többé. Ezzel együtt persze nem áll fenn a veszélye annak, hogy a mester elveszti állását, mivel ő még ezzel együtt is túl védett, vagy kényelmes pozícióban van ehhez, ha fogalmazhatok így" – szögezte le Tardelli a Calciomercato kérdésére. 

"Tudtam, hogy Allegrinek nehéz dolga lesz visszatérését követően, azonban mivel alapvetően kedvelem a mestert pozitív hozzáállása és lényegre törő tervei miatt, bíztam benne, hogy képes lesz segíteni az alakulaton. Ehhez képest azt látjuk, hogy a tavalyi idény, s az idei szezon eddigi része is egy totális kudarccal ér fel, a problémák pedig nagyrészt a játékosok mentalitásából erednek, bár valahol nyilvánvalóan Allegri hibájának számít, hogy nem győzi meg eléggé a keretet elképzeléseinek helyességéről, akik ekképp nem is követik, amit trénerük mond nekik" – összegzett az egykori futballista.