Beharangozó - a Fiorentina elleni meccs

loghi_400x400_0013_fiorentina.pngBeindult az őrült mókuskerék, három naponta jönnek az összecsapások, alig ért véget a Spezia elleni fogcsikorgatás, máris jönnek a firenzei lilák, majd megnézhetjük, hogy mire megy Allegri mester csapata egy nyílt sisakos játékot játszó, ámde pokoli erős támadó trióval rendelkező PSG ellen. Először azonban a tabella 11. helyén álló Violák otthonában kell tovább szaporítani a pontokat, ami ha nem is lesz könnyű, ámde kötelező. Ehhez az Artemio Franchi falai között kell egyel több gólt lőni, mint a hazaiak, azonban a 15 órás kezdés ebben biztosan nem fog sokat segíteni. Mindezt a SPORT 1-en követhetjük figyelemmel, a sípmester pedig Daniele Doveri lesz.

A hazaiakat Vincenzo Italiano vezényli a vonal mellől, aki egy modern felfogású, labdatartásra építő edző, kedveli a támadófocit, de azt a fajtát, ahol a csapat megbecsüli a játékszert, és nem akar mindenáron első szándékból támadni.  Leginkább 4-3-3-ban küldi pályára aktuális gárdáját. Korábban a Speziánál is ezt a taktikát alkalmazta. Mivel a tavalyi évben a góljaik nagy részét az a Vlahović szerezte, aki ma az ellenfél felszerelésében fut ki a gyepre, és az ő pótlását sem Arthur Cabral, sem pedig a frissen érkezett Luka Jović nem tudta megoldani, így komoly góliszonyban szenvednek. Legutóbb gólt augusztus 18-án tudtak szerezni, a holland Twente ellen a konferencia ligában. Azóta három 0:0, sorrendben az Empoli, a Twente és a Napoli ellen, majd jött egy 1:0-ás vereség az Udinese ellen. Ebből látszik, hogy bár be vannak oltva gólszerzés ellen, ettől függetlenül a kapujukat is szinte lehetetlen bevenni. 

Az idei szezonban a védelmükben szereplő Nikola Milenković, Cristiano Biraghi és Lucas Martínez Quarta is csapatuk legjobbjai közé tartoznak, de a jobb oldaluk sebezhető, ami megadja a lehetőséget Di Mariának és Filip Kostićnak, hogy megvillantsák a klasszisukat. Ez Max számára azért jó hír, hiszen a labdatartó futball ellen játszathatja kedvenc, kontrára épülő játékát. Ehhez azonban a szerb szélsőnek fel kell javulnia a kontrák végigvitelében, mert eddig csak gátja volt a gyors ellentámadásoknak, ám a múltját jól ismerők biztosak lehetnek benne, hogy hosszú távon ez nem így lesz, valószínűleg csak beilleszkedési gondok hátráltatják. Ha az edző ezt megoldja, akkor a játékos gyorsasága és fáradhatatlansága még rengeteg örömet okozhat a csapat szurkolóinak. 

A Juventus belső védőinek talán nem fog gondot okozni a Fior aktuális centere, de a gyors szélsők, valamint a beadás és szabadrúgás specialista Biraghi annál inkább. Sokszor próbálkoznak távoli lövésekkel, de elég gyatra százalékban találnak kaput. A három fős középpálya bármelyik tagja szívesen vállalja el ezeket a szituációkat, és a bal szélső Sottil is bármikor hajlandó csatlakozni hozzájuk. A középpálya lehet a döntő faktor a csata kimenetelében, hiszen az itt szereplő játékosok nem igazán sziporkáznak sem a gólok szerzésében, sem a váratlan megoldások és a kulcs passzok kivitelezésében. Ha onnan jön egy váratlan húzás, akkor mindkét gárda csúcs éke ziccerben találhatja magát. Ezzel szemben ennek a posztnak a képviselői a védekezésből is ki kell vegyék részüket, és ebben eddig mindkét csapat ezen sora jól teljesít. 

Könnyen előfordulhat az, hogy megint egy kínlódós, kevés gólos mérkőzés közepette találjuk magunkat, amire alapot adhat a két tréner eddigi találkozásainak alakulása is. Allegri 3, Italiano egy esetben ünnepelhetett. A teljesen különböző, és egymást kioltó játékstílusok is ebbe a mederbe terelhetik a meccs alakulását. Nem várható könnyű összecsapás, de mindenképp be kell gyűjteni a három pontot. 

A két stáb közül egyis sem számíthat teljes keretére, az egyik oldalon Gateano Castrovilli, Giacomo Bonaventura és Alfred Duncan, míg a másikon Kaio Jorge, Federico Chiesa, Paul Pogba, Adrien Rabiot és Wojciech  Szczęsny nem bevethető.

A Juventus várható kezdőcsapata a La Gazzetta dello Sport-szerint: Perin - Cuadrado, Bremer, Danilo, Alex Sandro - Locatelli, Paredes, McKennie - Di María, Milik, Kostić