Benítez: "Az olasz futball még mindig vonzó célpont"

rafa-benitez-watches-everton-at-hull.jpgAz ismert spanyol szakember, a korábban többek között a Liverpoolt, a Napolit, a Real Madridot, vagy éppen az Intert is irányító Rafael Benítez a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melynek keretein belül megkísérelte felmérni a Scudettóval kapcsolatos esélyeket, így pedig szót ejtett a Juventusról, illetve a torinói alakulat nyáron végrehajtott igazolásairól is. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

"Úgy vélem, hogy a Scudetto legfőbb esélyeseinek az Intert és a Juventust tekinthetjük, azonban tiszteletlenség volna, ha az elmúlt szezont követően nem sorolnánk ide az AC Milant, mely együttes rendkívüli karakterisztikával rendelkezik. Természetesen én is szeretném, ha egykori csapatom, a Napoli az aranyéremért folyó küzdelmek egyik főszereplője lenne, azonban félő, hogy a keret meghatározó játékosainak távozása idén túlságosan nagy hatást gyakorol majd a Partenopei teljesítményére" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sportnak tett nyilatkozatában. 

"A Rossoneri a legjobb bizonyíték arra, hogy egy Stefano Piolihoz hasonló, rátermett szakember komoly munkája, valamint az ebbe vetett, maximálisan kiérdemelt bizalom képes ellensúlyozni az egyes csapatok között fennálló, minőség terén megmutatkozó különbséget. A mesternek megvan a szükséges felkészültsége és tapasztalata ahhoz, hogy a legjobbak között tartsa a Milant, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy a Diavoli a végsőkig harcban lesz majd a bajnoki címért, még akkor is, hogy ha néha egyetlen mérkőzés is képes érdemben befolyásolni a szezon kimenetelét. 

Idén rendkívül sok olyan labdarúgó váltott klubot a ligán belül, vagy éppen érkezett Olaszországba, akik nemzetközi szinten talán kevésbé ismertek, azonban elképesztő hatást gyakorolhatnak klubjaikra. Paulo Dybala, Paul Pogba, valamint Romelu Lukaku szerződtetése egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, azonban mellettük igen nagyra tartom a Juve másik két szerzeményét, Ángel Di Maríát, illetve Gleison Bremert is, s nem feledkezhetünk meg az Atalanta által leigazolt Ademola Lookmanről sem, aki kellemes meglepetés és üde színfolt lehet majd a Serie A-ban. 

Paulo Dybala és Gini Wijnaldum nagyszerű labdarúgók, akik egyaránt minőségi, dinamikus játékosok, érkezésük pedig kiegészíti az AS Roma egyébként is remek állománnyal bíró keretét, s érdemben emelik annak színvonalát. Ennek alapján úgy gondolom, hogy a Giallorossit is illendő lenne a Scudetto esélyesei között emlegetni, mind az új futballisták, mind pedig José Mourinho személye miatt, hiszen meglátásom szerint ilyen alapokkal a Farkasoknak immár szinte kötelességük lenne magasabbra törniük, s én biztosan nem lepődnék meg azon, ha harcban lennének a végső győzelemért. 

Pogba és Lukaku ligába való visszatérése egyértelmű bizonyíték arra, hogy az olasz labdarúgás még mindig vonzó célpontot jelent a külföldi játékosok számára, s hogy az itáliai klubok képesek igazi kiválóságokat vonzani kötelékükbe a Premier League-ből, ami főként azért számít nagy fegyverténynek, mert az angol pontvadászat továbbra is a világ legszínvonalasabb bajnoksága. Úgy vélem, hogy a francia középpályás és a belga támadó leigazolása nagyszerű hatással lesz a Serie A-ra is, s egy erős jelnek számít arra, hogy az itáliai futball változatlanul erősnek tekinthető" – zárta gondolatmenetét Benítez.