Sacchi: "Pozitív meglepetés kellene a Juventustól"

sacchi_primopiano_1080x648.jpegAz egykori legendás olasz mester, Arrigo Sacchi a minap rövidebb interjút adott a hazai médiának a következő idényre vonatkozó, Scudettóval kapcsolatos esélyekről, melynek keretein belül leginkább az Inter, a Juve, valamint a Milan lehetőségeiről értekezett, leszögezve, hogy jelen állás szerint a Nerazzurrit tartja a trófea legfőbb esélyesének, mivel a Bianconerinél továbbra is számos kérdőjel áll fenn az új igazolások ellenére. 

"A magam részéről egyértelműen az Intert mondanám a Scudetto legfőbb esélyesének, mivel bő kerettel, tapasztalt labdarúgókkal, illetve sok minőségi játékossal rendelkeznek, támadósorukban pedig hihetetlenül nagy potenciál rejlik. Mivel Alexis Sánchez egyelőre még a keret részét képezi, a csapat öt kiváló csatárt is a keretében tudhat, hiszen a chilei mellett itt van Romelu Lukaku, Lautaro Martínez, Joaquín Correa, illetve Edin Džeko is" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sportnak. 

"A milánóiak mellettük leigazolták Henrikh Mkhitaryant is, aki egy rendkívül érdekes, sok poszton bevethető futballista, érkezése pedig azt jelenti, hogy a csapat szerepkörönként immár legalább két bevethető emberrel bír, ez pedig lehetőséget teremt számukra arra, hogy pótolni tudják az esetlegesen megsérülő, fáradt, vagy rosszabb formát mutató alapembereket. 

Bízom benne, hogy a tavalyi szezonban is hatalmas fejlődést mutató Simone Inzaghi idén még bátrabban fog majd belenyúlni a kezdő összeállításba, illetve a meccshelyzetekbe, megértve, hogy nem muszáj további egy embert pakolnia a védelembe, ha lassítani akarja az ellenfél játékát. A modern futballban a gyorsaság, valamint a gárda állandó mozgékonysága alapvető fontosságú tényező, ettől pedig az Inter mesterének sem szabad eltekintenie. 

A Juventus általában nem szokott egymás után két bajnoki címet is elbukni, ezért pedig az előttünk álló évadban egyértelműen pozitív meglepetés kellene az Öreg Hölgytől. A legfontosabb az, hogy a Bianconeri ismét felfedezze a csapatszellemet, valamint az áldozatvállalási készséget, amit talán kissé elvesztett az utóbbi időszakban, ám a klubnál még abban az esetben is fennállnának egyes, rendkívül fontos kérdések, ha a játékosok képesek lennének ismét egységbe kovácsolódni. 

Nem tudjuk például, hogy Paul Pogba miként fog teljesíteni a Juventusnál, s hogy ugyanakkora elszántsággal rendelkezik-e majd, mint korábban, emellett pedig azt sem láthatjuk előre, hogy Ángel Di María milyen sebességgel fog beilleszkedni az együttesbe. A legfőbb kérdést az jelentheti, hogy ha az általam egyébként klasszis védőnek tartott Matthijs de Ligt elhagyja a klubot, kivel fogja őt pótolni a vezetőség, ezen felül viszont az is érdekes szempont lesz, hogy a Juve végre megtanul-e ismét csapatként futballozni, vagy csak a védekezés során mutatnak-e majd némi összetartást.

A Milan elsősorban a kollektív, szigorú munka révén érhetne el ennél is nagyobb fejlődést, mivel ha az Inter és a Juve rendelkezik bizonyos korlátokkal, akkor ezen gátak kétségkívül a csapatjátékban keresendők. A Rossonerinek ebből fakadóan a játék képét illetően kell fölénybe kerekednie ellenfeleivel szemben, mivel egyértelmű, hogy keretük egyéni képességek terén nem tudja megközelíteni a torinóiak, illetve a városi rivális szintjét. Az Ördögöknek állandó nyomást kell helyezniük az ellenlábas alakulatokra, sokat kell gyakorolniuk a pozíciós futballt, valamint a labdabirtoklást, emellett pedig nagy hangsúlyt kell fektetniük a letámadás helyes kivitelezésére is" – zárta gondolatait Sacchi.