Giuntoli: "Senkinek sem adjuk el Koulibaly-t"

kalidou_koulibaly_napoli_maradona_shirt.jpgA Napoli sportigazgatója, Cristiano Giuntoli a minap egy, a csapat mesterével, Luciano Spallettivel közös sajtótájékoztatón több más témán túl szót ejtett a Juventus által kiszemelt, s potenciálisan Matthijs de Ligt utódjának tartott Kalidou Koulibaly helyzetéről is, kijelentve, hogy a déliek mindeddig nem kaptak ajánlatot a labdarúgóért, akit azonban mindenképpen szeretnének keretükben tartani, ezért pedig a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis a napokban egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot tett a szenegálinak, ezzel ösztönözve őt a maradásra. 

"Jelen állás szerint egyetlen klubtól sem érkezett hivatalos ajánlat Kalidou Koulibaly játékjogáért, azonban tudjuk, hogy védőnk szerződése jövőre lejár, s mivel az elmúlt nyolc évben egyedülálló módon harcolt csapatunkért, egyértelműen azt szeretnénk, ha kötelékünkben maradna, melynek érdekében minden egyes nap beszélünk vele a jövőjéről" – szögezte le Giuntoli mondanivalójának kezdeteként. 

"Elnökünk, Aurelio De Laurentiis az elmúlt időszakban új szerződést kínált fel Koulibaly számára, mely egy hatalmas, már-már visszautasíthatatlannak tekinthető ajánlatot tartalmaz, ugyanis egy öt éves megállapodással kerestük meg őt, ami idényenként nettó 6 millió eurós bért adna neki. Ez az elkövetkezendő öt esztendőre bruttó 60 millió eurós kiadást jelentene a Napoli számára, azonban a történet itt nem áll meg, hiszen az egyezség részét képezné egy záradék is, ami garantálná, hogy Kalidou a jövőben helyet kapjon a klub vezetőségében is, mivel szolgálatainak fényében mindannyian úgy gondoljuk, hogy kiérdemelné ezt. 

Úgy véljük, hogy futballistánk mindent megérdemel, ezért pedig elnökünk nem tartotta túlzásnak ezt a rendkívül nagyvonalú ajánlatot, ugyanakkor játékospolitikánk alapvetően továbbra is az óvatos pénzügyi tervezést tartja szem előtt, melyet az is bizonyít, hogy a gigantikus fizetések paradigmájával szakítva a tavalyi évben inkább a fenntarthatóságra fektettük a hangsúlyt, mely szemléletmód egy hosszabb távú projekt részeként mind a labdarúgók, mind pedig a szurkolók számára kifizetődő lesz. 

Védőnk az ajánlat meghallgatását követően azt felelte, hogy kér egy kis időt, hogy átgondolja a megkeresést, s hogy felmérje az egyéb lehetőségeket is, melyet mi természetesen maximálisan tiszteletben tartunk. Várni fogunk arra, hogy Kalidou meghozza a maga döntését, azonban magától értetődő módon nem örökké. A mercato előtt közöltük játékosainkkal, hogy aki távozni szeretne, annak lehetőleg minél előbb elő kell állnia az érte befutó ajánlatokkal, mivel a bajnokság idén korábban kezdődik a megszokottnál, s úgy vélem, hogy keretünk labdarúgói tartani is fogják magukat ehhez a megállapodáshoz. 

Ha Koulibaly nem fogadja el megkeresésünket, a következő szezon végén ingyen fog távozni a Napoli együttesétől, mivel az iránta való érdeklődés ellenére eladhatatlannak tartjuk őt, s nem fogjuk értékesíteni játékjogát, sem a Juventusnak, sem más alakulatnak. Természetesen a Bianconeri alapvetően sem lenne azon klubok között, melyekkel szívesen tárgyalnánk róla, ám ezt nem kellett elmondanunk Kalidounak, mivel egyértelműen érinthetetlen játékosként tekintünk rá, s nem fogunk hozzájárulni távozásához" – összegzett Giuntoli.