Tacchinardi: "A Juve helyében azonnal megszerezném Neymart"

alessio-tacchinardi-e1535098709869.jpgA Bianconeri egykori olasz ikonja, Alessio Tacchinardi a minap hosszabb nyilatkozatot adott a TMW Radio adásában, kijelentve, hogy teljesen elvesztette érdeklődését az Ángel Di María-ügy iránt, mivel az argentin túlságosan hosszú ideje váratja válaszával az Öreg Hölgyet, ezen felül pedig szót ejtett arról is, hogy kit igazolna le a veterán támadó helyett, s nem feledkezett meg a Neymarral kapcsolatos, minden bizonnyal teljességgel alaptalan pletykákról sem. 

"Di María egy fontos játékos, s minden bizonnyal egy profi hozzáállással rendelkező, komoly futballista, azonban mind tudjuk, hogy az argentin labdarúgók számára mennyire fontos a novemberben kezdődő világbajnokság, emiatt pedig úgy gondolom, hogy Ángel feje inkább azon fog járni, hogy miként kerüljön csúcsformába a katari torna idejére. 

Rendkívül kíváncsi vagyok arra, hogy a Juventus milyen tervekkel rendelkezik a következő szezonra nézve, mivel Max Allegri korábban arról értekezett, hogy ez lesz az az idény, mikor a csapatnak két év után vissza kell térnie a győztes útra. Maga a Di María-üzlet túlságosan hosszúra nyúlik véleményem szerint, ezért pedig egyáltalán nem hoz lázba, azonban tagadhatatlan, hogy egy dolgos srácról beszélünk, akit én magam is nagyon kedvelek. 

Neymar gyakorlatilag az őrületbe kerget engem, mivel annak dacára, hogy a Paris Saint-Germain kötelékében kissé letért a saját útjáról, egy elképesztő labdarúgó, akihez talán csak Messi és Ronaldo mérhető a futballvilág jelenlegi mezőnyéből. A Bianconeri vezetőségének helyében, látva a katasztrófahelyzetet, ami a PSG-nél fennáll, egyből Párizsba utaznék, beszélnék a brazillal, s azonnal leigazolnám őt, ám csak akkor, ha a franciák vállalnák fizetésének egy részét. Ha Neymar rendben lenne mentálisan, hihetetlenül nagy erősítést jelentene az Öreg Hölgynek. 

Minden játékosnak megvan a saját karaktere. Vannak, akik nyugodtabb személyiséggel bírnak, s vannak, akiket nehéz kordában tartani, mivel bizonyos helyzetekben érthetetlenül viselkednek. Domenico Berardit például több éve figyelem, s nem értem, hogy miért nem ruházza fel magát jelentősebb ambíciókkal, éppen ezért pedig rendkívül örülök annak, hogy a Juventus érdeklődik iránta, mivel ez végre érettebbé, valamint sikeréhesebbé teheti az olaszt, akinek egyébként egyértelműen minőségi ugrást kellene tennie, ehhez pedig az kell, hogy egy olyan együtteshez igazoljon, mint a Juve, vagy a Milan. 

Bár nem ismerem az Öreg Hölgy átigazolási stratégiáját, úgy vélem, hogy a vezetőségnek kevesebb szóval, s jóval több cselekedettel kellene előállnia. A klub tavaly év elején nem az illetékesek hibája, hanem Ronaldo váratlan távozása miatt maradt felkészületlen, azonban a jelenlegi szituációt nem vagyok képes megítélni, mivel néha az az érzésem, hogy a fejesek világos elképzelésekkel rendelkeznek, néha pedig az, hogy egyáltalán nem tudják, hogy mihez is kezdhetnének. 

A támadósort illetően ugyanakkor meglátásom szerint kezd körvonalazódni egy bizonyos terv, melynek alapján a klub elsősorban egy cserecsatárt keres Dušan Vlahović mögé, ami mindenképpen okos ötlet, hiszen a szerbet egyértelműen tehermentesítenie kell majd valakinek a három fronton zajló küzdelmek ideje alatt. Marko Arnautović és Edin Džeko egyaránt erős labdarúgók, ám alapvetően fogalmam sincs, hogy kit kellene megszereznie a Zebráknak, mivel én magam Álvaro Moratát tarottam volna meg, aki minden szempontból megfelelő profillal bírt.

Úgy hírlik, hogy a torinóiak Fabián Ruizt is szeretnék megszerezni, aki egy teljesen más típusú középpályás, mint Arthur, vagy Adrien Rabiot. A klubnak először meg kellene határoznia, hogy milyen elképzelések mentén akarnak majd futballozni. Pogba és Di María leigazolásával a keret véleményem szerint képes lehet tökéletesíteni a 4-3-3-as hadrendet, azonban egy két középpályással operáló felállás sem tűnik ördögtől való ötletnek. A jó játékosok önmagukban nem elegendők, mivel az általuk biztosított szintlépés ellenére is szükség van egy tiszta nyomvonalra ahhoz, hogy ténylegesen a gárda segítéségére legyenek"