Barzagli: "A Juve jó átigazolási tervekkel bír"

barza.jpgAz Öreg Hölgy korábbi ikonikus védője, Andrea Barzagli a tegnapi napon egy, a firenzei Pitti Uomo palotában tartott beszélgetés keretein belül rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának a Juventus idei mercatójának eddigi fejleményeivel kapcsolatban, ebben pedig Federico Gatti értékelése mellett nem feledkezett meg a csapathoz várhatóan visszatérő Paul Pogba ügyéről, illetve az Ángel Di María tekintetében kibontakozó szappanoperáról sem. 

"Őszintén szólva eddig csak néhány alkalommal volt lehetőségem megtekinteni Federico Gatti játékát élőben, vagy a televízió képernyőjén keresztül, ugyanakkor januári szerződtetését követően sokat beszélgettem róla a Juventus, később pedig az olasz válogatott illetékeseivel, akik minden ilyen alkalommal kizárólag pozitív véleményeket fogalmaztak meg vele kapcsolatban. 

Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Juventus keretébe, kivételes és hiteles személyiséggel kell rendelkeznie, ezt követően pedig meglátjuk, hogy az illető készen áll-e a feladatra. Ha Gatti ilyen srác, s ha emiatt megérdemli, hogy a Bianconeri oszlopos tagja legyen, akkor bizonyára azzá is fog válni, emellett pedig őszintén remélem, hogy a válogatottban is képes lesz majd meggyőző produkciót nyújtani, hiszen a minőségi belső védők tekintetében kissé hiányt szenved nemzeti együttesünk. 

A Juventus kétségkívül jó átigazolási terveket készített az előttünk álló transzferablakra nézve. Paul Pogbát illetően csak annyit mondhatok, hogy szívesen venném, ha ismételten az Öreg Hölgy kötelékében futballozhatna, mivel ez azt jelentené, hogy visszatér egy olyan környezetbe, mely játékosként és emberként is igen sokat adhat neki. A középpályás véleményem szerint jelen pillanatban legfőképpen stabilitásra vágyik, a Juventusnál pedig ezen felül a győzni akarás, valamint a profizmus is jelen van, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy a klub a nagy nyomás ellenére is jól fog bánni Pogbával. 

Ángel Di María tekintetében úgy vélem, hogy egy nagyszerű labdarúgóról beszélünk, aki még akkor is kivételes játékos, ha figyelembe vesszük az általa követelt feltételeket, valamint aránylag magas, harmincnégy esztendős korát. Az olasz válogatott Argentína elleni összecsapásán egyértelműen azt láttam, hogy a támadó továbbra is nagy győzelmi vággyal bír, illetve, hogy változatlanul képes hasznos tagja lenni csapatainak, emiatt pedig ha a Bianconeri mellett tenné le a voksát, a klub egyértelműen profitálhatna leigazolásából" – összegzett Barzagli.