FRISSÍTVE 13:58-kor – Mercato-hírek (június 4.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. június 4-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Giovanni Albanese: A Juventus nem rendelkezik konkrét B-tervvel arra az esetre, ha nem sikerülne megegyeznie Ángel Di Maríával, azonban a támadósor széleit illetően több nevet is figyel a klub, akik elsősorban Nicolò Zaniolo, Domenico Berardi, valamint Filip Kostić lennének. 
  • Giovanni Albanese: A Roma 50 millió eurót szeretne kapni Zaniolóért, aki egyértelműen távozni akar a Farkasoktól. A Juventus a BL-döntő alatt felvette a kapcsolatot a játékos ügynökével, akiért egyébként az AC Milan is érdeklődik, ezért pedig a Bianconerinek egy jelentős ajánlattal kellene előrukkolnia a Giallorossi meggyőzősének érdekében. 

  • Giovanni Albanese: A klub folyamatosan mérlegeli a Zaniolo leigazolására szóló alternatívákat, példának okáért egy kölcsön + vételi opcióról szóló képletet, vagy más játékosok, adott esetben Weston McKennie üzletbe való bevonásának lehetőségét. 
  • Giovanni Albanese: Berardit évek óta nagyra tartja Max Allegri, a futballista pedig idén nagy valószínűséggel elhagyja a Sassuolót. A Neroverdi nyitott lenne az olasz eladására, s a két klub jó kapcsolatára való tekintettel nem is lehetetlen az egyezség, azonban ezen ügylettel kapcsolatban is szemmel kell tartani a Milan szándékait. 
  • Fabiana Della Valle: Kostić szeretne Torinóba igazolni, ahol évenként 3 millió eurós fizetést tehetne zsebre, azonban a Juve egyes német források híreivel ellentétben mindeddig nem tett ajánlatot a labdarúgóért a Frankfurtnak, mivel a klub egyelőre más opciókat is mérlegel, egyebek mellett Gabriel Jesust, illetve Zaniolót és Berardit. 
  • Matteo Moretto: Clement Lenglet ügynökei az Öreg Hölgynek és a Tottenham Hotspurnak is felajánlották a francia védőt, de egyelőre semmi komoly nem történt vele kapcsolatban. 
  • Romeo Agresti: A Sporting CP erőteljesen nyomul a Juve ifjúsági csapataiban védő uruguayi kapusért, Franco Israelért, akinek ügynöke a következő órákban Lisszabonba utazhat majd, amennyiben a klubok közötti párbeszéd a továbbiakban is pozitív marad. 
  • Nicola Balice: Max Allegri a nyári felkészülési időszak alatt fogja felmérni Federico Gatti képességeit, aki adott esetben az alakulat negyedik számú védője is lehet majd. A mester minden bizonnyal közte, illetve Daniele Rugani között fog dönteni a posztot illetően, aki ekképp távozhat a Bianconeritől. Amennyiben Allegri Rugani mellett tenné le a voksát, Gatti kölcsönben egy másik Serie A-s csapathoz kerülne. 

 11:00

  • Az Udinese sportigazgatója, Pierpaolo Marino: "Nehéz elképzelni, hogy Destiny Udogie elhagyja klubunkat a nyáron, mivel meggyőződésünk, hogy ha a játékos további egy idényt nálunk tölt, akkor még nagyobb fejlődésre tehet szert, ugyanis az, hogy a későbbiekben is így teljesít majd, egyetlen szezon után még nem garantálható fiatal kora miatt."
  • Marino: "Nahuel Molinát rendkívül nehéz lesz megtartani az iránta mutatkozó olaszországi és külföldi érdeklődés miatt, reményeim szerint azonban játékosunk egy Serie A-ban szereplő alakulatnál fogja folytatni karrierjét, ahol tovább növelheti majd értékét is. Úgy vélem, hogy a Juventus képes lenne megfelelő módon biztosítani a fejlődést számára."

 13:58

  • Alfredo Pedullà: Nem meglepő, hogy Zaniolo helyzete ismét terítékre került a Juventusnál, ugyanis a Roma mindeddig nem kötött megállapodást a játékossal a hosszabbításról, a vezetőség pedig csak augusztus végén fogja kiértékelni, hogy érdemes-e folytatni az olasszal, ami azonban rendkívül kései időpontnak bizonyulhat majd. A Bianconeri továbbra is figyeli a szituációt, ám a fekete-fehérek mellett a Milan is szeretné leigazolni a szélsőt, miközben a Giallorossi legalább 50 millió eurót szeretne kapni érte. 
  • Giovanni Albanese: A Juve mindenképpen szeretne egy cserecsatárt igazolni Dušan Vlahović mögé, fő jelöltjüknek pedig Luis Muriel tekinthető, akinek szerződése 2023-ig érvényes az Atalanta csapatánál, s a jelek szerint a fekete-kékek nem ragaszkodnának megtartásához. A bergamóiak nagyjából 20 millió eurót szeretnének kapni a kolumbiaiért, azonban az Öreg Hölgy maximum 10-12 millió eurót + bónuszokat adna érte a várható 2 milliós fizetés mellett. 
  • Romeo Agresti: Allegri egyértelműen akar egy tapasztaltabb cserecsatárt a nyáron Vlahović helyettesítésére, azonban jelenleg nincsenek információk arról, hogy a klub komolyabban érdeklődne Muriel iránt. 
  • Luca Bianchin: A Juve a napokban egyeztetett Filip Kostić ügynökével, mely találkozón a klub kifejtette, hogy nagyjából 15-20 millió euróra értékeli a szerbet, akiben jó megoldást lát a pálya széleinek megerősítésére. A poszton mindenképpen várható egy, vagy adott esetben akár két erősítés is a nyár folyamán, mivel Allegri nem elégedett a keret azon labdarúgóival, akik bevethetők lennének a szerepkörben. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. június 4-én, 13:58-kor.