Allegri: "Pontokat kell gyűjtenünk a végsőkig"

allegri_venezia.pngHolnap a Juventus a Venezia együttesét fogadja a Serie A 35. fordulójában. A negyedik helyet elfoglaló Zebrák elsődleges célja, hogy bebiztosítsák helyüket a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikén, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy legyőzzék soron következő ellenfelüket a koradélután kezdődő mérkőzésen. Külön motivációt jelenthet, hogy a csapat csalódást keltő döntetlent ért el az odavágón az újonc otthonában, melyet a játékosok minden bizonnyal feledtetni szeretnének. A mérkőzés előtt Massimiliano Allegri megtartotta ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyben kiemelte, hogy továbbra is pontokra van szükség a negyedik hely bebiztosítására, emellett beszélt a sérültekről, és a fiatalok helyzetéről.

Mekkora lehetőségként tekintenek a holnapi mérkőzésre a BL-helyek bebiztosítása szempontjából?

Először is pontokat kell szerezned, és annyi pontot kell szerezned a legvégsőkig, amennyi csak lehetséges. Ezt követően 4 pont kell még, hogy matematikaileg bebiztosítsuk a BL-helyeket. Egy olyan együttes ellen kell 3 pontot szereznünk, mely habár váltott edzőt, mindig keményen harcolt, mi pedig az utóbbi időben folyamatosan kaptunk gólokat, melyen változtatnunk kell. Holnap az ellenfél tisztelete mellett kell pályára lépnünk, és nem úgy kiállni, mintha már elértük volna a célunkat, mivel még szó sincs erről.

Egy jelzés Kean felé?

Kean sosem szerez triviális gólokat. A Sassuolo ellen jól szállt be, jól érzi magát fizikálisan és mentálisan, egyaránt. Ki kell még értékelnem a helyzetet, hogy a mérkőzés elejétől játszassam-e holnap. Elégedett vagyok azzal, amit csinál. 

Ha tehetné, melyik bajnoki mérkőzést játszaná újra?

Inkább a Bajnokok Ligáját szeretném újrajátszani. A helyi problémákra kell koncentrálnunk, de ott voltak pozitív jelek. Viszont mindegy is már, a következő szezonra kell fókuszálnunk e szempontból. Pontokat kell szereznünk, hogy a BL-helyek egyikén végezzünk, illetve ott van még a kupadöntő is.

Klopp első évében semmit sem nyert a Liverpoollal, ezt követően azonban megynert szinte mindent, majd hosszabbított 2026-ig. Ez példaként szolgálhat Önnek?

Először is nagyon kedvesen hatottak rám az Elnök Úr szavai. A Juve sokmindent nyert az elmúlt években, jól teljesített Európában, mindig bejutott a BL-be. Ebben az évben lefektettük a biztos alapokat, hogy felkészülhessünk a következőre. Kloppot nem ismerem személyesen, de nagyon kedvelem őt, mivel nem veszi magát sokszor komolyan, és jól csinálja, amit csinál. Olaszországban szokás az edzőket ütni reggeltől estig, ugyanazon a padon ülni sokáig pedig mindenkinek előny lehet. Jó munkát végeztünk a Juvéval idén, közösen azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Jó úton haladunk, de nem a győzelem útján jelenleg, mivel végül csak egy győztes lehet. Ennek kapcsán igencsak idegesít, hogy nem a végső győzelemért kell harcolnunk idén.

Végeztek valami elemzést az izomsérülésekkel kapcsolatban?

Úgy gondolom, hogy az izomsérülések száma átlagosnak tekinthető. A hosszú sérülések mind traumatikusak voltak. Danilo például, aki két hónapot hagyott ki, szintén mérkőzés közben sérült meg egy rúgást követően a Roma ellen, mely szakadáshoz vezetett. Ennek ellenére a csapat jól szerepelt a nehézségek ellenére, most viszont pontokat kell szereznünk.

Danilo tud pihenni? Hogy van Arthur?

Arthur rendelkezésünkre áll. Danilo két napot külön töltött, ma a csapattal edzett, holnap viszont játszania kell. Cuadradót remélhetőleg a Genoa ellen már visszakaphatjuk. Locatelli és McKennie állapotát nyomon követjük, bízunk benne, hogy a szezon végére visszakapjuk őket, azonban nem könnyű a mostani helyzet. 

Vátható-e rotálás holnap az Inter-elleni kupadöntő miatt?

Csak akkor beszélhetnénk rotálásról, ha a mérkőzést öt az öt ellen játszanánk le. Ha már hét a hét ellen kellene játszani, akkor sem tudnánk rotálásról beszélni, tehát semmi előnyünk nem lesz az Inter ellen ebből a szempontból.

A fiatal játékosok közül van valakinek esélye bejutni az első csapatba jövőre?

Ezeket a dolgokat a szezon végén kell kiértékelnünk. Egyesek folyamatosan velünk edzenek, míg mások az utánpótlás-csapatban, de mindenkit heti rendszerességgel nyomon követünk. Ezeket a fiatalokat nagyon jól figyelik az edzőik.

Sikerült már megmagyaráznai saját magának ezt a különös szezont?

Nincs olyan csapat, mely minőségileg abszolút a többiek fölé nőne. Ez egyébként jó dolog, mivel kiegyensúlyozottabbá teszi a bajnokságot.

Mit jelentene az Önök számára a harmadik hely elérése?

Nagy jelentőséggel bírna, hiszen ha jól emlékszem, tizedikek is voltunk már a bajnokságban, januárban pedig nagyon rossz helyzetben voltunk. Ezt követően jó munkát végeztünk, és előbbre léptünk a tabellán. Meglátjuk mi lesz a Napolival, néhány napja még a Scudettóért harcoltak. Biztosítsuk be először a negyedik helyet, utána meglátjuk mi lesz.