Soler, Di María, és SMS a kiszemeltek között?

angel_di_maria_2021.jpgA tegnapi nap folyamán ismételten újabb hírek láttak napvilágot az olasz sportsajtó részéről a Juventus különböző kiszemeltjeinek tekintetében, melynek keretein belül többé-kevésbé pletykalapnak tekinthető, ám mégsem teljességgel hiteltelen források, valamint komoly átigazolási szakemberek is megosztották értesüléseiket a Bianconeri célpontjairól. 

A La Gazzetta dello Sport információ szerint az elmúlt napokban több ízben is pozitív egyeztetések mentek végbe a Juventus illetékesei, valamint Nicolò Zaniolo környezete között, hiszen az olasz futballista személyes szinten nagyon szeretne csatlakozni a fekete-fehérekhez, melynek kivitelezéséhez egyedül az AS Roma álláspontja jelenthet akadályt. A hírek értelmében a Zebrák egy kölcsön + vételi opciós formátumban igazolnák le az itáliai reménységet, azonban a Farkasok mindenképpen pénzt, jelesül egy 60-70 millió euró közötti összeget követelnek érte, melyet a Bianconeri viszont nem lenne hajlandó kifizetni. 

A milánói lap ezen felül úgy tudja, hogy a Zaniolóval kapcsolatos tervek kútba esése miatt a Juventus az utóbbi hetekben mérlegelni kezdte a Paris Saint-Germain argentin szélsőjének, a harmincnégy esztendős Ángel Di Maríának megszerzését is, akinek szerződése az idény végén lejár a francia klubnál, emiatt pedig ingyenesen megszerezhető lenne, ennek ellenére azonban nagy kérdést jelent, hogy a torinóiak a játékos kora miatt valóban a dél-amerikai felé fordulnak-e majd. 

Nicola Balice híreinek alapján a középpályán is számítani lehet majd némi mozgásra, elvégre a Lazio szerb kiválóságának, Sergej Milinković-Savićnak ügynöke, Mateja Kežman az elmúlt időszakban újraindította, sőt mi több, fokozta Juventusszal való kapcsolatait, ami a forrás szerint egyértelműen azt támasztja alá, hogy az Öreg Hölgy komolyan gondolja a balkáni labdarúgó nyári megvásárlását, akiről korábban több orgánum is megállapította, hogy Massimiliano Allegri hatalmas kedvencének számít. 

A szerb mellett természetesen más nevek is felmerültek a középpályát illetően, ugyanis Guido Vaciago tudomása szerint az olasz rekordbajnok a Valencia spanyol futballistáját, Carlos Solert is éles szemmel figyeli, akinek szerződése ugyancsak 2023-ban jár majd le aktuális együttesénél, ez a helyzet pedig jelentősen megkönnyítheti majd a torinóiak dolgát is az esetleges tárgyalások ideje alatt. 

Fabrizio Romano végezetül, megerősítve korábbi híreit, ismételten arról beszélt, hogy a Juventus legfőbb középhátvéd-célpontja, Antonio Rüdiger semmiképpen sem szeretne elhamarkodott döntést hozni jövőjével kapcsolatban. A német belső védő ennek alapján egyelőre szeretné megvárni, hogy mi történik majd a Chelsea körül az alakulatot sújtó politikai szankciók eredményeképpen, az új tulajdonosokkal folytatott párbeszédet követően pedig meg fogja határozni, hogy az új szerződés aláírása, vagy a távozás mellett dönt-e majd. Romano szerint a játékost a Juve mellett mindenesetre a Barcelona is szeretné megszerezni, ami még az események kedvező alakulása mellett is megnehezítheti majd a fekete-fehérek dolgát a későbbiekben.