Korábbi játékosok kritikái a Juve-Villarrealt követően

esm.JPGTegnap este csalódást keltő vereséggel búcsúzott a Juventus a legrangosabb európai kupasorozatból, zsinórban már harmadik alkalommal az egyenes kieséses szakasz első körében, ezúttal a spanyol Villarreal ellen. A sokáig pozitív mederben folyó, de végül csalódást keltő 0-3-al végződő találkozót követően több korábbi játékos is éles kritikával illette a csapatot Allegri taktikáján át egészen a keret aktuális minőségéig. Claudio Marchisio, Clarence Seedorf és Patrice Evra a Prime Video csatornáján fejtette ki véleményét, míg Alessandro Del Piero Skyon fogalmazta meg kritikáit a Zebrák felé.

A Zebrák korábbi balhátvédje, Patrice Evra többedmagával a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. Uncle Pat a csapat hozzáállásán túl a keret minőségét is élesen bírálta, ezen belül is a gyenge középpályát kiemelve: "A futballban egy alapvető dolog számít, az akció és reakció közötti különbség. A Bajnokok Ligájában komolyan megfizetsz azért, ha négy tiszta helyzetet is elpuskázol. Ezen felül nehéz összeszedni magad, ha hátrányba kerülsz. A Juve nem akarta igazán megnyerni ezt a mérkőzést. Az első félidőben igen, de a másodikban... Öt passzt hajtottak végre, mire eljutott Cuadradóhoz a labda. Nagyon csalódott vagyok, hogy a Juve ezen arcát láttam ma este. Allegri a bajnokságban csodát művel, mert semmi minőség nincs ebben a keretben, különösen a középpályán. Nekünk ott volt Marchisio, Vidal és Pirlo... Sajnálom, de ma semmi olyat nem láttam Arthurtól, mellyel képes lett volna a meccs képét megváltoztatni." - vélekedett Evra.

Az Evra által említett MVP középpálya egyik tagja, a klub legendájának számító Marchisio sem finomkodott a szavakkal, szerinte sokkal mélyebben gyökereznek a problémák, minthogy egyszerű balszerencséről beszéljünk. "Bajnokok Ligája-átok? A Juventus akkor beszélhet átokról a Bajnokok Ligájában, ha elveszítesz egy döntőt, de ha sorozatban három éven keresztül kiesel a legjobb 16 között, akkor a probléma teljesen más. Hiányzik az identitás, a probléma itt sokkal mélyebben van. A szenátorok? Talán nekik is el kellene köszönniük a teljes újjáépítéshez." - nyilatkozta az egykori középpályás. 

A csapat egyik legnagyobb ikonja, Alessandro Del Piero szerint a csapat jó első félidőt hozott le, viszont kritikaként fogalmazta meg, hogy hiányzott a kockázatvállalás és a kezdeményezés. "Egy jó első félidőt láttam, a Juve kontrollálta a játékot, jól zárta le a területet a Villarreal előtt, akiknek pár kontratámadástól eltekintve nem volt helyzetük. Jó volt a mérkőzés folyása, nagy volt az önbizalom is. Ezt követően a második félidő azonban megváltozott: kezdett elfogyni az energia, talán ezek azok az esték, amikor csak pár centiméter hiányzik. A kapufa, Szczęsny is hozzáért a büntetőhöz, majd egy megcsúsztatott labdával 2-0. Sok hibája volt a Juventusnak a második félidőben, kevés ötlettel. Egyáltalán nem vállalták be az egy az egy elleni párharcokat, semmi vertikális labda a támadók felé. Ha helyzetet szeretnél teremteni, gyorsabban kell járatnod a labdát." - zárta gondolatait a csatárlegenda.

Az Interben is megforduló, de pályafutását az AC Milanban kiteljesítő holland középpályás, Clarence Seedorf elsősorban Allegri kései cseréi miatt kritizálta a Juventust: "A Bajnokok Ligájában neked kell megküzdened az eredményért, nem várhatod, hogy ajándékként csak úgy az öledbe hulljon. Ha van olyan játékosod a padon, aki képes különbséget jelenteni, a második félidő 20. percében már gondolsz arra, hogy becseréld, megemelve ezzel a minőséget, már csak mentális szempontból is. Ennek külön üzenete is van a pályán, mellyel jelzed a csapat felé, hogy keményebben kell küzdeni a győzelemért. Ez hiányzott ezúttal. A Juve szenved, ha hátrányba kerül, ezért szinte folyamatosan a győzelem lehetőségét kell keresni. Ez egy kissé súlyos vereség." - zárta rövid elemzését Seedorf.