Beharangozó – Szerkesztők a Villarreal elleni meccs előtt

villarreal_cf_logo_svg.pngAz idegenben elért döntetlen után a Juventus győzelmi kényszerben lép pályára spanyol ellenfele ellen. Bármilyen arányú döntetlen esetén hosszabbításra, és esetlegesen büntető párbajra kerülhet sor, mindez az idegenben lőtt gól szabályának eltörlése miatt, bármely más esetben a győztes fél jut tovább. A mérkőzés helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdési időpont 21 óra, a televízióban az M4 tűzi műsorára, a játékvezető pedig a lengyel Szymon Marciniak lesz.

A bíró eddig öt esetben vezetett az olasz együttesnek, négy esetben a Zebrák győztesen hagyták el a pályát, viszont az egy szem vereségüket pont egy spanyol csapat, a Sevilla mérte rájuk, 2015-ben a BL-ben, amikor 1:0 arányban győztek, a zebra-szívvel rendelkező Fernando Llorente góljával.

A mai beharangozó a már többször látott formátumban kerül elétek, a szerkesztőség több tagja mondja el a véleményét az esti mérkőzésről. Egyéb oldalak olvasói, és bizonyos rétege a szurkolóknak már Scudettót és Bajnokok Ligája-győzelmet vizionálnak a Sampdoria legyőzése után, a mi véleményünk kicsit árnyaltabb, kérünk titeket, hogy fogadjátok szeretettel ezt a véleménycsokrot.

Edy77: Az odavágót egy sörfőzdében tekintettem meg, így adott volt a lehetőség, hogy jó hangulatban nézzem végig, amit Dušan Vlahović villám gólja azonnal fokozni is képes volt, de utána a maradék 90 perc nem sok örömre adott okot. A BBC-korszak Juventusa egy hasonló erősségű csapat ellen mint a hispánok, nevetve lehozta volna a meccset 1:0-ra, de a jelenlegi gárda erre nem képes. Allegri mester ennek ellenére ugyanazt a klisét játszatja a csapattal, mint amikor a beton hátsó alakzat állta a viharokat, megerősítve egy Vidallal és egy Pogbával a középpályán. Sajnálatos módon ez a fajta rúgjunk egy gólt, és bekkeljünk taktika már nem alkalmas a jelenlegi keret összetételéhez, és képességeihez. Ennek ellenére ennek a mai találkának az egyértelmű esélyese a Bianconeri lesz, a keret erőssége, a játékosok egyéni kvalitásai, és a húzó emberek felépülése miatt. Viszont ehhez tököt kell növeszteni, nem bekkelni, hanem nyílt sisakos támadó focit játszani, és bizony eggyel több gólt lőni mint az ellenfél. Az elmúlt évek kudarcai után nem fér bele egy újabb korai búcsú, de a többi párosítás ismeretében az itt kivívott továbblépés sem kecsegtet nagy esélyekkel a következő kör ellenfél jelöltjeinek tekintetében. Talán a már biztosan továbbjutó Benfica, és a Chelsea-Lille összecsapásból kikerülő győztes csapat ellen mutatkozna valós esély a következő BL-körre, de a mérleg másik oldalán ott vannak azon tények, melyek szerint a Benfica ereje a szintén traumát okozó Portóéhoz mérhető, míg a Chelsea nagyon két arcú, így a csoportkörben aratott győzelemre sem lehet alapozni, főleg a visszavágón látottak tükrében. Mindenesetre én várom a meccset, bízom a továbbjutásban, és a sorsolásban is, a tippem: 2:1

JuventusFanatikus: Lényegesen kényelmesebb helyzetben lennénk, ha sikerült volna megtartanunk azt az egy gólos előnyt az odavágón, de nem tudom hibáztatni ezért Allegrit. Ha egy jól felépített, bajnokesélyes Juventusról lenne szó, akkor valóban kutya kötelessége lenne az együttesnek a korai gólt megduplázni, ám mivel jelenlegi csapatunk még játékkal sem rendelkezik, így a legkézenfekvőbb a bekkelésre építeni. Ma viszont erre már nincs lehetőség, és csupán ezért vagyok kissé nyugtalan. Bízom benne, hogy valahogy sikerül betalálni, de úgy gondolom nem egy korai gól lenne ezúttal a legcélravezetőbb. Unay Emery hiába épített ki egy jól működő Villarrealt, meccselésben nem jár az élen, a vezetést legendásan nehezen tartják meg együttesei, és úgy hiszem, hogy ezúttal sem fogja totális futballra ösztökélni fiait a kezdő sípszótól fogva. Ez az olaszoknak csak jó lehet, ugyanis eredménykényszerben tudják megcsillogtatni a spanyolok a támadópotenciáljukat, ez pedig hangsúlyosabb lehet ma este, mint amit Vila-realban láthattunk. Egy második félidőben lőtt találat szerintem tökéletes lehet a Juve számára, ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy a Bianconeri 90 percen belül tudna két találatot szerezni úgy, hogy ne kapna egyet. Nem féltem a továbbjutásunk, igaz, így voltam ezzel a korábbi években is. Értelemszerűen a Juventus továbbjutását várom, de abban nem vagyok biztos, hogy ez a rendes játékidőben megvalósul. Azt azonban valószínűnek tartom, hogy nem a ma esti lesz a futball csúcsa, és nem lesz komoly különbség a két csapat között, ami az eredményben is megmutatkozik majd. 

Norbis85: Abszolút nehéz mérkőzésre számítok. Bízom abban, hogy amiről Locatelli, és Chiellini a mérkőzéssel kapcsolatos nyilatkozatukban beszéltek, azt mind ők, mind pedig a csapat összes többi tagja hasonlóan komolyan gondolja, sőt, tettekben is eszerint cselekszik majd a csapat. Allegri jó volna, ha hagyná a fiúkat gólokra játszani. Az a mentalitás kellene, mint amit anno a Barcelona, vagy a Real Madriddal szembeni hátrány hozott magával, és úgy hajtani, mintha az életük múlna rajta.  Ezzel szemben a realitás véleményem szerint az, hogy amennyiben már az elején egy gólt szerzünk, jön a szokásos, -csak szilárd védekezés, bekkelés- és erre hagyomány szerint rá is fogunk faragni. Két rúgott góllal már el tudnám fogadni ezt a hozzáállást, de még az is veszélyes eredmény ránk nézve manapság. Ettől függetlenül, tényleg illene továbbjutni, és úgy érzem, valahogy ez meg is lesz. A nyári igazolásokkal kapcsolatos tervek miatt egyébként is muszáj így lennie, vagy nem lesz kellő mértékű és minőségű igazolás a középpályára. Ma estére a tippem: 2:1 (Morata és Vlahović góljaival)

Consminor: Nem vagyok nyugodt. A közelmúltat tekintve sajnos számos alkalommal szolgáltatott rá a csapat alapot, hogy így legyen. Mint ismert, a Juventus az elmúlt három évben minden alkalommal az általa gyengébbnek vélt együttes ellen esett ki a BL-ből, a legutóbbi két szezonban már a kieséses szakasz első körében. Mondanom sem kell, hatalmas szégyennek élném meg, ha zsinórban negyedszer is így lenne, habár most lepődnék meg a legkevésbé. Alapozom ezen félelmem továbbá többek között arra is, hogy szeretett csapatunk idén mennyire képtelen mit kezdeni akár egy Empoli-szintű csapat presszingjével, ebből pedig ízelítőt az odavágón is kaptunk, a második félidőt gondolom senki sem idézné fel szívesen a szezon végi összefoglalókban. Ez szinte kéz a kézben jár a sablonos játékkal, melyben érdemi javulást idén már nem várok, egyetlen elvárásom e tekintetben, hogy innentől kezdve viszonylag zökkenőmentesen végezzünk a BL-helyek egyikén. Mindezek ellenére mégis úgy érzem, továbbjutunk. Hogy miért? Azért, mert egyszerűen nem eshet meg az a szégyen, hogy a Juventus, Európa egyik legpatinásabb klubja zsinórban negyedszer essen ki tőle gyengébb csapattól. Azért, mert Allegri hagyományosan ki szokott találni valamit az oda-visszavágós rendszerben a második találkozókra. Mert Emery EL-menő, BL-ben eddig nem alkotott maradandót. Tippem: egy jó szenvedős, cinikus 1:0 (g.: Locatelli).

Mint fentebb említettük, a mérkőzés 21:00-kor kezdődik, melyet az M4 Sport élőben közvetít, 20:15-től felvezetőműsorral. A Gazzetta dello Sport az alábbi kezdőt jósolja, 4-4-2-es felállásban: Szczęsny; Danilo-de Ligt-Rugani-De Sciglio; Cuadrado-Arthur-Locatelli-Rabiot; Vlahović-Morata. Eltiltás miatt a Zebrák részéről senki sem hagyja ki a találkozót, Allegri mester az alábbi játékosokra nem számíthat sérülések miatt: Alex Sandro, Chiesa, Bonucci, Zakaria, McKennie. A Villarreal részéről az alábbi játékosok gyarapítját a maródiak számát: Rubén Peña, Paco Alcácer, Alberto Moreno, továbbá kérdéses náluk Gerard Moreno, Juan Foyth, Étienne Capoue, valamint Raúl Albiol játéka is.

Jó szurkolást kívánunk mindenkinek, és ne feledjétek: Fino alla fine! Forza Juventus!