Beharangozó – a PSG elleni meccs

psg.pngKétesélyessé módosult a Bajnokok Ligája csoportköre a Juventus számára: ha nem szerez kevesebb pontot, mint a Maccabi az utolsó fordulóban, akkor az EL jelenti számára a folytatást, ha kevesebb pontot szerez, vagy a végén rosszabb lesz a gólkülönbsége, mint az izraeli csapatnak, akkor idén befejeződik számukra a nemzetközi erőfelmérés. A szurkolók körében megoszlanak a meglátások, hogy melyik lenne a jobb, a klub valószínűleg nem hagyná ki a pénzgyűjtés lehetőségét ebben a sorozatban sem. A meccset az Allianz Stadium-ban rendezik 21 órától, a televízióban az M4 Sport tűzi műsorra, a játékvezető a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz. 

A 46 éves madridi születésű bíró, a civil életében rendőrként dolgozik, és 2011 óta dirigál a La Ligában. Ott egy Real Betis-Mallorca 1:0 alkalmával mutatkozott be. Hazájában két kupadöntőt is rábíztak, egy Copa del Rey- és egy Szuperkupa-finálét, mindkét esetben Barcelona-Sevilla párharc volt, és a katalánok 2:0-ra és 2:1-re diadalmaskodtak. A nagyok csataterén 2018-ban mutatkozhatott be, egy Ajax-AEK Athén párosításban, ahol a hollandok 3:0-ra nyertek. Ezzel együtt 20 alkalommal vezetett ebben a sorozatban, a Manchester City-nek már hatszor is, ebből egy alkalommal egy párizsi 2:0-ás vereség alkalmával, de a Bianconerinek is már kétszer dirigált, egy Ajax elleni idegenbeli 1:1-es, és egy Portóval szembeni, portugáliai 2:1-es vereséget hozó találkozó alkalmával. 73 sárga, 4 piros és 8 tizenegyes színesíti a statisztikáját.

A két gárda közös történelme az idei odavágót megelőzően  nyolc mérkőzést számlált, még 1983-ban játszottak oda-visszavágós alapon két meccset, és akkor a torinói 0:0 és a párizsi 2:2 több idegenben szerzett góllal a Juve továbbjutását jelentette. A következő hat alkalommal az olasz rekordbajnok minden esetben győzni tudott, az UEFA-kupában 1989-ben és 1993-ban mindkétszer 1:0, 2:1, az UEFA szuperkupa döntőjében pedig 1997-ben 3:1 és 6:1 lett a végeredmény. Ehhez jön még az idei 2:1-es vereség. 

A hazai porondon az utóbbi öt fordulóban négy győzelmet és egy döntetlent arattak, utóbbit a Reims ellen egy 0:0 formájában, de többek között a Nice és a Marseillie ellen is győzni tudtak. A gárda értéke 890 millió euró, világsztárok egész sora található a soraikban, Kylian Mbappé egyedül 160 milliót kóstál. Átlagéletkoruk 25,9 év, és 15 válogatott játékossal rendelkeznek. A BL-ben már továbbjutottak a Benficával karöltve, a mai mérkőzés tétje számukra a csoportelsőség, így nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. 

A hazaiak trénere az ötvenhat éves, Marseille-ben napvilágot látó Christophe Galtier, aki a Lille padján ülve tavalyelőtt megszerezte a francia bajnoki címet a jelenlegi csapata megelőzésével, de a Nice és a Saint-Étienne edzője is volt, utóbbi padján 361 mérkőzésen ülhetett. Jelentős trófeája ez a bajnoki cím, de idén máris megszerezte a Francia Szuperkupát is, és öles léptekkel halad az újabb bajnoki elsőség felé vezető úton. 4-4-2-ben szeret játszani, de a jelenlegi kerete inkább a 4-3-3-ra alkalmas. Az odavágó alkalmával került először szembe az olasz rekordbajnokkal, és annak mesterével is, így eddig 100%-os a mérlege. 

A hazaiak kezdőcsapatát gyakorlatilag az orvosi stáb állítja össze, hiszen egy tucat labdarúgó hagyja ki a mai meccset. Az eddigi sérültek, azaz Federico Chiesa, Paul Pogba, Ángel Di María, Marley Aké, Kaio Jorge, Gleison Bremer, Mattia De Sciglio, valamint Leandro Paredes neve mellé nemrég a Benfica elleni találkozón lesérülő Dušan Vlahović nevét is oda kellett vésni a kórlapra, a bombaként berobbanó Samuel Iling-Junior is begyűjtött a Lecce ellen egy lábsérülést, Weston McKennie pedig ugyancsak kisebb gonddal küszködik a combközépcsontjánál, így ő is csak a lelátóról figyelheti az összecsapást, míg Danilo eltiltását tölti. A piros-kékek stábja a Presnel Kimpembe, Keylor Navas, Timothee Pembele hármast sérülés, Neymart sárga lapok miatt kell jegelje. 

Romeo Agresti szerint Allegri a következő kezdőcsapatot állítja majd fel este: 

Szczęsny; Gatti, Bonucci, Alex Sandro; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Miretti, Milik