Beharangozó – a Maccabi Haifa elleni meccs

maccabi_haifa_logo.pngAzok után, hogy a bajnokságban sikerült nyerni, és az eddig az idényben látott játék színvonalán is emelni, a Juventusnak a Bajnokok Ligájában is meg kell ragadnia az utolsó szalmaszálat, és a csoport leggyengébb csapata ellen be kell gyűjtenie oda-vissza a három pontot. Erre a mai napon hazai környezetben lesz lehetősége, az Allianz Stadium gyepén, 21 órai kezdettel. Az összecsapás a televízióban Magyarországon nem lesz megtekinthető, a játékvezető pedig ezúttal a svájci Sandro Schärer lesz. 

A 34 éves tanárember 1988. június 6-án született, jelenleg Zürichben él. 2013-ban debütált első osztályú játékvezetőként, a BL-ben eddig hétszer vezetett, a debütáló meccse a Barcelona-Ferencváros volt, de igazán nagy csapatok meccseire is bátran küldik, hiszen a Bayern, a PSG, a Manchester City, a Real Madrid és az Inter találkozóját is bízták már rá, valamint egy alkalommal a Juventusnak is dirigált, egy szentpétervári látogatás alkalmával a Zenit ellen. Azt a találkozót az olasz csapat 1:0-ra nyerte meg, Dejan Kulusevski góljával. 

Az izraeli csapat összértéke 20 millió euró, éppen ezért óriási dolog, hogy idáig is eljutottak.  A bajnokságban az első helyen állnak, legutóbb 2:0-ra győztek, de az előtte lévő fordulóban a második helyezett Hapoel Jerusalem ellen 3:0-ás vereséget szenvedtek. A BL-ben a PSG és a Benfica is le tudta győzni őket, akárcsak az olasz rekordbajnokot. Az együttes tizennégyszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes a hazájában. A két csapat közös történelme két meccset ölel föl, a 2009-es idényében ebben a sorozatban a Bianconeri oda-vissza 1:0 arányban tudott győzni, mely esetekben Mauro Camoranesi és Giorgio Chiellini volt a két gólszerző. 

Az ellenfél edzője, Barak Bakhar 1979-ben született, játékosként az izraeli bajnokságban játszott, edzői karrierje a Kiryat Shmona csapatánál kezdődött, és a  Hapoel Beer Sheva padján át vezetett jelenlegi kenyéradójához. Itt 2020 óta tevékenykedik, 115 alkalommal dirigált az oldalvonal mellől. Jelenlegi kontraktusa 2024-ig tart, kedvenc felállása a 4-3-3. Sem a Zebrák, sem Max Allegri ellen nem volt még meccse, mint ahogy az olasz mester sem vezette csapatait a Maccabi ellen. 

A Bianconeri hiányzói ezúttal Federico Chiesa, Kaio Jorge, és Paul Pogba, lesznek, míg Arkadiusz Milik csak a kispadon fog kezdeni kisebb sérülés miatt, a másik oldalon pedig Suf Podgoreanu maródi.

Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Juventus a következő kezdőcsapattal fog kifutni a gyepre ma este: 

(4-4-2): Szczęsny, Cuadrado-Bremer-Bonucci-Danilo, McKennie-Paredes-Rabiot-Kostić, Di María-Vlahović.