Pogba személyi edzője: "Paul visszatérhet a Juventushoz"

pogba_bald.jpgTovábbra sem csillapodnak a pletykák a Juventus egykori labdarúgójával, a Manchester Unitedet immár évek óta elhagyni kívánó Paul Pogbával, valamint a francia középpályás sokat emlegetett esetleges torinói visszatérésével kapcsolatban, ugyanis az elmúlt napokban több átigazolási hírforrás, valamint maga a játékos is megszólalt jövőjét illetően, ám a legérdekesebb nyilatkozatot minden bizonnyal a világbajnok futballista személyi edzője adta, aki konkrét lehetőségként beszélt a fekete-fehérekhez való újbóli csatlakozásról. 

"Egyelőre mindenképpen szeretném megvárni a mostani idény végét, azonban jövőm nagyban függ a csapat edzőjével kapcsolatos kérdésekről, elvégre Ralf Rangnick csak az idény végéig kapott megbízatást a klub vezetőségétől. A magam részéről szeretném a lehető legeredményesebb módon befejezni a szezont, s megvárni, hogy mit tartogat számomra a jövő. Nem tudom, hogy az együttes következő mesterének kiléte befolyásolhatja-e a folytatással kapcsolatos döntésemet, ám ezt sem zárnám ki az opciók közül" – fogalmazott a játékos a Vörös Ördögök szombati, Tottenham Hotspur ellen aratott sikere után, egyből elindítva a pályafutásának további részéről szóló híreszteléseket. 

A fenti szavak különösen érdekesek annak fényében, amit Pogba személyi edzője, a számos ismert futballista mellett többek között Neymarral, valamint Miralem Pjanićcsal is együtt dolgozó Coach Meddy osztott meg az olasz sportsajtóval egy két nappal ezelőtti interjúban, melynek keretein belül egyértelműen kijelentette, hogy a középpályás szerződésének júniusi kifutását követően búcsút fog inteni Manchesternek, hogy csatlakozzon az iránta leginkább érdeklődő két gárda, azaz a Juventus és a PSG valamelyikéhez. 

"Paul Pogba június végén biztosan el fogja hagyni a Manchester United alakulatát. Véleményem szerint a játékos nagyon jól teszi, hogy végre búcsút int a Vörös Ördögöknek, s egy másik alakulat kötelékébe szerződik, ugyanis a két fél kapcsolatának fényében a legracionálisabb döntés egyértelműen az, ha nem gátolják meg a sorsot, s hagyják, hogy útjaik végleg elváljanak egymástól. 

Pogba tudja, hogy eljött az idő a váltásra, valamint új benyomások, érzések megtalálására, s egy eddig nem ismert környezetbe való beilleszkedésre, amivel tudomásom szerint az MU vezetősége is tisztában van, s így nem is fognak akadályokat gördíteni a francia  távozása elé. Paul jelen pillanatban azonban mindent megtesz csapata sikeréért, mivel alapvetően szereti társait, s nagyszerűnek tartja együttesét, főleg, mióta Cristiano Ronaldo is visszatért a gárda keretébe. 

Az egyetlen, ám rendkívül súlyos problémát az jelenti, hogy az alakulat képtelen megfelelő eredményekkel előrukkolni az egyes összecsapásokon, egy igazi topjátékos pedig magától értetődő módon nem a kisebb kihívásokra, illetve a jelentéktelenebb versenysorozatokban való szereplésre, hanem a világ valódi élvonalára vágyik, mivel ezen megmérettetések motiválják igazán. 

Paul számára kétségkívül egyértelmű lehetőséget jelent a Juventushoz való visszatérés, mivel remek kapcsolatot ápol a Bianconeri vezetőségével és szakmai stábjával, azonban az Öreg Hölgy mellett a Paris Saint-Germain is egy megfelelő opciót jelenthet a franciának, hiszen a PSG-nek kérdés nélkül szüksége van egy olyan középpályásra, mint ő, míg Pogba megannyi szezont követően végre visszatérhetne szülőhazájába. A Real Madrid megítélésem szerint immár nem képez célpontot Paulnak, elvégre csak és kizárólag Zinédine Zidane miatt szerződött volna a Blancókhoz, ennek folytán pedig a Juvén és a PSG-n túl nem igazán tudnék más eshetőséggel számolni" – fogalmazott a tréner. 

Az Öreg Hölgy ügyeit illetően általában pontos értesülésekkel rendelkező Giovanni Albanese mindazonáltal arról írt, hogy Pogba érkezése csak abban az esetben válna realitássá a Bianconerinél, ha Paulo Dybala a nyáron elhagyná az olasz rekordbajnokot, mivel az argentin és a francia bértömege egymás mellett fenntarthatatlan lenne a Zebrák számára, ami miatt a vezetőség egyelőre más opciókra igyekszik fektetni a hangsúlyt, kiemelt figyelmet fordítva Ryan Gravenberch, Renato Sanches, valamint Thomas Partey helyzetére is.