Chiellini: "Elhamarkodott lenne a Scudettóról beszélni"

giorgio_chiellini_on_scudetto_dream_and_dybala.jpgA Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini a tegnapi nap folyamán exkluzív interjút adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül hosszabban értekezett saját fizikai állapotáról, sérüléséből való visszatérésének lehetséges időpontjáról, a Scudettóért folyó harcról, valamint a Bianconeri szurkolóit továbbra is lázban tartó Paulo Dybala-ügyről, azaz az argentin labdarúgó szerződéshosszabbításával kapcsolatos kérdésekről. 

"Jobban érzem magam, mint az elmúlt egy hónap során bármikor, ugyanakkor nem szeretném elsietni a visszatérést, mivel mindenképpen a csapat rendelkezésére akarok állni a szezon legfontosabb heteiben. Az utóbbi időszakban legfőképpen egyéni edzéseket végeztem, az elkövetkezendő napokban azonban végre újra visszatérhetek majd a csapattársaimmal való közös munkához is" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A magam mögött hagyott napokban jó állapotban voltam, ellentétben a korábbi hetekkel, melyek őszintén szólva igencsak kínkeservesek voltak számomra. Regenerálódásom és felépülésem sebességét tekintve egyelőre bizakodó állásponton vagyok, ám azt majd csak ezt követően mérhetem fel, hogy milyen mértékben leszek képes tartani és fokozni a tempót, ami természetesen a nemzeti csapatban való szerepvállalásomra nézve is igaz. 

Úgy vélem, hogy szezonunk valójában novemberben vette kezdetét egy meglehetősen bizonytalan, s kudarcokkal teli időszakot követően, melyre azonban elengedhetetlenül szükségünk volt az egymáshoz, illetve a mesterhez való alkalmazkodás miatt. Együttesünk alapvető nehézségei mellett ez idő tájt a dél-amerikai válogatott meccsek is negatív hatást gyakoroltak ránk, mivel csapatunk egy része szinte állandóan hiányzott, vagy formán kívül volt, ami meggátolt bennünket folytonosságunk megtalálásában. 

Ha nem vesszük figyelembe a decemberi, Atalanta elleni kudarcot, valamint az Interrel szemben elszenvedett Supercoppa Italiana-vereséget, kijelenthetjük, hogy az utóbbi hónapokban sikerült ismételten visszatérnünk a folytonosság útjára, mely mellett nagy fokú szilárdságra is szert tettünk, ami szintén segített számunkra a szükséges eredmények elérésében. 

Dušan Vlahović és Denis Zakaria januári megszerzése mindannyiunkat nagy lelkesedéssel töltött el, teljesítményünk alapján pedig immár egyértelműen arról beszélhetünk, hogy a Juventus visszatalált a növekedéshez és a fejlődéshez, emiatt pedig nem lehet kérdés, hogy a soron következő három megmérettetésen sem lehet más célunk, mint a győzelem. Szombaton szintén fontos és kemény összecsapás vár ránk, hiszen a Sampdoriának mindenképpen pontokat kell szereznie a bennmaradásért, ezt követően pedig a Bajnokok Ligájában is jelenésünk lesz, ahol a továbbjutás kivitelezéséért kell majd futballoznunk. 

Tisztában vagyunk vele, hogy szurkolóink milyen álmokkal rendelkeznek a továbbiakkal kapcsolatban, mindazonáltal nekünk nem szabad elrugaszkodnunk a realitás talajától, s a folytatásban is meccsről meccsre kell kijelölnünk céljainkat. Ennek nyomán jelenleg egyedül a Sampdoria elleni mérkőzésre koncentrálhatunk, hiszen nem feledhetjük, hogy egészen néhány nappal ezelőttig még a negyedik helyet sem tudhattuk teljes mértékben a magunkénak. 

A bajnokságban még tíz találkozó vár ránk, mely minden szinten hatalmas időtartamot ölel fel, ezen összecsapásokon pedig bármi megtörténhet, amit mindenkinek tudatosítania kell magában. Mesterünkhöz hasonlóan én magam is úgy vélem, hogy a Juventusnak most legfőképpen egyensúlyra van szüksége, mivel rendkívül elhamarkodott dolognak tartom, hogy annak ellenére, hogy nem tudunk egy döntetlennél jobb eredményt felmutatni a legnagyobb riválisunknak tartott Atalantával szemben, két héttel később máris a Scudettóról beszélünk néhány kedvezőbb fejlemény miatt.

Ha az előttünk álló alakulatok hanyatló formát mutatnak, természetesen kötelességünk lesz megcélozni a bajnoki aranyérmet, ugyanakkor egyelőre nem szabad ezen gondolkodunk, főleg úgy, hogy többégünk még azzal sincs tisztában, hogy pontosan milyen ellenfelekkel fogunk megmérkőzni az idény utolsó heteiben. Hogy mit gondolok Dybala szerződéshosszabbítási ügyéről? Csak annyit tudok mondani ezzel kapcsolatban, amit én magam is látok, vagyis azt, hogy Paulo jól érzi magát, s keményen edz annak érdekében, hogy jövő héten bevethető lehessen a Villarreal ellen.

Úgy vélem, hogy mikor valaki lejáró kontraktussal rendelkezik, minden tekintetben a pályán zajló eseményekre kell összpontosítania, minden más tényezőt a háttérbe szorítva, ám pontosan tudom, hogy a jelenlegi helyzet milyen érzéseket kelthet Paulóban, elvégre a nyáron én magam, illetve Lionel Messi is úgy játszottuk végig, s nyertük meg válogatottunk kontinenstornáit, hogy nem rendelkeztünk élő szerződéssel klubjainknál" – összegzett Giorgio Chiellini.