Morata és Rugani gondolatai a Juve-Spezia után

morata.JPGAz Atalanta római vereségének következtében lehetőség nyílt a Juventus számára, hogy a BL-helyekért folyó küzdelemben végleg megelőzze a bajnoki tabellán a bergamói együttest, melyhez nem kellett más, mint a 16. helyen álló Spezia legyőzése hazai pályán. A Zebrák - mégha kínkeservesen is - eleget tettek ennek az elvárásnak, hiszen Álvaro Morata első félidei találatának köszönhetően legyőzték a liguriai kiscsapatot 1-0-ra. A mérkőzés végén természetesen a spanyol támadót kérdezték a DAZN riporterei, aki elismerte, hogy több aspektusban is kell még fejlődni a csapatnak, azonban a 3 pont begyűjtése rendkívül fontos volt, emellett a csapat olasz védője, Daniele Rugani is kifejtette gondolatait, ő azonban a Juve TV-nek. 

DAZN: Megnyugtat kissé mentálisan, hogy sikerült visszatalálni a gólszerzéshez?

Álvaro Morata: Nem, minden ugyanaz, említettem már korábban, hogy ez egy nehéz találkozó lesz. Idén a mérkőzések ilyenek, sajnos még mindig nagyon sok dologban kell javulnunk, például a mérkőzések lezárásában, viszont megszereztük a három pontot, mely jelen helyzetben aranyat ér számunkra. Erőből kellett nyernünk ma, mely sikerült, egy jó első félidőt egy kevésbé szép követett, de nyertünk. Követnünk kell ezt a szellemiségű munkát és felkészülést a következő meccsekre.

D: A gólod után Perinhez rohantál, mi volt annak az ölelésnek az apropója?

ÁM: Nem, először a feleségemhez rohantam, akinek tegnap volt a születésnapja, Perinnek pedig megígértem korábban, ha gólt szerzek, megölelem.

D: Túl sok a szenvedés egyébként...

ÁM: Fontos, hogy képesek legyünk együtt szenvedni, melyre pozitívumként kell tekintenünk, mert még mindig sok minden hiányzik, hogy egy kész csapat legyünk. Mindig van miben fejlődni, habár ez egy rendkívül fontos három pont volt. Megtaláltuk a mentalitást, mellyel képesek vagyunk szenvedni és feláldozni magunkat a győzelmek megszerzése érdekében, melyek így már jönnek is.

D: Dybalával értesz egyet, aki szerint a Scudettóért kell küzdeni, vagy inkább Allegrivel?

ÁM: A magam oldalán állok, miszerint mindig a következő edzésre, majd a következő mérkőzésre kell koncentrálni, mivel az semerre nem visz minket, ha elkezdünk filozofálgatni, hogy mi lehetne. Minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtani, majd készülni a következőre" – zárta szavait Morata.

rugani.JPGCsapattársához hasonlóan Daniele Rugani is rendkívül fontosnak értékelte a három pont begyűjtését, különösen az Atalanta tegnapi vereségének fényében. Az olasz védővel csak vészhelyzet esetén szokott számolni Massimiliano Allegri, mellyel Rugani is tisztában van, azonban így is érzi a mester bizalmát, illetve említett pár szót a De Ligttel való jó viszonyáról is.

Juve TV: Egy rendkívül fontos győzelem.

Daniele Rugani: Nagyon fontos három pont, valóban. Az Atalanta tegnapi vereségének tudatában, különösen fontos volt ma nyernünk. A második félidőben szenvedtünk, de csapatként működtünk, és otthon tartottuk a győzelmet. Végső soron ez az, ami számít.

JTV: Mit gondolsz a Speziáról?

DR: Fájdalmas második félidő volt ellenük. Egy minőségi csapat, mely négy támadóval játszik. 1-0 után nehéz helyzetben találtuk magunkat a második játékrészben, azonban képesek voltunk szenvedni, és tisztán látszódott, hogy minden áron nyerni akartunk.

JTV: Hogy érzed magad de Ligttel?

DR: Nagyon jól, ő egy nagy játékos. Jól ismerjük egymást egy ideje. Agresszív és nagyon fizikális, de nagyon jól kijövök vele, mint bárki mással. Örülök, hogy hozzájárulhattam a győzelemhez, hiszen vészhelyzet volt a sérülések miatt.

JTV: Ez a szezon a kiteljesedésé?

DR: Nem tudom. Szeretnék elérhető lenni, ha szükség van rám. Az edzővel rendkívül jó a viszonyom, érzem részéről a bizalmat, mely az egyetlen dolog, amire szükségem van. Mindig, és mindenkor elérhető vagyok, és szeretnék segítséget nyújtani, amikor csak lehet. Allegri ismeri a képességeim, és nem szokott olyan dolgokat kérni, mely meghaladná azokat. Nagy bizalmat árasztott felém a fontos mérkőzéseken is" – összegzett Rugani.