Adani: "A Juve esélyes lehet a Scudettóra"

lele-adani-is-the-new-fifa-22-technical-commentator.jpgAz egykori olasz védőből az utóbbi időben tévés szakértővé avanzsáló Daniele "Lele" Adani a tegnapi nap folyamán kisebb kihagyást követően ismételten nyilatkozatot adott az olasz médiának a Juventus helyzetével kapcsolatban, melynek keretein belül kitért az Öreg Hölgy Scudettóra vonatkozó reményeire és lehetőségeire, Dušan Vlahović kvalitásainak kiaknázására, valamint a játékstílus megváltoztatásának szükségességére is, mely szavakat az alábbiakban tesszük közzé. 

"Annak ellenére, hogy a Juve keretének mélysége és minősége szinte minden tekintetben meggátolja az Öreg Hölgy ebbéli törekvéseit, véleményem szerint a csapatnak mindenképpen a Scudetto elhódítását kell megcéloznia a bajnokság utolsó két hónapjára nézve, hiszen Dušan Vlahović leigazolásával a klub egyértelműen jelét adta hatalmas ambícióinak, melyek végső soron csak és kizárólag a bajnoki címről szólhatnak, most, illetve a jövőre nézve is" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Bár soha nem voltam a tabellák alapján végzett esélylatolgatások híve, a Salernitana-Milan, valamint a Genoa-Inter találkozók előtt biztos voltam benne, hogy a Serie A aranyérméhez legalább 85 pontot kellene gyűjtenie egy alakulatnak, ám ez a szám jelen pillanatban már inkább 83 körül mozog, holnap pedig lehet, hogy már csak 81 lesz, mivel túl sok a képlékenységet erősítő tényező, valamint az előre nem látható események is bőséggel jelentkeznek az aktuális idény során. 

Úgy vélem, hogy a jelenlegi bajnokság megtanított minket arra, hogy semmit ne vegyünk természetesnek, mivel annak ellenére, hogy az idény elején pocsék formát mutattak, a Juve jelen pillanatban az Inter mellett a legerősebb, s legnagyobb mélységgel bíró keretet tudhatja magáénak, így pedig a kérdés többé már nem az, hogy képesek lehetnek-e szűkíteni a közöttük, valamint az éllovasok között kialakult szakadékot, hanem az, hogy egyáltalán miként kerülhettek ekkora hátrányba az évad első szakaszában. 

Meggyőződésem, hogy a Bianconeri akár arra is képes lehet, hogy mind a tizenegy soron következő bajnoki összecsapását megnyerje, azonban ha az együttes továbbra is olyan játékkal rukkol majd elő, mint a Fiorentina elleni szerdai Coppa Italia-meccsen, akkor ez természetesen nem képezhet opciót a Zebrák számára. Annak ellenére, hogy a fekete-fehérek újra magukra találtak, nem számítanak szép futballt játszó, lehengerlő gárdának, mentalitásuk meglelése és folytonosságuk helyreállítása pedig önmagában nem járt együtt a játék színvonalának emelésével sem. 

Meglátásom szerint a Juve még mindig túl kevés kockázatot vállal az egyes mérkőzéseken, ehhez képest viszont túlzottan sok lehetőséget hagynak az ellenfeleknek. Impotenciájuk különösen szembetűnő a támadások során, mely annak ellenére is elmondható róluk, hogy egy olyan centerrel rendelkeznek elöl, mint Dušan Vlahović. Megdöbbentő, hogy a torinóiak csak a tizedik legeredményesebb alakulatnak számítanak a Serie A-ban a szerzett gólok számát tekintve, ennek folytán pedig biztos vagyok benne, hogy csak abban az esetben lehet esélyük a Scudetto megszerzésére, ja változtatnak alapvető filozófiájukon. 

Vlahović természetesen képes valódi különbséget jelenteni az egyes megmérettetéseken, hiszen minden egyes labdaérintése jelentős veszélyeket tartogat magában, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a Juve ezzel együtt sem használja ki megfelelő mértékben a benne rejlő lehetőségeket. Bár elképzelhető, hogy a jelenlegi futball, valamint a szerb által jelentett, győzelemhez vezető faktor elegendő lesz néhány összecsapáson, ám minden egyes találkozón biztosan nem.

Amennyiben a Juventus az elkövetkezendő hetekben képes lesz az eddig nem látott legjobb arcát mutatni a bajnoki meccseken, kétségkívül esélyes lehet a Scudetto megszerzésére, azonban ha legrosszabb oldalát csillogtatja meg, komoly küzdelem bontakozhat ki a Zebrák és az Atalanta között a negyedik hely eléréséért, hiszen ne feledjük, hogy ha a bergamóiak megnyerik elhalasztott meccseiket, egymás elleni eredményei miatt máris a Juve előtt fognak állni a tabellán" – összegzett Adani.