Fagioli ügynöke: "Nicolò nagy karrierre hivatott"

nicolo_fagioli_cremonese_2021_22_1400x840.jpgA Juventus jelen pillanatban kölcsönben a Cremonese együttesénél szereplő ifjú csillagjának, Nicolò Fagiolinak ügynöke, Andrea D'Amico a minap hosszabb nyilatkozatot adott a Bianconerihez közeli médiának, melynek keretein belül mélyebben értekezett a jelenlegi idényben kiválóan teljesítő, 3 találattal és 5 gólpasszal előrukkoló labdarúgó helyzetéről, Massimiliano Allegri iránta való rajongásáról, valamint képességeiről is. 

"Kijelenthetem, hogy Nicolò kiválóan érzi magát, ami igaz a Cremonese teljes keretére is, ám erről véleményem szerint egyértelműen árulkodik a gárda tabellán elfoglalt első pozíciója. A nyáron egy cél lebegett szemünk előtt képviseltem jövőjét illetően, mégpedig az, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson a következő idényben, ebből a szempontból pedig véleményem szerint keresve sem találhattunk volna jobb klubot Fagioli jelenlegi gárdájánál" – fogalmazott a Fuori di Juve podcastnek adott interjújában. 

"Az azzal kapcsolatos értékeléseket, hogy Nicolò az idény végén visszatérhet-e majd a Juventushoz, s ezúttal már az Öreg Hölgy első csapatába, nem nekem, hanem a fekete-fehérek mesterének, illetve felső vezetőinek kell elvégeznie. Úgy vélem, hogy az, hogy Roberto Mancini az elmúlt hetekben meghívót küldött Fagiolinak az olasz nemzeti együttes edzőtáborába, mindenképpen jelentős üzenetnek számított arra vonatkozóan, hogy az Azzurri más fiatalok mellett ügyfelem helyzetét is figyelemmel kíséri, ami adott esetben a Juventus majdani felmérésében is nagy szerepet játszhat. 

Meggyőződésem, hogy Fagioli nagy karrierre hivatott, ám egyelőre nyilvánvalóan mindkét lábával a földön kell maradnia, s elkötelezett munkát kell végeznie a fejlődés érdekében, melyhez elengedhetetlenül szüksége van a kellő mennyiségű játékpercekre is, hiszen ha valaki ilyen fiatal és tapasztalatlan, lehetőség szerint folyamatosan a pályán kell tartózkodnia, hogy állandóan jó formában lehessen, s hogy nagyobb önbizalomra tegyen szert. 

Úgy vélem, hogy Nicolò egy rendkívül rugalmas futballista, aki védekező középpályásként és mezzalaként is nagy segítséget jelenthet alakulatának, emellett azonban a támadások során is képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani, ugyanis ügyesen eszközöli ki az egyes ütemváltásokat és éppen kellő mozdulatsorokat. Egyszóval tehát egy sokoldalú, modern, komplett labdarúgóról beszélünk, amint azt Massimiliano Allegri is kifejtette annak idején, tehetségéből kifolyólag pedig biztos vagyok benne, hogy amennyiben képviseltem képes lesz továbbra is ilyen koncentrált maradni, a Juventus számára is bebizonyítja majd, hogy érdemes hosszabb távon is a keretben tartani őt" – összegzett D'Amico. 

Érdekességként megemlíthető, hogy a Sky Sport Italia tegnapi híreinek alapján a Juventus egészen konkrét tervekkel rendelkezik a középpályát illetően a nyárra, valamint a távolabbi jövőre vonatkozóan, ugyanis az olasz lap úgy tudja, hogy a Zebrák egy nagyobb horderejű igazolás mellett elsősorban a klub jelenleg kölcsönben szereplő olasz fiataljaival számolnának, mely elképzelés ekképp Nicolò Fagioli, valamint a Genoában futballozó Nicolò Rovella további sorsára is kihatással lehet.